„Legendinis Šaras stebuklus kuria ir su stratego kostiumu: jo tobulai parengtas gynybos planas paralyžiavo aikštėje Pierre Jacksoną ir Norrisą Cole'ą, o „Žalgirio“ tritaškių rekordas (14) neleido Kaune pagalvoti apie pergalę Kaune“, – pažymi portalas sport1.maariv.co.il.

„Maccabi“ sirgalių viltys buvo atgijusios trečio ketvirčio pradžioje, kai skirtumas buvo sumažėjęs iki minimumo – 55:54.

Tačiau svečių situaciją keitė trečia P. Jacksono pražanga, po kurios krepšininkas sėdo ant atsarginių suolelio, o kai sugrįžo į aikštę komandas skyrė jau 14 taškų.

Apskritai šiose rungtynėse „Maccabi“ atakų lyderiai P. Jacksonas ir N. Cole'as surinko atitinkamai 12 ir 9 taškus, nors įprastai šį sezoną jų pelno po 15,1 ir 12,7 per susitikimą.

Kartu sudėjus abu gynėjai pataikė vos 1 iš 7 tritaškių ir prarado 5 kamuolius.

Be to, įprastai po 3,9 karto komandos draugams asistuojantis dukart NBA čempionas N. Cole'as Kaune atliko vos 1 rezultatyvų perdavimą, o P. Jacksonas dažnai iniciatyvos bandė imtis pats, tačiau nuolat įstrigdavo sutankintoje žalgiriečių gynyboje.

Kitas naujienų portalas (sports.walla.co.il) pažymi, kad „Žalgiris“ šį sezoną yra viena labiausiai stebinančių komandų Europoje.

www.10.tv primena, kad „Žalgiris“ žaidžia vieną geriausių savo sezonų Eurolygoje, o to didžiausi nuopelnai atitenka Š. Jasikevičiui.

10.tv pažymi, kad gruodį „Žalgiris“ pasiekė penkias pergales iš eilės prieš tokias komandas, kaip Graikijos grandai „Panathinaikos“ ir „Olympiakos“ bei Eurolygos čempionus Stambulo „Fenerbahče“.

Žydų portalas www.10.tv prisiminė prieš penkiolika metų „Maccabi“ klubui atstovavusį Beno Udrihą, kuris Tel Avive žaidė 2002/2003 m. sezone.

„Po puikios karjeros NBA buvęs „Maccabi“ žaidėjas savo vardą bando įrašyti ir į Eurolygos metraščius“, – rašo www.10.tv.

Tiesa, pats mačas slovėnui nebuvo pats sėkmingiausias „Žalgirio“ gretose: įžaidėjas prametė du dvitaškius, taškų nepelnė, atkovojo 3 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

One.co.il portalas dėmesį atkreipė į Šarūno Jasikevičiaus elgesį: vietoje nenustygęs ir nuolat šalia aikštės linijos striksėjęs „Žalgirio“ strategas neleido savo auklėtiniams nė sekundei pagalvoti apie atsipalaidavimą.

Tiesa, Š. Jasikevičiaus emocijos ir reakcija į teisėjų sprendimus kartais atneša komandai žalą. Ne išimtis ir šis mačas, kai antro kėlinio viduryje strategas buvo nubaustas technine pražanga.

Eurolyga. Kauno "Žalgiris" - Tel Avivo "Maccabi"

Portalas Sport5.co.il negaili kritikos „Maccabi“ gynybai, komandą pavadinęs „viena blogiausių komandų Eurolygoje“: paskutinius du mačus ekipa vidutiniškai praleido beveik po 100 taškų. „Blogiau ginasi tik „AX Armani“, – konstatuoja portalas.

Cituojamas ir Kaune pralaimėjimą patyręs „Maccabi“ treneris Nevenas Spahija.

„Manau, kad šiandien „Žalgiris“ sužaidė nerealias rungtynes. Šeimininkų tritaškių rekordas ir nulėmė mačo baigtį, nes labai sunku žaisti, kai varžovai taip puikiai pataiko iš toli. Reikia taisyti klaidas ir ruoštis kitoms rungtynėms – mes padarysime viską, kad būtume atkrintamosiose varžybose“, – kalbėjo kroatas.

„Žalgiriui“ bent po vieną tritaškį pataikė 7 krepšininkai, o Kevinas Pangosas, Artūras Milaknis ir Vasilije Micičius apskritai realizavo po 3 tolimus metimus.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais namuose vasario 9 d. su Maskvos srities „Chimki“ (11/9). Svečiuose žaliai balti Rusijos klubui nusileido 85:77.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)