Šią informaciją Ispanijos portalui Marca.com patvirtino šalies krepšinio federacija. Skelbiama, kad abu krepšininkai patys informavo federacijos atstovus apie norą šią vasarą skirti poilsiui ir geriau pasiruošti kitam klubiniam sezonui Madrido „Real“ gretose.

37-erių F. Reyesas artimiausiu metu su „Real“ pasirašys naują dvejų metų trukmės sutartį. Ilgametis rinktinės žaidėjas ir „Real“ kapitonas tvirtina jaučiantis fizinį nuovargį. Be to, F. Reyesas su žmona neseniai susilaukė antros atžalos – sūnelio Axelio, todėl daugiau laiko nori skirti poilsiui.

F. Reyesas Ispanijos rinktinėje yra sužaidęs 236 rungtynes ir tai yra trečias rezultatas per visą šalies istoriją. Daugiau kartų už puolėją rinktinei yra atstovavę tik Juanas Carlosas Navarro (237) ir legendinis Juanas Antonio San Epifanio (239).

Pailsėti nusprendė ir 32-ejų R. Fernandezas, kuris iki pastarosios vasaros Ispanijos rinktinei atstovavo net 13 metų iš eilės. Anot puolėjo, jis taip pat jaučia fizinį ir psichologinį nuovargį po nesėkmingo sezono „Real“ gretose.

„Tikiuosi, kad gerbėjai tai supras. Jaučiuosi išsekęs ne tik fiziškai – po tokio sezono reikia pailsinti ir galvą“, – teigė R. Fernandezas, su „Real“ komanda nesugebėjęs apginti Ispanijos čempiono titulo.

Abu krepšininkai tvirtina karjeros rinktinėje dar nebaigiantys ir į ją, jeigu bus reikalingi, sugrįšiantys ateityje.

Kol kas nėra tiksliai aišku, ar rinktinei atstovaus kiti ilgamečiai jos žaidėjai – broliai Gasoliai, Sergio Rodriguezas, Juanas Carlosas Navarro. Preliminariais duomenimis jie visi sutinka apsivilkti rinktinės marškinėlius.

2015-ųjų Europos čempionato finale Ispanija pranoko Lietuvos rinktine.

Šiemet Ispanijos rinktinė grupės varžybas pradės Rumunijoje, kur kovos su šeimininkų rumunų, čekų, kroatų, juodkalniečių ir vengrų nacionalinėmis komandomis.

R. Fernandezas ir F. Reyesas su Ispanijos rinktine tris kartus yra tapę Europos čempionais, po kartą – pasaulio čempionais, iškovoję du olimpinius sidabrus ir bronzą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)