Praėjusiais metais rinktinės duris pirmą kartą pravėrė net keturi krepšininkai – 28-erių Deividas Gailius, 30-ties Artūras Milaknis, 22-ejų Lukas Lekavičius ir 20-ties Domantas Sabonis

Tačiau šiais metais į galutinę sudėtį pateko tik D. Sabonis. Pirmasis ir antrasis buvo „atkabinti“, o trečiasis net nebuvo pakviestas į stovyklą.

D. Gailiaus, A. Milaknio ir L. Lekavičiaus vietas šiemet užėmė M. Grigonis, E. Ulanovas ir 27-erių Adas Juškevičius – pirmiesiems tai apskritai rinktinėje pirmas kartas, o trečiasis į ją grįžta po metų pertraukos.

Lyginant su 2014-aisiais metais, rinktinėje liko tik šeši krepšininkai – joje nebėra Martyno Pociaus, Darjušo Lavrinovičiaus, Simo Jasaičio, Donato Motiejūno (atsisakė žaisti dėl neturėjimo sutarties su jokiu klubu), Kšištofo Lavrinovičiaus ir Šarūno Vasiliausko.

Nuo 2013-ųjų metų, kuomet J. Kazlauskas stojo prie rinktinės vairo, taip pat nebeliko šešių krepšininkų – D. Motiejūno, Tomo Delininikaičio, Lino Kleizos, Kšištofo ir Darjušo Lavrinovičių ir M. Pociaus.

Akivaizdu, kad kartų kaita vyksta ir kad nei vienam krepšininkui nėra garantuota vieta galutiniame rinktinės dvyliktuke. Pavyzdžiui, praėjusiais metais A. Milaknis Europos čempionate pelnydavo po 5,1 taško ir buvo gana svarbus komandos žaidėjas, tačiau šiais metais neįrodė savo vertės ir buvo „atkabintas“.

Akivaizdu yra ir tai, jog J. Kazlausko nebijojimas į komandos sudėtį po truputį įvedinėti naujokus pasiteisina. 2013-aisiais ir 2015-aisiais lietuviai tapo Europos vicečempionais, o 2014-aisiais iki pasaulio čempionato bronzos pritrūko labai mažai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)