Rungtynių pradžioje „Barca“ laikėsi ant Sertačo Šanli pečių. Turkas pelnė 11 iš 15 katalonų taškų, kurie leido koja kojon žengti rungtynėse kartu su varžovais.

Puikų antrą kėlinį sužaidę Š. Jasikevičiaus auklėtiniai prieš didžiąją pertrauką sugebėjo įgyti dviženklę persvarą (37:27) ir diktavo savo sąlygas netrukus po didžiosios pertraukos.

Vis dėlto tris tritaškius pelnęs Sergio Llullas leido „Real“ surengti spurtą ir perimti iniciatyvą. Ketvirtojo kėlinio pradžioje „Barcelona“ atsiliko 51:58. Katalonai rankų nenuleido pelnę 8 taškus be atsako vėl buvo priekyje.


Nebuvo abejonės, kad pabaiga bus intriguojanti ir dramatiška. Likus žaisti 15 sek. Mike'as Tobey dėjimu iš viršaus išlygino rezultatą 71:71. Gabrielio Decko mestas tritaškis buvo netaiklus ir komandos žaidė pratęsimą.

Taškas į tašką vykusiame pratęsime kertinis epizodas buvo Walterio Tavareso blokas S. Šanli.

Po jo pražanga sustabdytas G. Deckas pataikė abu baudų metimus ir „Barca“ jau atsidūrė nepavydėtinoje padėtyje – 83:87 likus žaisti 11 sek. Per likusį laiką katalonams jau nieko pakeisti nepavyko.

Triumfas Madrido ekipai nebuvo itin linksmas Rudy Fernandezui. Veteranas antroje rungtynių pusėje skaudžiai krito ir susižeidė riešą. Į aikštę daugiau jis negrįžo.

Turnyro pusfinalyje „Barcelona“ 91:74 nugalėjo Badalonos „Joventut“ klubą, o „Real“ į finalą prasibrovė 100:69 pranokęs Sevilijos „Coosur Real Betis“ kolektyvą.

Rokas Jokubaitis Barselonos komandai per 23 min. pelnė 11 taškų (4/6 dvitaškiai, 1/3 tritaškiai), atkovojo 5 kamuolius ir buvo vienas naudingiausių krepšininkų aikštėje su 16 naudingumo balų.

„Barcelona“ vis dar žaidžia be traumuotų savo žvaigždžių Nikola Mirotičiaus ir Cory Higginso, o „Real“ padėti negalėjo Adamas Hanga, Carlosas Alocenas ir Nigel Williams-Gossas.

Barcelona“: Sertačas Šanli 21, Nico Laprovittola 12 (14 rez.p.), Rokas Jokubaitis 11, Kyle'as Kuričius 10, Mike'as Tobey 9, Janas Vesely ir Nikola Kaliničius po 8, Alexas Abrinesas 4, Sergio Martinezas ir Tomašas Satoransky po 0.

Real“: Walteris Tavaresas 24 (12 atk.k. 5 bl., 40 naud.b.), Džananas Musa 19, Gabrielis Deckas 15, Sergio Llullas 14, Gerschonas Yabusele 9.

Rungtynių naudingiausio žaidėjo trofėjų gavo W. Tavaresas, surinkęs net 40 naudingumo balų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją