Šią „dvigubą“ Eurolygos savaitę „Žalgirio“ laukia išvyka į Ispaniją ir akistatos su dviem šios šalies komandomis.

Vėlų trečiadienio vakarą (22 val. Lietuvos laiku) „Žalgiris“ susirems su „Valencia“ (11/10), o tokiu pačiu laiku penktadienį Martino Schillerio auklėtinių laukia kova su du lietuvius savo gretose turinčia Vitorijos „Baskonia“ (9/12).

Į Ispaniją „Žalgiris“ keliauja be vis dar traumas besigydančių Patricio Garino ir Steve'o Vasturios, taip pat Lietuvoje lieka ir koronavirusu užsikrėtęs, tačiau jau sveikstantis Marekas Blaževičius.

Kaip mačo išvakarėse pažymėjo M. Schilleris, Valensijoje jo komandos laukia kaktomuša su vienu iš geriausių Eurolygos puolimų, ką savo kailiu jau teko patirti ir pirmajame rate.

Spalio pabaigoje „Žalgiris“ namuose Jaume Ponsarnau treniruojamai komandai nusileido 82:94.

„Valencia“ – puiki komanda, ypač gerai žaidžianti atakose. Jos puolimo efektyvumas antras visame turnyre, ekipa pagal dvitaškių pataikymą ir atliekamus rezultatyvius perdavimus pirmauja Eurolygoje, pagal baudos metimų taiklumą yra trečia.

Varžovai savo puolimo efektyvumą grindžia remdamasi žaidimu itin arti krepšio – jie veržiasi, žaidžia nugara. Valensijos krepšininkai tikrai aukšti, ypač 3-5 pozicijų žaidėjai. Be to, jie yra sukaupę didelę patirtį, matę šilto ir šalto – mūsų laukia labai rimtas iššūkis“, – dėstė M. Schilleris.

Anot „Žalgirį“ treniruojančio austro, „svarbiausia varžovams neleisti priimti kamuolio arti krepšio, ant „ūso“. Tačiau, kaip pripažįsta pats treneris, tai padaryti nebus paprasta – užduotį dar labiau apsunkins faktas, kad į „Valencia“ sudėtį sugrįžo koronavirusu persirgęs aukštaūgis Bojanas Dubljevičius.

„Tai – vienas svarbiausių komandos krepšininkų, kuris sugrįžęs iš esmės keičia vaizdą aikštėje“, – apie 205 cm ūgio juodkalnietį atsiliepė M. Schilleris.

Ispanų ekipos lyderis per Eurolygos rungtynes šį sezoną pelno po 10,8 taško, atkovoja po 5,4 kamuolio, atlieka po 2,4 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 14,5 efektyvumo balo.

Būtent B. Dubljevičius kartu su gynėju Vanja Marinkovičiumi buvo rezultatyviausi pirmojo rato rungtynėse, tąsyk surinkę po 16 taškų.

Trečiadienio rungtynėse šeimininkams tikrai negalės padėti savaitgalį traumą patyręs puolėjas Joanas Sastre, kol kas yra dvejonių ir dėl kito itin svarbaus puolėjo – Derricko Williamso – dalyvavimo susitikime.

„Apie tai girdėjau. Tačiau rungtynėms mes ruošiamės taip, lyg jis būtų komandoje“, – nuo visų netikėtumų apsidraudė M. Schilleris.

"Valencia Basket" prieš "Žalgirį" Eurolygoje

„Žalgiris“ Eurolygos turnyro lentelėje šiuo metu yra šeštas. Valensijos ekipa užima 9-ąją vietą, bet tokį patį pergalių balansą kaip ir ispanai turi dar trys komandos.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)