Laimėtoją sveikino Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis, premjeras Algirdas Butkevičius, krepšinio treneris Gintaras Krapikas, Lietuvos moterų krepšinio lygos direktorė Audra Ginelevičienė ir „Coca-Cola HBC Lietuva“ generalinis direktorius Valdas Pakštys.

Geriausius komisijos vertinimus R. Mažionis pelnė progresyviu tobulėjimu ir stabiliomis pergalėmis. „Pastebėjome Roką dar 2011 metais, kai „Sprite talentų kovoje“ jis iškovojo pirmą vietą savo amžiaus grupėje. Smagu matyti, kad nuo to laiko jis įdėjo dar daugiau pastangų tobulindamas žaidimą. Stipendija turėtų ir padėti, ir paskatinti siekti dar daugiau“, – teigia LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Aukštaūgis favoritas neslėpė savo džiaugsmo. „Tikrai geras jausmas. Šiek tiek tikėjausi šio įvertinimo, nes jau antrus metus laimiu „Sprite talentų kovą“ savo amžiaus grupėje. Daug dirbau, kad pasiekčiau kažką. Sunkus darbas atsipirko, bet dabar dar daugiau dirbsiu, nes yra neįgyvendintų tikslų. Reikia tobulinti metimą, kamuolio varymą“, – įspūdžiais po apdovanojimų dalinosi Rokas Mažionis.

17 tūkst. litų stipendiją vaikinas galės skirti profesionalių trenerių konsultacijoms, treniruotėms, maisto papildams ir kitiems krepšininko karjerai reikalingiems dalykams.

Pasak organizatorių, šeštus metus vykstančiame „Sprite talentų kovos“ turnyre „Vienas prieš vieną“ dalyvavo apie 800 jaunųjų krepšininkų iš visos Lietuvos. Absoliutų nugalėtoją komisija rinko iš 6 čempionų – 1-ųjų vietų laimėtojų skirtingo amžiaus merginų ir vaikinų grupėse. Finale 1-ąsias vietas 2000–2001 m. amžiaus grupėje iškovojo klaipėdietis Modestas Marščionka ir kaunietė Patricija Venckutė, 1998–1999 m. – vilniečiai Arminas Nemeika ir Gabija Meškonytė, 1996–1997 m. – Rokas Mažionis iš Palangos ir Austėja Serbentaitė iš Utenos. 

„Sprite talentų kova“ toliau tęsiasi virtualioje erdvėje. Joje dalyvauti gali 16-24 m. jaunuoliai, iki rugsėjo 15 d. įkeldami video su savo įspūdingiausiais metimais į internetinę svetainę www.sprite.lt. Daugiausiai sirgalių balsų ir komisijos simpatijų pelnęs dalyvis laimės kelionę į NBA „Visų žvaigždžių dienos“ renginius Naujajame Orleane (JAV). Tokį prizą iškovojo ir „Sprite talentų kovos“ dėjimų konkurso nugalėtojas Žydrūnas Kuodis, sužavėjęs komisiją dėjimu su šuoliu per automobilį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)