Nors dar užvakar Kretos ligoninėje lietuvių kapitonui Dovydui Giedraičiui buvo diagnozuotas per rungtynes su australais patirtas dalinis čiurnos raiščių plyšimas, penktadienį 18-metis krepšininkas ketvirtfinalį pradėjo starto penkete ir per 32 min. pelnė 6 taškus.

Už parodytą ryžtą žengti į aikštę net ir kenčiant skausmą, pergalę gynėjui dedikavo visa komanda – tiek krepšininkai, tiek trenerių štabas.

„Smagu laimėti tokią kovą, pareikalavo daug jėgų. Noriu padėkoti kapitonui Dovydui Giedraičiui, kuris žaidė su nuskausminamasiais, puse kojos. Šią pergalę visa komanda skiriame jam“, – teigė vyriausiasis rinktinės treneris Gediminas Petrauskas.

„Manau, kad mūsų planas neblogai pavyko. Rizikavome leisdami judėti serbų gynėjams, stengėmės laikyti varžovų „centrus“ aukščiau. Bet jie yra labai aukštos klasės žaidėjai, išprovokuoja daug pražangų. Kai kurios gudriai išprovokuotos, kai kurios nereikalingos. Serbų linija buvo stipriausia šiame čempionate, mums svarbiausia buvo juos ne sustabdyti, bet bent jau pristabdyti. Gerai sukovojome, tačiau tuo niekas nesibaigia. Dabar reikia ruoštis pusfinaliui, kuris jau rytoj“, – tęsė treneris.

Anot jo, trenerių štabas ketvirtojo kėlinio pabaigoje padarė klaidą nenurodęs auklėtiniams prasižengti po netaiklaus serbų metimo, o tuo pasinaudojo tritaškį pataikęs Urošas Trifunovičius, tokiu būdu išplėšęs pratęsimą. Nepaisant to, bendru komandos pasirodymu G. Petrauskas buvo itin patenkintas.

„Gaila, kad ketvirto kėlinio pabaigoje mes, treneriai, nesureagavome. Jiems prametus reikėjo prasižengti, o ne „gauti “pratęsimą išplėšusį tritaškį. Bet apskritai padarėme tik 8 klaidas, perėmėme daugiau kamuolių nei praradome, tai yra puikus rezultatas“, – džiaugėsi G. Petrauskas.

Lietuvos rinktinės lyderiu šiose rungtynėse buvo Kauno „Žalgirio“ gynėjas Rokas Jokubaitis, per 39 min. pelnęs 21 tašką, atlikęs 10 rezultatyvių perdavimų ir surinkęs 27 naudingumo balus. Laimėjimą jis taip pat skyrė D. Giedraičiui.

„Dar nespėjau atsigauti. Emocijos geros, kaip ir po pergalės prieš australus. Galima sakyti, kad pakilome iš visiško dugno po grupių etapo, – vos pasibaigus mačui kvapą gaudė Rokas. – Noriu padėkoti fanams, Dovydui, kuris yra kaip karys. Gana sunki trauma, jis buvo ligoninėje, jautė didelį skausmą, bet tai jo nepalaužė. Jis kovojo ir mums padėjo.“

„Žinojau, kad tai bus vieno metimo rungtynės. Statistika rodo, kad jų aukštaūgiai taškų primetė daug, trys mūsiškiai išsibaudavo, bet jau serbų toks arkliukas. Labai sunkiai, bet pergalę išvargome. Dabar norisi tik pavakarieniauti ir gerai išsimiegoti, o su kuo žaisime pusfinalyje – nesvarbu, vis tiek reikės žaisti“, – pridūrė žalgirietis.

„Buvo tikrai sunku, gal šiek tiek buvome išsigandę varžovų rungtynių pradžioje, bet susitvarkėme su savo emocijomis ir laimėjome“, – tikino kitas rinktinėje esantis „Žalgirio“ žaidėjas Erikas Venskus, pelnęs 19 taškų ir mačo pabaigoje sėkmingai grūmęsis su varžovų „centrais“.

Tuo metu pats D. Giedraitis, į rinktinę atvykęs iš Madrido „Estudiantes“ klubo, dėl galimybės penktadienį pasirodyti ant parketo dėkojo komandos personalui.

„Noriu padėkoti visiems, kurie man padėjo atsistoti ant kojų, ypač fizinio rengimo treneriui Mantui Valčiukaičiui ir komandos gydytojui Eduardui Liutkui, bet jų turbūt nebūtų nieko buvę, Bet dabar, po pergalės, nuotaikos super. Skausmą jaučiau, ir ant suoliuko dirbom su treneriu, bet davė vaistų ir galėjau tęsti rungtynes. Žaidėm komandinį krepšinį – šiandien komanda buvo superinė“, – kalbėjo krepšininkas.

Pusfinalyje lietuviai šeštadienį žais su JAV rinktine, kuri ketvirtfinalyje 95:80 nugalėjo Rusijos bendraamžius.

Kitame pusfinalyje Malio rinktinė kausis su Kanados ir Prancūzijos ketvirtfinalio poros laimėtojais.

Malio krepšininkai ketvirtfinalyje 84:74 nugalėjo Puerto Riką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)