Pasirengimą rugpjūčio 5 d. startuosiančioms Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms pradėjo ir principinės Lietuvos rinktinės varžovės – Ispanijos ir Argentinos rinktinės. Jeigu argentiniečiai po pirmųjų savo treniruočių išliko santūrūs, kai kurių ispanų pareiškimai buvo itin drąsūs.

Vienu iš didžiausių drąsuolių galima laikyti ispanų veteraną Juaną Carlosą Navarro, kuriam tai tikrai bus paskutinės olimpinės žaidynės. 36-erių metų snaiperis, kurio aukščiausios prabos medalių kolekcijoje trūksta tik olimpinio aukso, kalbėdamas su ispanų žiniasklaida pareiškė mąstantis apie vieną – olimpinį finalą ir pergalę jame.

„Brazilijoje mūsų laukia nelengvos užduotys, tačiau aš galiu pasakyti, ko noriu iš Rio de Žaneiro. Noriu žaisti finale su JAV rinktine ir galų gale pasiekti revanšą, aš galvoju tik apie tai (ispanai amerikiečiams pralaimėjo 2008 ir 2012 m. olimpinių žaidynių finalus). Tai reikštų, kad mes nukeliavome labai toli ir pasiekėme pačią viršūnę. Treneriui Sergio Scariolo jau sakiau, kad esu puikiai fiziškai pasirengęs ir, lyginant su ankstesniais metais, jaučiuosi išskirtinai gerai. Dabar tai belieka pademonstruoti aikštėje“, – kalbėjo J. C. Navarro.

„Mes nebijome nieko. Mūsų lauks rimti iššūkiai, tačiau mūsų tikslas – kovoti dėl aukso. Ir nesvarbu, su kuo žaisime finale. Mes vyksime į Rio tam, kad taptume olimpiniais čempionais“, – jam pritarė ir kitas ispanų veteranas Pau Gasolis.

Tuo metu Rudy Fernandezas, kalbėdamas apie iššūkius Rio, įvardino pagrindines grėsmes komandai, tarp kurių Lietuvos rinktinės puolėjas nemato.

„Žinome, kad yra ir daugiau rinktinių, kurios gali demonstruoti aukščiausio lygio krepšinį. Ne tik JAV. Nepamirškime, kad grupėje turime Argentiną ir Braziliją. Labai pajėgių rinktinių netrūksta ir olimpiniame atrankos turnyre. Ten ir Italija, ir Prancūzija, ir Kanada... Šitą sąrašą galima tęsti ir tęsti“, – vardijo Madrido „Real“ puolėjas.

Ispanų žurnalisto primintas, kad grupėje teks kautis su Lietuva, kurioje žaidžia jo komandos draugas Jonas Mačiulis, ir su Argentina, kuriai atstovauja Andresas Nocioni, R. Fernandezas kalbą vėl nusuko apie argentiniečius.

„Taip, su šiais vyrais bus keista susitikti aikštėje, tačiau tai jau nutiko ne kartą ir ne du. A. Nocioni visiems spėjo pademonstruoti, kad neturi draugų aikštelėje, ir kad jam visiškai tas pats, kad keletą metų praleidome toje pačioje ekipoje“, – kalbėjo 31-erių krepšininkas.
Brazilijoje mūsų laukia nelengvos užduotys, tačiau aš galiu pasakyti, ko noriu iš Rio de Žaneiro. Noriu žaisti finale su JAV rinktine ir galų gale pasiekti revanšą, aš galvoju tik apie tai.
Juanas Carlosas Navarro
Kur kas atsargesni buvo jaunesnės kartos ispanų žaidėjai – Ricky Rubio ir Sergio Llullas.

„Aš nenorėčiau pulti strimgalviais ir galvoti apie finalą. Mes privalome pasimokyti iš praeities klaidų. Prieš 2014-ųjų pasaulio čempionatą kalbėjome tik apie finalą dar neprasidėjus turnyrui, tačiau vėliau buvome skaudžiai pamokyti. Svarbiausia – sėkmingai pasiruošti ir būti būti budriems“, – dėstė 25-erių R. Rubio.

