„Efektyvumas ir dominavimas“ – tokia antrašte rungtynes pristatė Vitorijos „ElCorreo“ laikraštis, kuris pažymėjo, jog vertingą ir pasitikėjimo savimi suteikiančią pirmąją pergalę baskai sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje iškovojo žaisdami devyniese.

„Viena geriausių pastarųjų metų Eurolygos komanda eilinį kartą užduso „Baskonia“ gniaužtuose. Vitorijos ekipa privertė pamiršti savo trūkumus efektyviu ir dominuojančiu žaidimu prieš „Žalgirį“, kuriame jau nebežaidžia tokie krepšininkai kaip Brandonas Daviesas , Aaronas White'as ar Leo Westermannas.

Pilnutėlė arena sukūrė įspūdingą atmosferą, tačiau galiausiai jai teko pripažinti – dominavusi „Baskonia“ buvo geresnė. Svečiai buvo pranašesni ne tik individualiu meistriškumu, bet ir komandinėmis idėjomis. Sunkiu metu žalgiriečiai neturėjo lyderio, kuriuo galėtų pasikliauti. Tuo metu baskams buvo iš ko pasirinkti.

Esminis buvo antrasis kėlinys, laimėtas 18:11. Jo metu „Baskonia“ pasižymėjo savo teritoriją ir privertė šeimininkus jaustis nepatogiai. Shavonas Shieldsas žibėjo puolime, o Pierria Henry buvo puikus gynyboje. Trečiajame kėlinyje „Žalgiris“ dar pabudo ir prisivijo, bet solidi gynyba svečiams leido jaustis saugiai“, rašė „ElCorreo“.

„Kauno ekipai trūko ramybės, o tuo pasinaudousi „Baskonia“ mačo pabaigoje vėl atitrūko. Paskutinėmis minutėmis buvo žaidžiama krepšinio priešingybė – gyvybės ženklų nepademonstravęs „Žalgiris“ nuolat klydo ir niekaip nerasdamas kelio link krepšio leido baskams sezoną pradėti su šypsenomis veiduose“, – pridūrė žurnalistas Carlosas Perezas De Arrilucea.

Nesėkmingai Eurolygoje startavę Š. Jasikevičiaus auklėtiniai atsigriebti mėgins po savaitės – spalio 11-ąją jų laukia rungtynės išvykoje su Milano „Armani Olimpia“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)