„Pagal turimas žinias, sudėtis gali pasikeisti, reikės prijungti jaunų žaidėjų. Nenoriu dabar kalbėti apie pavardes, bet yra keletas blogų signalų iš gydytojų, jie sako: vargu. Vis dėlto didesnė dalis pernykščio branduolio bus rikiuotėje“, – sakė J. Kazlauskas.

Pasak jo, tiek Linas Kleiza, tiek Martynas Pocius, anksčiau užsiminę apie poilsį vasarą, bendraujant tiesiogiai išreiškė norą žaisti rinktinėje, jei tik sveikata leis.

„Daug kas turbūt nori pailsėti, bet pareiga šaukia“, – pažymėjo treneris.

Paklaustas, kokius jaunus žaidėjus pirmiausia mato kaip galimą pamainą, J. Kazlauskas išskyrė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento Arvydo Sabonio sūnų Domantą, rungtyniaujantį Malagos „Unicaja“ (Ispanija) klube.

„Vienas iš jaunųjų – Arvydo sūnus, kuris šiemet labai užsirekomendavo. Jam tik 17 metų, o jis jau žaidžia Eurolygoje – labai šaunu. Kažkiek drąsiau pastaruoju metu pasireiškia ir jo bendraklubis Mindaugas Kuzminskas. Gyvendamas Kinijoje, mačiau labai daug Donato Motiejūno žaidimo, ir jis mane džiugino. Jonas Valančiūnas po paskutinių įvykių, tikiuosi, padarė teisingas išvadas (Toronto „Raptors“ aukštaūgis neseniai buvo sulaikytas neblaivus prie vairo – DELFI). Jo žaidimas dabar stabilesnis. Jam buvo ir geresnių, ir prastesnių mėnesių, bet sakyti, kad jis visai netobulėja, negaliu. Aišku, visada norisi daugiau“, – dėstė J. Kazlauskas.

Tuo metu įžaidėjų stygius treneriui išlieka didžiausiu galvos skausmu.

„Deja, įžaidėjo pozicijoje kol kas tyla. Tai labiausiai liūdina, ir tam reikės skirti didžiausią dėmesį“, – teigė specialistas, išsisukęs nuo klausimo, ar dar turi planų kviesti į nacionalinę komandą veteraną Šarūną Jasikevičių.

Į pirmą treniruočių stovyklą jis žadėjo kviesti 15 kandidatų ar kiek daugiau – priklausomai nuo žaidėjų sveikatos būklės. Pasiruošimą rinktinė pradės liepos 7 d. Palangoje, vėliau stovyklaus Kaune, Šiauliuose, Panevėžyje, Vilniuje ir Klaipėdoje. J. Kazlausko auklėtinių taip pat laukia išvykos į Suomiją ir Slovėniją, o paskutinė stovykla prieš planetos pirmenybių startą rugpjūčio 24-27 dienomis bus surengta Kroatijoje.

Primename, kad planetos pirmenybes lietuviai pradės Gran Kanarijoje. D grupėje taip pat varžysis Angolos, Pietų Korėjos, Slovėnijos, Meksikos ir Australijos krepšininkai. Čempionatas Ispanijoje vyks rugpjūčio 30 – rugsėjo 14 dienomis.

Prieš ketverius metus Turkijoje surengtame pasaulio čempionate Kęstučio Kemzūros treniruojama Lietuvos rinktinė laimėjo bronzos medalius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)