Sport5.co.il žurnalistas Shay Hausmannas apžvelgdamas penktadienio rungtynes, kurias „Žalgiris“ namie laimėjo 80:73, pabrėžė, jog „Maccabi“ nuo praėjusio sezono nepasikeitė bei išlieka laimėti negalinčia komanda, kuriai nepadeda ir trenerių kaita.

„Vasarą Tel Avive įvyko nemažai pasikeitimų, bet komandos lygis nepakilo. Tarp Neveno Spahijos ir Ioannio Sfairopoulo didelio skirtumo taip pat nėra. Kad ir kas treniruotų, daugiausiai minučių aikštelėje vis tiek gauna toks žaidėjas kaip DeAndre Kane'as.

Kaune D. Kane'as žaidė 32 minutes bei buvo atsakingas už žaidimo organizavimą. Su visa pagarba šiam žaidėjui, normalioje Eurolygos komandoje jis gautų aikštėje praleisti apie 15 minučių kylant nuo suolo, tačiau Tel Avive jis kažkodėl jaučiasi kaip žvaigždė ir tai matome jo žaidime.

D. Kane'as reikalauja kamuolio situacijose, kai jis negali sužaisti naudingai, jis mėto iš toli, nors komandoje yra daug taikliau tai darančių snaiperių. Jis netgi leidžia sau pasitaupyti jėgas gynyboje. Prisiminkime, kad prieš „Maccabi“ amerikietis žaidė vidutinėse Vokietijos ir Rusijos ekipose bei nuo tada pernelyg nepatobulėjo.

I. Sfairopoulas teisus – žaidėjai kovoja. Vis dėlto jų demonstruojamas krepšinis neprogresuoja. Kaune strigo ir puolimas, ir gynyba. Svečiams nekrito metimai, o šeimininkus į priekį vedė iki šiol prastai rungtyniavęs Edgaras Ulanovas.

Kauno komanda nėra perpildyta talentingais krepšininkais bei yra toli nuo elitinės Eurolygos ekipos statuso, tačiau jos žaidėjai žino, ką gali, bei turi daug noro. Be to, juos treniruoja vienas geriausių, kūrybiškiausių ir geriausių trenerių žemyne.

Šaras yra nuostabus treneris, o tai puikiai iliustruoja „Žalgirio“ kamuolio judėjimas, sudėtingos puolimo schemos, o labiausiai – jausmas, jog visi komandos žaidėjai žino, ką ir kada jie turi padaryti. Tai veikia ne visada, bet „Žalgirio“ žaidime yra stilius, noras ir logika“, – rašė S. Hausmannas.

One.co.il taip pat laidojo dabartinės Tel Avivo ekipos šansus bei akcentavo, jog pernai su Pirėjo „Olympiakos“ prieš „Žalgirį“ kritęs I. Sfairopoulas kauniečių strategui Š. Jasikevičiui ir vėl pralaimėjo taktinę kovą.

„Kokybės, kurią turi „Maccabi“, neužteks. Šansų grįžti tarp stipriausių Eurolygos komandų nelieka. Geltonieji keliavo į Kauną svajodami iškovoti pergalę, ką ten šį sezoną jau padarė penki klubai. Visgi netaiklūs metimai ir skylėta gynyba to padaryti neleido.

Kai kurie I. Sfairopoulo sprendimai buvo sunkiai suprantami. Jis keistai skirstė žaidėjams minutes ir akivaizdžiai jautė spaudimą atsakyti į Šaro atliekamus ėjimus. Taktinėje trenerių kovoje graikui sekėsi labai sunkiai“, – rašė One.co.il.

Į lyderių aštuonetą su 7 pergalėmis pakilęs „Žalgiris“ pirmąjį Eurolygos ratą pabaigs Ispanijoje, kur gruodžio 29-ąją surems ginklus su Las Palmo „Gran Canaria Herbalife“ krepšininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)