Vilniečiams tai buvo trečioji pergalė iš eilės, tuo tarpu panevėžiečiams tai buvo pirmoji nesėkmė po penkių laimėjimų iš eilės.

Rungtynes geriau pradėjo svečiai iš Panevėžio, pirmame kėlinyje turėję dviženklį pranašumą, bet antrame kėlinyje vilniečiai atsakė savo spurtu ir rezultatą išlygino.

Visą mačą itin dažnai keitėsi pirmaujančios komandos, bet prasidėjus paskutinei minutei svečių ekipos lyderis Jamelas Morrisas dviem baudų metimais padidino panevėžiečių pranašumą iki 91:85.

Vilniečiai atsakė Gyčio Radzevičiaus tritaškiu (88:91), netrukus Martynas Echodas blokavo J. Morriso metimą, o likus vos 14 sekundžių Gediminas Orelikas gavo nesportinę pražangą, dvi baudas realizavo Kendale'as McCullumas ir vilniečiai dar turėjo progą paskutinei atakai.

Iniciatyvos ėmesis K. McCullumas paskutinę sekundę išprovokavo varžovų pražangą ir vėl stojo prie baudų metimo linijos. Amerikietis įmetė abu metimus, panevėžiečiai po minutės pertraukėlės nesugebėjo per 0,8 sekundės suregzti rezultatyvaus išpuolio ir šeimininkai triumfavo.

„Ryto“ gretose lyderiavo priekinės linijos žaidėjai – po 17 taškų pelnė Gytis Radzevičius (27 naud. bal.) ir Martynas Echodas (19 naud. bal.).

„7bet-Lietkabelio“ vedliai buvo perimetro žaidėjai – Jamelas Morrisas (26 tšk., 3/6 trit., 24 naud. bal.) ir Kristianas Kullamae (23 tšk., 5/9 trit., 17 naud. bal.). Gediminas Orelikas taip pat buvo itin naudingas – 14 taškų (4/8 trit.), 6 atkovoti kamuoliai, 7 rezultatyvūs perdavimai ir 21 naudingumo balas.

Panevėžiečiai rungtyniavo be Gyorgy Golomano, vilniečiai savo gretose neturėjo Tomo Lekūno.

„Rytas“: Martynas Echodas ir Gytis Radzevičius po 17, Marcusas Fosteris 16, Evaldas Kairys ir Kendale'as McCullumas po 12, Margiris Normantas 9, Elvaras Fridrikssonas 6.

„7bet-Lietkabelis“: Jamelas Morrisas 26, Kristianas Kullamae 23, Gediminas Orelikas 14, Nikola Popovičius 9, Vytenis Lipkevičius ir Paulius Murauskas po 6.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)