Priežastis – kova su Italiją gąsdinančiu koronaviruso proveržiu šiaurinėje šalies dalyje.

„Sprendimas dėl gyventojų sveikatos vardan priimtas pasitarus su visos šalies valdžios ir regioninės valžios atstovais“, – sprendimą komentavo Italijos krepšinio federacija.

„Stebėsime situaciją šalies teritorijoje, kad vėliau galėtume priimti teisingus sprendimus“, – pranešė federacija, neįvardijanti, kuriam konkrečiai laiko tarpui stabdomi čempionatai.

Italijoje gydytojai nustatė jau 322 užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejus, o 10 šių pacientų mirė, antradienį pranešė šalies žiniasklaida.

Anksčiau antradienį buvo skelbta apie 316 užsikrėtusių ir septynis mirusius pacientus.

Antradienio vakaro duomenimis, sunkiausia padėtis išlieka šiauriniame Lombardijos regione, kur virusu SARS-CoV-2 užsikrėtė 240 žmonių ir devyni mirė, taip pat kaimyniniame Veneto regione (43 užsikrėtę, vienas miręs).

Koronoviruso infekcijos (COVID-19) atvejų taip pat užfiksuota Emilijos-Romanijos, Pjemonto, Lacijaus, Trentino-Alto Adžidžės, Ligūrijos, Toskanos ir Sicilijos regionuose. Šiuo metu koronaviruso protrūkis Italijoje yra didžiausias Europoje.

Nuo praeitos savaitės šalyje smarkiai pagausėjus užsikrėtimo koronavirusu atvejų Italijos opozicija kaltina vyriausybę, kad nebuvo laiku imtasi atitinkamų prevencijos priemonių.

Primename, kad penktadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai turi žaisti Eurolygos 26-ojo turo rungtynes su Artūro Gudaičio atstovaujama Milano „Olimpia“ komanda, atvyksiančia iš Italijos. Ji atskristi į Lietuvą turi ketvirtadienį.

Nors Lietuvos valdžios pareigūnai ir išreiškė susirūpinimą dėl šių rungtynių, bent jau kol kas jų nukelti arba žaisti už uždarų durų neketinama.

Į šį mačą išparduoti visi bilietai, kad rungtynės įvyks, tikisi ir pati Eurolygos organizacija.

Dauguma Italijoje užfiksuotų atvejų siejami su 38 metų vyru, vasario 18 dieną besigydžiusiu Lombardijos regiono ligoninėje.

Manoma, kad besigydydamas ligoninėje jis apkrėtė dešimtis kitų pacientų ir personalą, kurie virusą platino ir už ligoninės ribų. Bandymai atsekti viruso šaltinį pirmiausia atvedė pas to asmens bičiulį – verslininką, grįžusį iš Kinijos, tačiau jo tyrimų rezultatai buvo neigiami, taigi užkrato šaltinis išlieka mįslė.

Primename, kad artimiausios Italijos „Serie A“ ir Europos lygos futbolo rungtynės bus žaidžiamos už uždarų durų, taip siekiant užkirsti kelią koronaviruso plitimui, paskelbė Italijos sporto ministras Vincenzo Spadafora.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (163)