Atvykusius kauniečius „Barca“ pasitiko būdama duobėje – po dviejų pralaimėjimų iš eilės: Eurolygoje buvo nusileista Belgrado „Crvena Zvezdai“, o Ispanijos čempionate ją įveikė Madrido „Estudiantes“.

Varžovų silpnumo akimirka pasinaudojo ir „Žalgiris“, žaidimo vadžias į savo rankas perėmęs nuo pirmųjų mačo akimirkų.

„Neatrodė, kad „Barca“ buvo pajėgi pakeisti rungtynių eigą“, – nors pralaimėta tik 6 taškais, tačiau prošvaisčių nematė „Marca“.

„Per penkias dienas komandos žaidimas apsivertė aukštyn kojomis ir vėl privertė grįžti į košmariškus praėjusio sezono prisiminimus“, – nesėkmių ruožą įvertino „Solobasket“.

Kaip ir Šarūnas Jasikevičius, taip ir visa ispanų žiniasklaida kaip pagrindinius Lietuvos čempionų pergalės kalvius išskyrė gynėjų tandemą.

Geriausias karjeros rungtynes sužaidęs serbas Vasilije Micičius pelnė 20 taškų ir atliko net 8 rezultatyvius perdavimus, o kanadietis Kevinas Pangosas jam talkino pridėdamas 16 taškų ir pataikydamas 3 iš 5 savo mestų tritaškių.

„Šis duetas tiesiog suvalgė mūsų komandų ir įteikė jai trečiąją nesėkmę iš eilės. Pangosas šaudė tolimas bombas, nardydamas po baudos aikštelę ištampydavo gynybą ir viena akimi ieškodavo be priežiūros paliktų komandos draugų. O balkanų talentas Micičius katalonų gynybą aštriais reidais skrodė kaip peilis sviestą. Rungtynių vadžios buvo būtent šių dviejų žaidėjų rankose – gynėjai privertė pajusti nepasitenkinimą „Barcos“ žaidimu, bet tuo pačiu ir žavėtis jų gebėjimais, – komplimentais žarstėsi „Solobasket“. – Nuostabus Šarūnas, į Barseloną atvykęs su savo mylimu „Žalgiriu“, neatrodė, kad bent kiek gailėtųsi savo buvusios meilės. „Žalgiris“ puolime dominavo kiekvienoje atakoje: tiek greitajame puolime, tiek žaisdamas pikenrolą prieš lėtuosius Tomičių ar Seraphiną. Pangosas įsiūbavo komandos valtį, Micičius žaidė fenomenaliai, o ir be kamuolio puikiai judėjęs White'as išnaudojo savo privalumus. „Barca“ nerado priešnuodžių Jasikevičiaus pinklėms. Šarūnas buvo tikras vedlys. Daugelis jos vis dar ilgisi.“

Portalas AS K. Pangoso ir V. Micičiaus žaidimą sugretino su beviltiškai rungtyniavusio Philo Pressey (0 tšk., 1 rez. perd., -7 naud. bal.) ir strigusio Thomaso Heurtelio (8 tšk., 4 rez. perd.) pasirodymu.

Nors jis ir išskyrė Kevino Serpahino, Pierre'o Oriolos ir Adamo Hangos dominavimą po krepšiais (42 taškai ir 15 atkovotų kamuolių), tačiau pabrėžė, kad šioje pozicijoje tarp komandų bent nebuvo tokio didelio atotrūkio kaip gynėjų grandyje.

„Visgi priekinėje linijoje ir žalgiriečiai turėjo solidžių ginklų – Paulių Jankūną, Brandoną Davisą ir Aaroną White'ą, kurie kartu surinko 25 taškus ir 12 atkovotų kamuolių“, – statistiką apžvelgė portalas AS.

Tuo metu „Mundo Deportivo“ žaidėjų ir trenerio kūno kalboje įžvelgė akivaizdų nusivylimą ir citavo katalonų trenerio Sito Alonso žodžius.

„Turime pripažinti, kad jie žaidė geriau už mus, ypatingai kalbant apie žaidimo ritmą. Net jeigu aikštėje ir nesiseka, privalome žaisti energingai: žalgiriečiai rasdavo progų atakuoti iš per daug dėkingų padėčių“, – pabrėžė 41-erių metų ispanas.

„Privalome reaguoti. Žaidėjai yra nusiminę ir mums sunku kalbėti apie tai, kas įvyko, bet negalime liūdėti ir laukti, kol situacija pati pasitaisys – turime dirbti, kad laimėtume Milane“, – pridėjo S. Alonso.

Kartą per tris mačus laimėjusi „Barcą“ ketvirto turo rungtynes žais ketvirtadienį išvykoje prieš „AX Armani“ komandą, kurios garbę gina Mantas Kalnietis ir Artūras Gudaitis, o dvi pergales savo kraityje turintis „Žalgiris“ tą pačią dieną namuose priims Madrido „Real“ su Jonu Mačiuliu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)