Be D.J. Seeley rungtynėse Vilniuje kovojęs „Rytas“ priekyje buvo tik pačioje rungtynių pradžioje – 2:4. Tuomet „Žalgiris“ spurtavo 14:0, o Dainius Adomaitis minutės pertraukėlės paprašė tik tada, kai jo auklėtiniai atsiliko dviženkle persvara – 4:16.

Tenka konstatuoti, kad intriga nuo pirmojo kėlinio taip ir nebeatgimė – be Pauliaus Jankūno rungtyniavęs „Žalgiris“ solidžiai pirmavo visą susitikimą ir savo pranašumu suabejoti neleido nė akimirkos.

Pasitenkinimo kokybišku komandos žaidimu neslėpė ir Šarūnas Jasikevičius.

„Esame labai patenkinti, kad taip gerai sužaidėme. Šiuo sezono metu svarbiausia yra laimėti, bet labai malonu buvo būti prie šoninės linijos ir vadovauti komandai, kai matai didžiulį atsidavimą ir smulkių detalių išpildymą.

Iki titulo trūksta vienos pergalės, bet ją reikės iškovoti. Pranašumas yra mūsų pusėje, bet trečiose rungtynėse yra taip – arba tu laimi seriją, arba visiškai prarandi kontrolę. Ir kai mes nevykdome plano, vilniečiai priartėja. Pažymėsiu, kad jei nebūsime pasirengę 100 proc., tai turėsime problemų šeštadienį. Bet kuriuo atveju, tai buvo geriausios mūsų rungtynės per ilgą laiko tarpą“, – po mačo pažymėjo Šaras.

Kauniečių treneris spaudos konferencijoje išskyrė Edgaro Ulanovo indėlį, kuris per 29 min. pelnė 16 taškų (4/5 trit., 2/6 trit.) ir atkovojo 6 kamuolius bei mačą baigė su 18 efektyvumo balų. Visus savo taškus jis surinko pirmoje mačo pusėje, sumaniai išnaudodamas savo stipriąsias savybes žaidžiant vienas prieš vieną.

„Ulanovas davė toną. Jo žaidimas per dvi pozicijas davė didelių vaisių, sprendimai jo buvo nuostabūs ir visą komandą užvedė, – krepšininką gyrė Šaras. – Komanda pajuto puikią energiją, ją išnaudojo ir viskas buvo puiku.“

Pirmas serijos rungtynes Kaune „Žalgiris“ laimėjo kiek mažesne persvara – 79:64.

Š. Jasikevičius išreiškė pastebėjimą, kad Kaune „Ryto“ komandos noras laimėti buvo didesnis. Būtent apie tai jis kalbėjo su komanda prieš kelionę į Vilnių, o krepšininkai tai išgirdo ir susitikime sostinėje patys spinduliavo ryžtu.

„Rytas“ bando išmušti mus iš žaidimo zonine gynyboje, kai kur rizikuoja, o tai kartais yra logiška. Man atrodė, kad antradienį „Rytas“ norėjo laimėti labiau, o dabar mano žaidėjai su tuo susitvarkė, suprato, kad be tinkamo požiūrio Vilniuje gali būti problemų. Todėl čiupome juos jau pirmame kėlinyje ir greitai perlaužėme mačo eigą“, – pažymėjo Š. Jasikevičius.

„Kartais Needhamas ardė mūsų gynybą, jie susikurdavo situacijų Bendžiaus metimais, o trečiame kėlinyje buvome kiek praradę kontrolę. Tačiau, kai ėmėme keistis ginamaisiais, viskas išsisprendė. Gal kiek neramina faktas, kad nutolę greitai atsipalaiduojame, tačiau šiandien savo pasirodymu tikrai turime džiaugtis“, – mačą apibendrino „Žalgirio“ vedlys.

Užsitikrinti 21-ąjį LKL čempionų titulą kauniečiai galės jau šeštadienį savoje „Žalgirio“ arenoje, kur trečiasis serijos mačas prasidės 18.50 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)