Savo pateiktoje turnyro prognozėje autoritetingas italų leidinys pirmą vietą skiria Stambulo „Fenerbahčei“, antrą – Maskvos CSKA, o trečią – Madrido „Real“ klubui.

Tuo metu praėjusio sezoną prizininkas Kauno „Žalgiris“, italų manymu, nudardės net į 12-tą vietą ir finišuos žemiau ne tik už pirmąjį aštuonetą, bet ir už Milano „AX Armani“, Vitorijos „Baskonios“ bei Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkų nugarų.

Milano komanda, kurioje žaidžia Mindaugas Kuzminskas ir Artūras Gudaitis, praėjusį sezoną Eurolygos reguliariajame sezone finišavo tik 15-ą, o „Žalgiris“ buvo 6-as.

„La Gazzetta dello Sport“ prognozuoja, kad žalgiriečiai šiemet aplenks tik keturias ekipas – visas turnyro naujokes: Stambulo „Daruššafaką“, Las Palmo „Gran Canarią“, Podgoricos „Budučnost“ ir Miuncheno „Bayern“.

„Lietuviai tapo didžiausia praėjusio sezono staigmena ir nukeliavo iki pat finalo ketverto Belgrade, kur iškovojo trečią vietą. „Žalgiris“ prie atsarginių suolo išsaugojo Šarūną Jasikevičių, bet prarado kelias kitas svarbias detales – Keviną Pangosą, Axelį Toupane’ą ir Vasiliję Micičių.

Pavyko pratęsti sutartis su Brandonu Daviesu ir Edgaru Ulanovu, komandoje liko ir du solidūs puolėjai – Paulius Jankūnas bei Aaronas White’as. Naujame sezone daug kas priklausys nuo vasarą įsigytų Nate’o Wolterso, Leo Westermanno ir Thomo Walkupo, kuris atvyko iš Vokietijos lygos, žaidimo“, – pastebi laikraštis.

Šarūnas Jasikevičius

Kad „Žalgiriui“ 2018-2019 m. sezonas nebus rožėmis klotas, prognozuoja ir Italijos krepšinio portalas Basketinside.it.

Anot apžvalgininko Gaetano Cantarero, „Žalgiriui“ gyvenimą apsunkins tai, kad varžovai Kauno komandą pradės vertinti visiškai kitaip, nei tai darė, pavyzdžiui, prieš praėjusių metų sezono startą.

„Vėl išgyventi tai, ką pavyko praėjusiame sezone, „Žalgiriui“ nebus lengva. Š. Jasikevičiaus vadovaujama komanda turės nusileisti iš dangaus ant žemės ir, visų pirma, kovoti bent dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas.

„Žalgiriui“ situaciją komplikuos ir tai, kad varžovai į Kauno komandą jau žiūrės visiškai kitaip ir rungtynėms ruošis kur kas rimčiau, nei tai darydavo anksčiau – „Žalgiris“ nusipelnė būti vertinamas.

Patekti į aštuntuką komandai gal ir bus įmanoma, bet iki tol reikės atlaikyti 30 aukščiausio lygio lenktynių“, – prognozuoja Basketinside.it.

Vardindamas „Žalgirio“ stiprybes, G. Cantarero visų pirma išskiria Š. Jasikevičių.

„Trenerio išsaugojimas buvo pats didžiausias tarpsezonio laimėjimas, kurį galėjo pasiekti Kauno klubas. Bus įdomu stebėti E. Ulanovo progresą, po krepšiu savo darbą galingai turėtų atlikti ir B. Davieso ir P. Jankūno duetas“, – prognozuoja italas.

Tuo metu minėdamas komandos silpnybes, italas pažymi, kad koją komandai kišti gali ir milžiniškas lūkesčių burbulas, kurį aplink „Žalgirį“ po sėkmingo sezono suformavo jo gerbėjai.

„Praėjusių metų komandos žygį įdėmiai sekė turtingiausi Europos klubai, po sezono ryžtingai pasigrobę trys svarbius „Žalgirio“ žaidėjus – Pangosą, Micičių ir Toupane'ą.

Būtent gynybinės grandies žaidėjų netektys ir didelis naujokų skaičius šioje pozicijoje Š. Jasikevičiui ir turėtų kelti daugiausiai keblumų.

Be to, „Žalgiris“ jaučia didžiulį komandą supantį sirgalių entuziazmą, o tai taip pat sukuria papildomą spaudimą ir žaidėjams, ir trenerių štabui“, – konstatuoja jis.

Pirmas rungtynes šio sezono Eurolygoje „Žalgiris“ žais penktadienio vakarą – Kaune viešės „Baskonia“ krepšininkai.

„La Gazzetta dello Sport“ Eurolygos reguliariojo sezono prognozė
(užimta vieta, komanda)

1.Stambulo „Fenerbahče“
2.Maskvos CSKA
3.Madrido „Real“
4.Atėnų „Panathinaikos“
5.Pirėjo „Olympiakos“
6.Stambulo „Anadolu Efes“
7.Maskvos srities „Chimki“
8.„Barcelona“
9.Milano „AX Armani“
10.Vitorijos „Baskonia“
11.Tel Avivo „Maccabi“
12.Kauno „Žalgiris“
13.Stambulo „Daruššafaka“
14.Miuncheno „Bayern“
15.Las Palmo „Gran Canaria“
16.Podgoricos „Budučnost“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)