Anot 41-erių P. Gasolio, jei Ispanijos krepšinio federacija su trenerių štabu priims tokį sprendimą, jis tikrai bus apgalvotas ir reikalingas.

„Girdėjau apie tai. Jeigu bus nacionalizuotas Lorenzo arba kitas krepšininkas, tai bus padaryta ieškant būtinos pagalbos – tai trenerių ir federacijos sprendimas. O jau vėliau bus analizuojama, ar toks sprendimas pasiteisino, ar ne. Įžaidėjų pozicijoje turime rimtų netekčių, ir, galima sakyti, kad ši pozicija turi būti sustiprinta.

Labai išsamiai nesekiau Browno karjeros, tačiau tai geras žaidėjas. Ir jam, ir komandai reikės priprasti prie naujos žaidimo dinamikos, identiteto. Žaidėjas turi jaustis kaip vienas iš grupės narių. Kad būtų tarpusavio supratimas ir susižaidimas – tik taip galima įveikti daugiau individualaus talento turinčias komandas“, – dėstė P. Gasolis, pats profesionalo karjerą baigęs praėjusiais metais.

31-erių metų 196 cm ūgio L. Brownas yra gimęs Džordžijos valstijoje JAV, niekada nežaidė Ispanijos komandose, tačiau keletą sezonų atstovavo Toronto „Raptors“ ekipai NBA lygoje, kur vienu iš asistentų dirbo vyriausiasis Ispanijos rinktinės treneris Sergio Scariolo.

Šį sezoną amerikietis atstovavo Kazanės UNIKS komandai, kuri sezonui įpusėjus dėl Rusijos agresijos Ukrainoje buvo išmesta iš Eurolygos. Iki tol per rungtynes jis pelnė po 13,8 taško ir atkovojo po 3,6 kamuolio.

Manoma, kad L. Brownas bus kviečiamas į Ispanijos rinktinės stovyklą ir padės komandai rugsėjį vyksiančiame Europos čempionate.

2019-ųjų pasaulio čempionė Ispanijos rinktinė Europos čempionate greičiausiai versis be žiemą sunkią traumą patyrusio Ricky Rubio, karjerą nacionalinėje ekipoje jau baigė ir kitas patyręs įžaidėjas Sergio Rodriguezas.

Ispanai Europos čempionatą pradės A grupės turnyre Sakartvele, kur jų varžovėmis bus šeimininkų, turkų, belgų, bulgarų ir išmestus rusus turnyre pakeitusių Šiaurės Makedonijos krepšininkų rinktinės.

Primename, kad tai toli gražu ne pirmas žaidėjo nacionalizacijos atvejis, susijęs su Ispanijos rinktine. Visi puikiai pamena, kad per pastarąjį dešimtmetį joje yra žaidęs iš Kongo kilęs Serge'as Ibaka ir juodkalnietis Nikola Mirotičius, tačiau tokių atvejų būta ir daugiau.

Dar 1971 m. Ispanijos rinktinėje debiutavo natūralizuotas amerikietis gynėjas Wayne'as Brabenderis, 1995 ir 1997 m. Europos čempionatuose Ispanijos ekipos marškinėlius vilkėjo krašto puolėjas iš JAV Mikelis Smithas, 2000-ųjų olimpinėse žaidynėse – dar vienas amerikietis puolėjas Johny Rogersas, o 2001-ųjų Europos čempionate – JAV „pasiuntinys“ Chuckas Kornegay.

Tiesa, skirtingai nei šis L. Browno atvejis, visi minėtieji krepšininkai turėjo bent jau šiokių tokių ryšių su Ispanija – ilgiau ar triumpiau atstovavo ispanų krepšinio klubams, gyveno toje šalyje.

Verta prisiminti, kad Ispanijoje buvo beįsiplieskiančios kalbos ir apie Lukos Dončičiaus nacionalizavimą, tačiau kelią joms greitai užkirto pats tvirtą pasirinkimą padaręs ir Slovėnijos rinktinės aprangą pasirinkęs puolėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)