Šios naujienos turėtų pradžiuginti Latvijos krepšinio rinktinės atstovus, kurie Europos čempionate užėmė 8-ą vietą ir liko už atrankinių varžybų borto. Jeigu italams būtų leistą surengti atrankos turnyrą, jų bilietas atitektų būtent latviams.

Tiesioginius kelialapius į olimpines žaidynes Brazilijoje jau turi 8 rinktinės: Brazilija, JAV, Ispanija, Lietuva, Australija, Venesuela, Argentina ir Nigerija.

Dar vienas bilietas atiteks Azijos čempionams – kinams arba filipiniečiams.

Likusias tris vietas FIBA išdalins trijuose papildomuose atrankos turnyruose. Kiekviename iš jų kovos po šešias rinktines, bet svajonę pasieks tik nugalėtojai.

Teisę grumtis atrankoje jau turi Kanada, Meksika, Puerto Rikas, Prancūzija, Serbija, Graikija, Italija, Čekija, Angola, Tunisas, Senegalas, Naujoji Zelandija, Iranas ir Japonija. Kitos keturios komandos bus – Azijos vicečempionė ir trys turnyrų šeimininkės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)