Praėjusių metų lapkritį, prieš Eurolygos rungtynes tarp Malagos „Unicajos“ ir „Žalgirio“, A. Blanco užsitraukė vyriausiojo „Lietuvos ryto“ trenerio R. Kurtinaičio nemalonę.

Patyrusio krepšinio vilko pyktį sukėlė asistentu klube dirbančio A. Blanco sprendimas Ispanijos žiniasklaidai išsamiai išdėstyti, jo nuomone, visas stipriąsias ir silpnąsias „Žalgirio“ žaidėjų savybes.

„Netoleruoju tokių dalykų, ir apie tai mes kalbėjomės rūbinėje. Mes analizuojame varžovus, žvalgome, bet tokią informaciją naudojame tik sau. Ne dalinamės su kitais – esu kategoriškai prieš tai. Būna, man irgi skambina iš „Chimki“ klubo prieš rungtynes su „Žalgiriu“, bet aš laikausi etikos“, – kad turėjo labai rimtą pokalbį su savo asistentu, žiemą duodamas interviu Krepšinis.lt nė neslėpė R. Kurtinaitis.

„Lietuvos ryto“ stratego nuomone, tokios viešai pateikiamos analizės garbės nedaro, o vėliau „Žalgirio“ trenerių štabas šią informaciją apskritai gali panaudoti savo krepšininkų motyvavimui artėjant akistatoms su vilniečiais.

Prieš rungtynes su „Baskonia“ ispanai ir vėl pabandė laimę.

„Cadena SER“ žurnalistas Kevinas Fernandezas telefonu susisiekė su A. Blanco ir paprašė jo pakomentuoti „Žalgirio“ komandos žaidimą.

A. Blanco to padaryti neatsisakė, tačiau šį kartą, regis, sustojo laiku. Duodamas interviu Ispanijos radijui, „Lietuvos ryto“ trenerių štabo narys didžiąją laiko dalį skyrė dėstydamas mintis apie Šarūną Jasikevičių ir jo fenomeną.

„Žalgiriui“ buvo prognozuojama vieta turnyro Eurolygos turnyro lentelės dugne, tačiau Šaras per šiuos metus atliko nuostabų darbą. Lyginant su ankstesniais metais, „Žalgirio“ žaidėjų fizinis pasirengimas yra kur kas geresnis. Jis sugebėjo sukurti stabilią, puolamojo žaidimo stiliaus komandą, puikiai išnaudojančią savo žaidėjų stipriąsias savybes“, – dėstė A. Blanco.

„Š. Jasikevičius buvo tarp 5-10 geriausių visų laikų Lietuvos krepšininkų, o tapęs treneriu jis jau dabar neįtikėtinai sparčiai lipa ant aukšto pjedestalo.

Šarą yra tiesiog įsimylėjęs miestas, klubas, netgi visa Lietuva, jis yra tapęs pergalių simboliu ir nekyla jokių abejonių, kad trenerį „Žalgiris“ bandys išsaugoti ir kitais metais, nors jis jau ir yra brangiausias klubo istorijoje“, – pagyrimų pagrindinių savo oponentų Lietuvoje strategui negailėjo A. Blanco.
Prieš rungtynes su „Unicaja“ man jau skambino Malagos žiniasklaida, o vėliau analizė buvo perpublikuota Lietuvos žiniasklaidoje, labai daug rašančioje apie krepšinį. Sulaukiau įvairių komentarų. Nereikėtų, kad tokie dalykai pasikartotų.
Alberto Blanco

Anot ispano, „Žalgiris“ turi tris kertinius žaidėjus, cementuojančius visą komandos žaidimą.

„Žalgirio“ komandoje yra trys pagrindinės figūros. Tai – Kevinas Pangosas, per metus labai patobulėjęs įžaidėjas, Paulius Jankūnas – komandos siela ir emocinis lyderis, ir Edgaras Ulanovas – pajėgus puolėjas, atliekantis daug juodo darbo. Plika akimi galima ir nepamatyti, tačiau Edgaras – labai svarbus „Žalgirio“ žaidimo sistemai“, – aiškino „Lietuvos ryto“ štabo narys.

Netrukus jis buvo paprašytas įvardinti „Žalgirio“ silpnybes, kuriomis galėtų pasinaudoti „Baskonia“.

„Pasinerdamas į gilią analizę, kiekvienoje komandoje tu gali atrasti silpnųjų vietų. Jeigu pasitaiko bloga diena, ir „Žalgiriui“ nepavyksta kontroliuoti žaidimo eigos, krepšininkai aikštėje ima jaustis nekomfortabiliai, daro daug klaidų ir nuo to smarkiai kenčia“, – pažymėjo A. Blanco.

Tačiau tuomet krepšinio specialistas nusprendė neįsismarkauti, prisiminęs lapkričio mėnesio įvykius.

„Visgi nelabai norėčiau gilintis į „Žalgirio“ žaidimą dar labiau. Negaliu padėti vienai ar kitai komandai – tai nelabai etiška, – R. Kurtinaičio žodžiais prabilo A. Blanco. – Prieš rungtynes su „Unicaja“ man jau skambino Malagos žiniasklaida, o vėliau analizė buvo perpublikuota Lietuvos žiniasklaidoje, labai daug rašančioje apie krepšinį. Sulaukiau įvairių komentarų. Nereikėtų, kad tokie dalykai pasikartotų.“

„Cadena SER“ paprašytas įvardinti, kas labiausiai patinka „Žalgirio“ komandoje, A. Blanco atsakė: „Man palieka įspūdį tai, kad prieš kiekvienas rungtynes „Žalgiris“ parengia labai konkretų planą ir išnaudoja krepšininkų savybes, tinkančias būtent tam varžovui. Ir aš manau, kad Š. Jasikevičiaus komanda gali žaisti netgi dar geriau, nei tai daro dabar.“

„Baskonia“ ir „Žalgiris“ Eurolygos 26-ojo turo rungtynes Vitorijoje ketvirtadienio vakarą pradės 21.45 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)