Kai Vitorijos ekipos treneris Sito Alonso prieš sezono startą ėmė rodyti išskirtinį pasitikėjimą krepšininku iš Lietuvos, skeptikų Ispanijoje netrūko.

„Tai tik laikinas pasirinkimas, bandymai, komanda vis dar ieško pajėgaus pastiprinimo puolėjo pozicijoje“, – po žinios, kad T. Sedekerskis pakviestas į pagrindinę „Laboral Kutxa“ sudėtį, rašė sporthuesca.com. Tačiau laikas bėga, o 18-mečio lietuvio vaidmuo itin pajėgioje Vitorijos ekipoje nemažėja.

Savo taiklių tritaškių serija vasaros pabaigoje ispanus sužavėjęs lietuvis jau spėjo pabuvoti ir „Laboral Kutxa“ kapitonu per kontrolines rungtynes, o praėjusį savaitgalį labai sėkmingai pasirodė pirmose ACB čempionato rungtynėse. Vitorijos ekipa išvykoje 92:78 nugalėjo Santjago de Kompostelos „Rio Natura Monbus Obradoiro“ krepšininkus, o T. Sedekerskis ant parketo praleido 18 minučių, pelnė 12 taškų, atkovojo 5 kamuolius ir surinko 13 naudingumo balų.

Vitorijos klubo marškinėlius Tadas epizodiškai vilkėjo ir anksčiau, tačiau šį kartą tai buvo visiškai pilnavertis debiutas viename pajėgiausių Europos klubinių krepšinio turnyrų – Tadas žaidė netgi ilgiau ir rezultatyviau, nei ryškiausia Vitorijos žvaigždė – italas Andrea Bargnani (16 min. 7 taškai).

Po sėkmingo pasirodymo T. Sedekerskis atsidūrė Vitorijos klubo dėmesio centre – „Laboral Kutxa“ nufilmavo ir paskelbė interviu, kuriame krepšininkas dalijasi savo įspūdžiais ir tikslais naujame krepšinio sezone.

Visgi, nors pasirodymas pirmose rungtynėse ir buvo puikus, Tadas to stengiasi nesureikšminti.

„Turiu būti greitesnis, energingesnis, turiu bėgti greičiausiai iš visų – pirmas atsidurti puolimo smaigalyje, pirmas – gynyboje, – apie savo norus pasakoja lietuvis. – Pirmose rungtynėse buvau šiek tiek nervingas, tačiau manau, kad tai normalu. Visgi kai išėjau į aikštelę įtampa nukrito – žaidžiau savo krepšinį. Rungtynės nebuvo prastos, tačiau sustoti negaliu – turiu toliau mokytis ir negalvoti, kad jau nuveikiau kažką ypatingo.“

T. Sedekerskis puikiai supranta, kad S. Alonso pasitikėjimas jaunu žaidėju negali būti begalinis.

„Be abejo, bus tokių rungtynių, kuriose nežaisiu. Dabar svarbiausia treniruotis ir laukti savo šanso. Jeigu treneris jį suteiks, reikia išnaudoti savo galimybę. Reikia naudotis suteikta proga ir aukotis, atiduoti visą save. O trūksta dar nemažai – reikia gerinti ir puolimą, ir gynybą, būtina priprasti prie kito ritmo – greičio, fizinės jėgos, reikia šiek tiek pakeisti savo žaidimo stilių“, – teigia krepšininkas, praėjusį sezoną žaidęs antroje pagal pajėgumą Ispanijos krepšinio lygoje, Hueskos „Penas“ ekipoje.

Prieš šį sezoną į Vitoriją persikėlė ne vienas NBA lygoje didelę patirtį sukaupęs žaidėjas. Be pirmojo 2006-ųjų naujokų biržos šaukimo A. Bargnani, rungtyniauti į baskų kraštą persikėlė dar pernai Bruklino „Nets“ marškinėlius vilkėjęs Shane‘as Larkinas, taip pat 2011-ųjų NBA čempionas su Dalaso „Mavericks“ – prancūzas Rodrige‘as Beaubois.

Lietuvis mėgaujasi buvimu tokioje kompanijoje.

„Be abejo, iš visų sulaukiu daug patarimų. Kaip judėti gynyboje, kur bėgti puolime. Padeda visi – tiek per rungtynes, tiek už aikštės ribų. Rodrigui turėjau daugybę klausimų kaip NBA čempionui, visa tai mane labai domina. O kai prisijungė A. Bargnani, jis taip pat negaili patarimų – tereikia klausytis ir mokytis. Reikia nepraleisti tokių progų, kurios dažnai nepasitaiko“, – pažymi T. Sedekerskis.

Paklaustas, kaip į jo karjerą Ispanijoje reaguoja tėvai, iš Nidos kilęs lietuvis nusijuokia.

„Be abejo, jie viską seka per internetą. Žinoma, jie nerimauja, nes jie yra tėvai, o žaidimo lygis čia – labai aukštas. Mama visą laiką galvoja, kad aš vis dar esu vaikas, todėl labai rūpinasi. Tačiau žinoma, jie yra patenkinti“, – pripažįsta Tadas.

Ateinančią savaitę, spalio 14-ąją Vitorijos komanda pradės ir Eurolygos sezoną – pirmąsias rungtynes žais namuose su Stambulo „Anadolu Efes“. Anot T. Sedekerskio, žaidimas Eurolygoje buvo jo svajonė nuo vaikystės.

„Aš nuo mažų dienų svajojau apie tai. Labai norėčiau pasirodyti aikštėje ir per rungtynes su „Anadolu Efes“, tačiau viskas priklausys nuo trenerio. Būsiu pasiruošęs viskam“, – pažymi perspektyvus krepšininkas.

T. Sedekerskis prie Vitorijos klubo prisijungė 2013-aisiais, kuomet buvo sudaryta ilgalaikė sutartis. Iki tol krepšini nkas žaidė Neringos „Kuršių“ ir Klaipėdos „Naftos-Universiteto“ komandose. Su Lietuvos jaunimo (U-18) rinktine praėjusių metų vasarą jis iškovojo Europos čempionato bronzą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)