Vilniaus poilsio ir pramogų centre „Belmontas“ surengtose 21-o LMKL sezono uždarymo iškilmėse išdalinti apdovanojimai pirmenybių laureatėms.

Čempionių taurė pirmą kartą istorijoje atiteko „Utenos“ klubui, finalo serijoje rezultatu 3:0 nepalikusiam vilčių Marijampolės „Sūduvos“ ekipai.

Kovą dėl bronzos trečius metus iš eilės laimėjo Klaipėdos „Fortūna“, permainingoje serijoje 3:2 palaužusi Kauno „Aistes-LSU-Paradis“.

Tiesa, klaipėdietės pirmadienį iš pradžių pasipuošė ne bronziniais, o sidabriniais medaliais. Per klaidą „Fortūnos“ krepšininkėms ant kaklų buvo užkabinti vicečempionės „Sūduvos“ iškovoti apdovanojimai.

Jau nulipusios nuo scenos, klaipėdietės pačios pranešė apie nesusipratimą, kuris čia pat buvo ištaisytas – kvatodamos žaidėjos sutiko atiduoti sidabrą ir mainais gavo užtarnautą bronzą.

Šventinio vakaro metu išdalinti ir asmeniniai apdovanojimai atskirų statistinių kategorijų lyderėms bei naudingiausiai LMKL krepšininkei – „Fortūnos“ lyderei Monikai Grigalauskytei. 23-ejų puolėja mačą užbaigdavo pelniusi vidutiniškai po 23,3 naudingumo balo.

Rezultatyviausia čempionato žaidėja tapo Laura Juškaitė, sezoną pradėjusi Vilniaus „Jaunųjų talentų“, o baigusi Vilniaus „Kibirkšties-Viči“ klube. 18 taškų per mačą vidutiniškai rinkdavusi puolėja pripažinta ir geriausia jaunąja LMKL žaidėja.

Daugiausiai kamuolių atkovojo (vid. 12,7) vidurio puolėja Laura Svarytė iš „Aistės-LSU-Paradis“ klubo, perėmė – Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“ ekipos puolėja Kornelija Balčiūnaitė (4,2), rezultatyvių perdavimų atliko – „Fortūnos“ gynėja Marina Solopova (5,2).

Geriausiu treneriu išrinktas čempionių strategas Alfredas Vainauskas.

LMKL šiame sezone grūmėsi aštuonios komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)