21-erių R. Jokubaitis šio apdovanojimo sulaukė po Eurolygos trenerių balsavimo.

Apdovanojimas yra skiriamas krepšininkams, kuriems iki liepos 1-osios nėra suėję 22 metai.

Šiame sezone „Barcelonos“ naujokas vidutiniškai pelno po 7,2 taško, atlieka po 2,8 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 7,6 naudingumo balo. Tritaškius R. Jokubaitis reguliariajame sezone pataikė net 59,5 proc. taiklumu.

Jis yra pirmasis lietuvis, kuriam atiteko šis titulas.

Už R. Jokubaičio nugaros liko Vilerbano ASVEL talentas Victor Wembanyama, Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas Marekas Blaževičius, balsų taip pat sulaukė Berlyno ALBA atstovai Jonas Mattisseckas ir Malte Delow, taip pat Madrido „Real“ gynėjas Carlosas Alocenas ir ASVEL atakuojantis gynėjas Matthew Strazelis.

R. Jokubaičiui tai jau ketvirtasis Eurolygos sezonas: prieš tai trejus metus pajėgiausiame Senojo žemyno turnyre Rokas žaidė vilkėdamas Kauno „Žalgirio“ aprangą, praėjusią vasarą persikėlė į Šarūno Jasikevičiaus treniruojamą „Barcelona“.

Komandos draugai laureatą trečiadienį pasveikino nuotaikingomis maudynėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją