65-erių italas teigė, kad jį tiesiog žavi lietuvių meilė krepšiniui bei papasakojo smagų nuotykį, įvykusį Klaipėdoje prie treniruočių salės.

„Šiandien prieš treniruotę rūkiau lauke ir prie manęs priėjo elgeta, turbūt benamis. Jis manęs paprašė monetų. Aš pasakiau, kad aš esu ne vietinis ir neturiu su savimi grynųjų pinigų. Tada šis sužinojęs, kad aš esu italas netikėtai man atkirto: „Adriano Celentano!“ Net išsižiojau, kad nė žodžio itališkai nemokantis lietuvis žino šią italų žvaigždę. Taip pat šis elgeta ištarė ir Arvydo Sabonio vardą. Tai atspindi begalinę lietuvių meilę krepšiniui“, – šypsodamasis Klaipėdoje įvykusį nutikimą pasakojo M. Sacchetti.

Italijos rinktinė penktadienį net 75:41 sutriuškino vengrus ir šios šalies krepšinio federacija iš karto pratęsė sutartį su vyriausiuoju treneriu M. Sacchetti iki 2021-ųjų, kuomet vyks Europos čempionatas. Pastarasis strategas rinktinės vairą perėmė iš Ettore Messinos po 2017-ųjų Europos pirmenybių.

Italija pasaulio čempionate paskutinį kartą varžėsi 2006 metais. M. Sacchetti rinktinės vairą perėmė iš Ettore Messinos, kuris komandai vadovavo 2017-ųjų Europos pirmenybėse.

Nors kelialapis į pasaulio čempionatą jau yra Italijos rinktinės kišenėje, tačiau M. Sacchetti akcentavo, kad jo tikslas – kuo geriau pasirodyti dvikovoje su lietuviais.

„Tai labai svarbios rungtynės tiek mums, trenerių štabui, tiek žaidėjams, kadangi žaidžiame su Lietuva. Juk Lietuva yra krepšinio šalis, čia žaisti tikra garbė kiekvienai rinktinei. Juk Lietuvoje krepšinis – pati svarbiausia sporto šaka. Tai šalis, turinti puikią krepšinio istoriją. Čia krepšinis gyvena kiekvieno žmogaus širdyje ir tai yra pastebima. Tikiuosi, kad mano žaidėjai tą supranta ir kausis visa jėga, nors šios rungtynės ir nieko nelemia – tiek mes, tiek lietuviai jau esame užsitikrinę kelialapius į pasaulio krepšinio čempionatą“, – kalbėjo italas.

Jis didžiavosi, kad pirmose rungtynėse Italijoje jo rinktinė lietuvius įveikė rezultatu 70:65.

„Tąkart namuose mums tikrai labai gerai sekėsi apsiginti prieš Lietuvos rinktinę. Juk visi žinome, kad lietuviai nuo seno turi labai gerai puolančius krepšininkus. Jūs turite gerus metikus. Be to, labai gerai iš toli meta ketvirtas numeris, tai yra Eimantas Bendžius. Gerai dėl kamuolių kovoja jūsų aukštaūgis Egidijus Mockevičius. Lietuva turi labai daug gerų žaidėjų. Net sunku suskaičiuoti, kiek gerų ir talentingų krepšininkų panaudojo pasaulio čempionato atrankoje. Jūs galėtumėte suburti kelias itin galingas rinktines“, – akcentavo Italijos rinktinės treneris.

Jis sakė, kad ne tik Lietuvos, bet ir Italijos rinktinė šįkart bus ne pačios pajėgiausios sudėtis.

„Mes patys palikome tris Milano „Olimpia“ žaidėjus namuose, tačiau nematome nieko blogo – kitiems juos pakeitusiems žaidėjams tai bus gera patirtis ir proga žaisti prieš gerą komandą. Tai labai naudinga“, – sakė M. Sacchetti.

Jis sakė, jog pastaruoju metu krepšinio lygis ir lyderiaujančios ekipos šiek tiek keičiasi – vyksta pereinamasis laikotarpis.

„Slovėnija, Kroatija ir kitos rinktinės liko už pasaulio čempionato borto. Kai aš žaidžiau Italijos rinktinėje, tuomet labai stiprios buvo Jugoslavijos ir Sovietų Sąjungos komandos. Kai šios komandos iširo, nebeliko stiprios Jugoslavijos ir Sovietų Sąjungos, bet atsirado Lietuva, Latvija, Rusija, Serbija, Juodkalnija, kitos šalys. Tai pakeitė krepšinio istoriją. Mums labai svarbu prisiminti istoriją. O pastaraisiais metais ji gerokai keičiasi“, – teigė Italijos rinktinė treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)