Per minutės pertraukėles dažnokai pratrūkstantis ir po rungtynių savo nuomonę apie auklėtinių pasirodymą drąsiai reiškiantis Š. Jasikevičius į miltus „Barcelonos“ žaidimą sumalė sekmadienio vakarą, po ACB lygoje patirto pralaimėjimo Roko Giedraičio vedamiems „Baskonia“ krepšininkams (71:82).

Rungtynių metu emocijas sunkiai tramdęs lietuvis po mačo tiesiai šviesiai pareiškė: „Aikštėje mačiau ženklus, kad komanda turi prastą mentalitetą. Nepriimtina, kad varžovai turėjo daugiau energijos už mus, o tai, kad komanda po savo pačios klaidų praleido 63 taškus, matau pirmą sykį per savo trenerio karjerą.“

Žodžiai padarė poveikį – jau po kelių dienų vykusiose atkeltose ACB lygos rungtynėse „Barcelona“ 87:60 sutriuškino San Sebastiano „Acunsa GBC“ krepšininkus. Pergalė – įspūdinga, bet faktas ir tas, kad varžovas šį kartą buvo gerokai silpnesnis.

Vertindama Š. Jasikevičiaus darbo metodus ir tiesiai šviesiai išsakomą kritiką „Barcelonos“ žvaigždėms, lietuvio bendraamžė 44-erių A. Valdemoro neslėpė, jog jai kyla įvairių minčių.

„Jeigu būčiau „Barcelonos“ žaidėja, man iš tikrųjų nepatiktų Jasikevičiaus žodžiai. Tačiau, žiūrint iš kitos pusės, tokio charakterio, kovingumo ir reiklumo treneris, koks yra Jasikevičius, tiesiog negali taikytis su situacija, kai varžovai 63 taškus pelno po jo paties komandos klaidų.

Stebint iš šalies gerokai stebina, kad treneris yra toks tiesmukas. Tokia situacija kažkuo netgi žavi. Kitas klausimas, ar tai patinka patiems žaidėjams. Ir tai jau visai kita istorija“, – kalbėjo viena išskirtiniausių visų laikų Europos krepšininkų, per karjerą laimėjusi ir Europos čempionatą, ir Eurolygą, ir WNBA pirmenybes (jose triumfavo net tris kartus).

Amaya Valdemoro karjeros metais

Visgi, anot A. Valdemoro, nors Š. Jasikevičiaus „Barcelona“ sezono pradžioje striginėja, tokiai įvykių eigai yra ir objektyvių priežasčių.

„Iš esmės manau, kad komanda pamažu prisitaiko. Pralaimėjimas „Baskonia“ krepšininkams? Faktas toks, kad varžovai irgi žaidžia, ir tai daro gerai. Kiekviena ekipa turi savo grafiką, prisitaikymo prie naujo stiliaus trukmę.

Apskritai, „Barcai“ sezono pradžią gerokai apsunkino pandemija, teigiami koronaviruso testai, izoliacija. Kiekvienose rungtynėse kažko trūko ir trūko. Tačiau, kai komanda bus pilnos sudėties, ji tikrai bus viena pagrindinių pretendenčių laimėti pirmenybes“, – vardijo buvusi krepšininkė.

Šiuo metu ACB čempionate „Barcelona“ yra laimėjusi ketverias rungtynes iš penkerių ir užima 3 vietą turnyro lentelėje. 1-2 vietas dalijasi Tenerifės „Iberostar“ ir Madrido „Real“ – abi šios ekipos laimėjo visas 5 žaistas rungtynes.

„Barcelona“ su „Real“ santykius pirmą kartą šį sezoną aiškinsis jau rytoj, penktadienį, spalio 23-ąją. Tiesa, tai bus ne ACB lygos, o Eurolygos reguliariojo sezono rungtynės, kurios bus žaidžiamos Barselonoje.

„Nemanau, kad savo pasisakymais Jasikevičius yra panašus su „Real“ vadovaujančiu Pablo Laso. Kiekvienas treneris privalo turėti savo charakterį, nuomonę ir sakyti tai, ką galvoja. Kiekvienas turi savo treniravimo stilių, kaip ir kiekvienas turi savo žaidimo stilių. Jie abu tikrai skirtingi“, – du krepšinio specialistus įvertino A. Valdemoro.

Skirtingai nei ACB lygoje, Eurolygoje „Barcelona“ užima aukštesnę vietą nei „Real“. Š. Jasikevičiaus kariauna laimėjo trejas iš ketverių, o P. Laso auklėtiniai – vos vienas iš ketverių rungtynių.
Pats Š. Jasikevičius pripažįsta esantis nusiminęs dėl fakto, kad „El Clasico“ vadinamos rungtynės vyks be žiūrovų – tokios šiuo metu yra taisyklės koronaviruso kamuojamoje Ispanijoje.

„Be žiūrovų rungtynės tarp „Barcelonos“ ir „Real“ praranda 50 proc. savo grožio, prasmės. Gaila, kad tokia situacija, – prieš pirmą savo trenerio „El Clasico“ kalbėjo Š. Jasikevičius, tačiau netrukus pridūrė, – Bet kuriuo atveju, kovoti su principiniu varžovu yra labai įdomu. Adrenalinas sukilęs, visi užsivedę, nors iš esmės tai yra tik dar vienos rungtynės sezone.“

Š. Jasikevičius nėra garantuotas, kad penktadienio rungtynėse „Barcelonai“ galės padėti po koronaviruso infekcijos pasveikęs Nikola Mirotičius.

„Stebime situaciją. Apskritai yra aišku, kad dėl dabartinės padėties nei mes, nei varžovai negalėsime pademonstruoti šimtaprocentinės krepšinio kokybės“, – tikino lietuvis, pats persirgęs koronavirusu.

Šarūnas Jasikevičius ir Nikola Mirotičius

Pažymėtina, kad būtent šiandien sukanka 20 metų nuo paties Š. Jasikevičiaus debiuto „Barcelonos“ gretose dar būnant žaidėju. Prieš 2000-2001 m. sezoną lietuvis į Kataloniją persikėlė iš Liublianos „Olimpija“ gretų.

Pirmą kartą ACB lygos rungtynėse vilkėdamas „Barcelonos“ marškinėlius Šaras ant parketo išbėgo 2000-ųjų spalio 22-ąją, kai katalonai Madride susirėmė su vietos „Estudiantes“ krepšininkais.

„Barcelona“ laimėjo 89:72, o Š. Jasikevičius žaidė laimėtojų starto penkete, aikštėje praleido 27 min., per jas pelnė 15 taškų (3/5 trit.), atliko 4 rezultatyvius perdavimus, 3 kartus suklydo ir surinko 12 efektyvumo balų.

Ta proga Ispanijos ACB lyga dalijasi archyviniu vaizdo įrašu su Š. Jasikevičiaus debiutinio mačo akimirkomis.

Barselonos ekipoje Š. Jasikevičius žaidė iki 2003-ųjų, būtent tais metais komanda laimėjo Eurolygą. Dar kartą į Katalonijos klubą lietuvis buvo sugrįžęs 2012-2013 m. sezone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)