Lietuvos ir Ispanijos rinktinės

Įžaidėjas, kuris savo kolekcijoje jau turi Pekino olimpinį sidabrą (Londono olimpines žaidynes praleido dėl traumos), tarp galimų pavojingų varžovių įžvelgė ir Lietuvos ekipą.

„Pekine aš debiutavau būdamas 17-metis ir tuomet dar tikrai nežinojau, kiek daug pastangų reikia norint jose pasiekti ką nors didingo. Dabar tai jau suprantu. Viską reikia pradėti nuo pradžių. Grupėje mes turime Lietuvos rinktinę – dukart iš eilės Europos čempionato finalininkę, o tai viską pasako apie šios komandos pajėgumą. Brazilija – „sunki“ komanda, žaidžianti namuose, o Argentina visuomet kelia problemų“, – brandžiai kalbėjo Minesotos „Timberwolves“ gynėjas.

Panašiai apie būsimas kovas Rio atsiliepė ir „Real“ gynėjas S. Llullas.

„Mūsų tikslas yra vienas – kovoti dėl medalių, žingsnis po žingsnio žengiant link jų. Žinome, kad nebus lengva, kad kelyje bus daug labai rimtų iššūkių, o pirmiausia reikės susidoroti su grupės varžovais. Brazilija žaidžia namuose, Argentina turi visiems pažįstamą charakterį, o Lietuva – amžina mūsų varžovė, nuolat kelianti problemų. Be abejo, turnyro favoritai yra amerikiečiai. Nors ir neturės kai kurių žvaigždžių, tai mūsų principinis varžovas“, – teigė 28-erių gynėjas.
Grupėje mes turime Lietuvos rinktinę – dukart iš eilės Europos čempionato finalininkę, o tai viską pasako apie šios komandos pajėgumą. Brazilija – „sunki“ komanda, žaidžianti namuose, o Argentina visuomet kelia problemų.
Ricky Rubio
Argentinos rinktinės treneris Sergio Hernandezas po pirmosios rinktinės treniruotės buvo atsargus.

„Sakyčiau, kad tai bus pačios sunkiausios mums olimpinės žaidynės. Komandoje vyksta kartų kaita. Mes žinome, kad Nigerija jau nebėra tokia, kokia buvo anksčiau, nes turi daugybę NBA ir Eurolygos žaidėjų. O kai šioje kompanijoje turime Ispaniją, Braziliją ir Lietuvą, svarbiausia užduotis – prasibrauti į kitą etapą“, – santūriai kalbėjo argentinietis.

„Dar tik pradėjome pasiruošimą, tačiau pirmosios pratybos buvo labai sėkmingos. Ginklai dar nėra užtaisyti, tačiau forma tik gerės ir gerės. Aš manau, kad mūsų laukia rimti iššūkiai, kuriuos turime įveikti palaipsniui“, – tvirtino viena ryškiausių Argentinos žvaigždžių, 38-erių M. Ginobilis.

Visgi ispanų pasipūtimui yra pagrindo: pasaulio lažybų bendrovės didžiausiomis Rio de Žaneiro krepšinio turnyro favoritėmis laiko JAV (10 prie 1), Ispanijos (1 prie 10) prie ir Prancūzijos (1 prie 10) rinktines.

Šeimininkų brazilų galimybės laimėti aukso medalius vertinamos 1 prie 25, o lietuvių ir argentiniečių – 1 prie 35.
Krepšinio rinktinių koeficientai prieš Rio olimpines žaidynes

Primename, kad olimpinių žaidynių krepšinio turnyras Rio de Žaneire vyks rugpjūčio 6-21 dienomis.

Lietuvos rinktinė kovas pradės B grupėje, kurioje kausis su Ispanijos, Argentinos, Brazilijos, Nigerijos rinktinėmis ir viena komanda, kuri į varžybas pateks iš olimpinio atrankos turnyro.

A grupėje kol kas aiškios keturios komandos – JAV, Kinija, Australija, Venesuela. Prie jų prisijungs dar dvi olimpinio atrankos turnyro laimėtojos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (227)