Trečiadienį R. Giedraitis „Siemens“ arenoje stos prieš komandą, kurioje praleido trejus metus.

Anksčiau jis dalinosi kamuoliu su Chrisu Krameriu, Mindaugu Girdžiūnu, Martynu Echodu ar Arnu Butkevičiumi, o dabar pastariesiems reikės sukti galvą, kaip apriboti tauragiškio daromą žalą.

Antro Europos taurės turnyro etapo rungtynėse Vilniuje būtent R. Giedraitis gali būti didžiausia grėsmė šeimininkams.

Jei Rimo Kurtinaičio vadovaujamame „Ryte“ 201 cm ūgio puolėją, galintį žaisti ir atakuojančio gynėjo pozicijoje, į antrą planą stūmė trenerio netenkinusi gynyba, ALBA gretose jo rankos atrištos.

Europos taurės varžybose R. Giedraitis yra daugiausiai laiko ant parketo praleidžiantis (vid. 28 min.) ir antras pagal rezultatyvumą (13 tšk.) Berlyno ekipos žaidėjas. Vokietijos pirmenybėse lietuviui pagal pelnomus taškus (14) komandoje neprilygsta niekas, o iš toli jis atakuoja net 50 proc. tikslumu (32/64).

Aito Garcia Reneseso žaidimo schemose krepšininkas nardo kaip žuvis vandenyje – net geriau nei būtų galėjęs pagalvoti.

„Komandoje jaučiuosi labai gerai, turiu savo vaidmenį. Sekasi ir pačiam, ir komandai. Išvažiuodamas į Berlyną tikrai nesitikėjau, kad bus taip gerai“, – neslėpė R. Giedraitis.

Praėjusią vasarą R. Giedraitis pats pasinaudojo sutartyje numatyta galimybe anksčiau laiko išsiskirti su Vilniaus klubu ir pasirašė trejų metų kontraktą su vokiečiais.

72-ejų buvęs Ispanijos rinktinės vairininkas propaguoja ispaniško stiliaus krepšinį, kuris yra puolėjo iš Lietuvos stichija.

„Kaip visi žino, mūsų braižas – greitas žaidimas. Daugiau ir nėra ką pridurti. Tiesa, dar ir gynybos sistema yra tipiškai ispaniška“, – pažymėjo žaidėjas.

Antradienį į Lietuvą jis atkeliavo neturėdamas konkrečių planų, ką nuveikti viešint tėvynėje. Visos mintys – apie tai, kas vyks aikštėje. O joje susiremti su „Rytu“ reikės dukart iš eilės: jau kitą savaitę lauks ir atsakomosios rungtynės Berlyne.

„Aišku, malonu parskristi namo. Bet pirmiausia reikia laimėti šias rungtynes. Tokio formato turnyre būtinai reikia bent sykį nugalėti išvykoje ir, žinoma, susirinkti pergales namuose. Kitaip į atkrintamąsias varžybas nepateksi“, – svarstė krepšininkas.

– Kokio sirgalių sutikimo tikitės trečiadienį, turint omenyje tai, kad „Rytą“ palikote savo iniciatyva? – Krepšinis.lt paklausė R. Giedraičio

– Tikiuosi, nenušvilps dėl to, kad išvažiavau iš Vilniaus (šypsosi – Krepšinis.lt). Toks jau yra sportas, gyvenimas vietoje nestovi. Kas žino, gal kažkada čia vėl sugrįšiu.

– Kokių pokyčių matote „Ryto“ žaidime lyginant su praėjusiu sezonu?

– Žaidėjai pasikeitė, bet branduolys išliko. Matosi, kad jie mėgsta „užbėgti“, o daugiau sunku ką nors pasakyti.

– Ką treneris akcentuoja prieš rungtynes su „Rytu“?

– Vilniečių greitą puolimą, kurį būtinai reikia stabdyti. Jeigu tai padarytume, turėtume šansų. Nors patys mėgstame labai greitai bėgti, Vilniuje turime ir laiku grįžti į gynybą.

– Kaip komandos veidą keičia Ch. Kramerio sugrįžimas po traumos?

– Jis labai stiprus gynyboje. Dėl to mums tikrai bus sunkiau. Puolime Chrisas taip pat savo duoda: kai pernai žaidėme kartu, jis man visada atverdavo progų laisvam atakuoti.

– „Ryto“ treniruotėse žaisdavote prieš A. Butkevičių. Kokios tarpusavio dvikovos laukiate trečiadienį?

– Reikia tikėtis, kad nebus sunku įveikti jo gynybą (juokiasi – Krepšinis.lt). Bet, žinoma, to nesulauksi. Arnas atrodo stipriai patobulėjęs, ypač pagerino metimą iš toli. O gynėsi jis visada gerai. Tikiuosi, manęs stipriai neužspaus.

– Kokią įtaką jūsų komandai turi pagrindinio atakų organizatoriais Peytono Sivos netektis?

– Jo tikrai trūksta. Likome su vienu įžaidėju, na, dar Martinas Hermannssonas gali pradėti atakas. Bet savaitgalį laimėjome labai svarbias rungtynes prieš tiesioginius konkurentus Vokietijos čempionate Oldenburgo „EWE Baskets“, dabar dalinamės su jais antra vieta. Todėl nuotaikos – geros.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)