„Baskonia“ turėjo galimybę grįžti į kovą dėl vietos Top-8. Pergalė prieš „Žalgirį“ būtų leidusi priartėti prie aštuntos pozicijos. Tačiau „Baskonia“ vėl patyrė nesėkmę svarbiu momentu.

Pralaimėtas mūšis prieš Kauną ir praktiškai atsisveikinta su galimybėmis kovoti dėl atkrintamųjų pozicijų, be to, pralaimėta didesniu skirtumu, nei buvo iškovota pergalė Kaune“, – pažymėjo gasteizhoy.com.

„Pirmame kėlinyje D. Ivanovičiaus auklėtiniai buvo pranašesni už „Žalgirį“, tačiau nesugebėta to įtvirtinti švieslentėje. Už tai sumokėta antrame kėlinyje, kuomet šeimininkai turėjo bėdų puolime.

„Žalgiris“, turėjęs bėdų pirmame kėlinyje, trečiame ketvirtyje rado kelią rezultatyviam krepšiniui ir nuliūdino vietos publiką.

Nors svarbiausia buvo ne pelnyti taškai, o atkovoti kamuoliai, svečiai kovą po „lenta“ laimėjo 43-22, vien puolime atkovojo net 17 kamuolių“, – pralaimėjimo priežastis vardino vietos spauda.

„Baskonia“ bėdoje“, – taip po mačo rungtynių apžvalgą pavadino Ispanijos dienraštis „AS“.

„Duško Ivanovičius nesusitvarkė su Jasikevičiaus „Žalgiriu“ ir baskų padėtis tampa vis sunkesnė kovoje dėl atkrintamųjų, kurios kaip niekada anksčiau nutolo nuo „Baskonia“ komandos, – rašo AS krepšinio apžvalgininkas Javier Lekuona.

„Skausmingas pralaimėjimas, kuris į komandos kuprinę pridės dar vieną sunkų akmenį pakeliui jos tikslų. „Baskonia“ su 9 pergalėmis ir 16 nesėkmių krenta turnyro lentelėje į apačią. Praktiškai tik stebuklas pakeistų esamą situaciją“, – skeptiškai baskų galimybes vertina „Gasteizhoy“ portalas.

„Žalgiris“ užkariavo Vitoriją ir „Baskonia“ krenta žemyn“, – taip ketvirtadienio rungtynes apibūdino Ispanijos sporto žiniasklaidos gigantė „Marca“, pažyminti, kad Vitorijos komanda nepasinaudojo prabanga – baskai turėjo kur kas daugiau laiko pasiruošti rungtynėms, nes nedalyvavo šalies taurės varžybų finaluose.

„Jasikevičius pasinaudojo „Baskonia“ problemomis gynyboje, o patys šeimininkai turėjo sunkumų puolime ir nerado erdvės laisviems metimams. Nors D. Ivanovičiaus auklėtiniai turėjo daugiau poilsio (nežaidė Karaliaus taurės finalo ketverte), antroje rungtynių pusėje dominavo Jasikevičiaus ekipa, po pertraukos laimėjo 44:25 ir pasiekė revanšą už nesėkmę Kaune“, – reziumavo „Marca“.

Savo ruožtu „Žalgiris“ po pastarosios pergalės visiškai priartėjo prie išsvajotojo aštuntuko, nuo kurio kauniečius jau skiria tik 1 pergalė.

Š. Jasikevičiaus auklėtiniai sugrįžo į atkrintamųjų varžybų kelialapio gaudynes ir jį į savo kišenę bandys įsidėti per likusias 9 reguliariojo sezono rungtynes. Artimiausios laukia kitą penktadienį, kai į Kauną atvyks paskutiniu metu stringanti ir tik 1 pergale žalgiriečius lenkianti Milano „AX Olimpia“.

Vėliau lauks „dviguba“ Eurolygos savaitė, kurios metu teks žaisti dvejas rungtynes su Rusijos klubais – kovo 3 d. namie su Maskvos srities „Chimki“ ir kovo 5 d. išvykoje su Sankt Peterburgo „Zenit“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)