Kitas rungtynes – lapkričio 30-ąją – Vilniaus „Rytas“ vėl žais su „Peristeri“, tik šįkart jau išvykoje.

Vilniuje įspūdingai pasirodė „Ryto“ legionierius Marcusas Fosteris, kuris pelnė 24 taškus, atkovojo 10 kamuolių, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 31 naudingumo balą.

Rytas“: Marcusas Fosteris 24 (10 atk.k., 31 naud.b.), Elvaras Fridrikssonas 18, Margiris Normantas ir Martynas Echodas po 15, Jarvis Williamsas 8, Evaldas Kairys 3, Benedekas Varadi, Gytis Masiulis, Gytis Radzevičius po 2, Tomas Lekūnas 0.

Peristeri“: Sylvain Francisco 17, Dimitris Moraitis 13, Aleksa Radanovas 9.

Prieš dvikovą Vilniuje Atėnų „Peristeri“ FIBA Čempionų lygoje savo aikštėje 86:70 įveikė Herclijos „Bnei Basket“ ir – 88:81 pranoko pajėgiausią praėjusio sezono Čempionų lygos komandą – Tenerifės „Lenovo“. Savo ruožtu „Rytas“ per pirmus du turus nusileido ir „Lenovo“ (74:89), ir Herclijos „Bnei Basket“ (85:90) ekipoms.

Ryškiausia graikų komandos žvaigždė – treneris Vassilis Spanoulis. Per savo ilgametę karjerą tris Eurolygos nugalėtojo titulus iškovojęs ir visų laikų rezultatyviausiu šio elitinio turnyro krepšininku tapęs 40-metis graikas „Peristeri“ trenerio postą užėmė šių metų birželį.

„Ryto“ ir „Peristeri“ keliai buvo susikirtę 2020-2021 metų FIBA Čempionų lygos sezone. Tada abi tarpusavio rungtynes laimėjo Graikijos komanda: Vilniuje – 106:88, o Atėnuos – 81:74.

Rungtynių eiga:

Užsivedę ir savų sirgalių triukšmingai palaikomi „Ryto“ krepšininkai puikiai išnaudojo varžovų netaiklius metimus ir įpusėjus kėliniui po Jarviso Williamso triuškinamo dėjimo iš viršaus įgijo dviženklę persvarą 14:4.

G. Žibėno auklėtiniai tęsė spurtą, kuris netrukus išaugo iki 14:0 – 19:4. Margirio Normanto tritaškis leido padidinti skirtumą iki 16 taškų (24:8), vis dėlto svečiams pavyko jį šiek tiek apkarpyti. Po pirmo kėlinio „Rytas“ pirmavo 25:15.

Antrąjį kėlinį „Peristeri“ mėgino imtis iniciatyvos ir priartėjo 27:21, tačiau „Ryto“ krepšininkai netrukus grąžino dviženklį skirtumą 33:23. Marcusas Fosteris pakėlė visą „Jeep“ areną ant kojų po įspūdingo dėjimo iš viršaus per dviejų varžovų galvas. G. Žibėno auklėtiniai įpusėjus antrajam kėliniui jau pirmavo 39:23.

M. Normantas smeigė trečią taiklų savo tritaškį, J. Williamsas krovė kamuolį iš viršaus, M. Echodas pataikė dvitaškį, o M. Fosteris pelnė du taškus su pražanga. Skirtumas išaugo iki triuškinamo 24 taškų (49:25). G. Žibėnas kėlė kumščius į viršų – treneris buvo labai patenkintas savo auklėtinių gynyba.

Įpusėjus dvikovai „Rytas“ turėjo solidžią persvarą – 52:26. „Į rūbinę“ tritaškį varžovams įsūdė M. Fosteris, kuris per du kėlinius pelnė net 17 taškų.

Po didžiosios pertraukos „Rytas“ apsukų nemažino – M. Normanto tritaškis ir Elvaro Fridrikssono dvitaškis leido įgyti 28 taškų persvarą (57:29). Įpusėjus kėliniui G. Žibėno auklėtiniai pirmavo 63:34.

„Peristeri“ mėgino atkurti intrigą ir sumažino skirtumą iki 63:42, tačiau baigiantis kėliniui aikštės šeimininkai surengė kelias sėkmingas atakas ir vėl atstatė status quo – 70:43. Likus žaisti paskutinį kėlinį vilniečiai buvo priekyje 74:51.

Chaotiškoje ir nervingoje paskutinio kėlinio pradžioje G. Žibėno auklėtiniai sugebėjo vėl užsivesti – po M. Fosterio 5 taškų iš eilės ir Gyčio Masiulio dvitaškio iš po krepšio vėl turėjo 28 taškų persvarą (81:53).

17 taškų „Pristeri“ ekipai pelnęs Sylvainas Francisco prasiveržęs krepšio link griuvo ir susiėmęs už nugaros tik su pagalbą paliko aikštę. Tai – dar vienas galvosopis V. Spanouliui. Už vaidybą M. Normantas užsidirbo techninę pražangą, tačiau su teisėjais nepuolė ginčytis.

Likus žaisti paskutines dvi minutes neatrodė panašu, kad svečiai dar galvoja apie šturmą (84:60). Savo ruožtu „Ryto“ sirgaliai jau pajuto artėjančią pergalę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją