Burgoso krepšininkai artėjant pirmojo ketvirčio pabaigai kėsinosi perimti iniciatyvą į savo rankas ir susikrovė kiek apčiuopiamesnį pranašumą, tačiau nykštukinės Pirėnų valstybės klubą į priekį truktelėjo Davidas Jelinekas. Čekijos rinktinės narys per minutę pataikė tris tritaškius iš eilės ir išvedė į priekį „Morabanc“ ekipą.

Antro kėlinuko pradžioje Andoros krepšininkai ėmė vis užtikrinčiau įrodinėti savo pranašumą. Po įspūdingo Tunde Olumuyiwos dėjimo iš viršaus „Morabanc“ persvara ūgtelėjo iki 9, o artėjant ilgajai pertraukai pasiekė rekordinę 16 taškų ribą.

Viltį „San Pablo Burgos“ komandai įžiebė įspūdingą metimą su antro ketvirčio sirena pataikęs Thadas McFaddenas. JAV ir Sakartvelo pilietybes turintis gynėjas sugebėjo pataikyti itin tolimą ir sudėtingą šūvį iš aikštės vidurio ir sumažinti atsilikimą iki 40:53.


Užtikrintos Andoros persvaros priežastimi pirmoje rungtynių pusėje tapo puikus pataikymas iš trijų taškų zonos. „Morabanc“ iki ilgosios pertraukos realizavo net 8 iš 15, o „San Pablo Burgos“ – vos 3 iš 13 mestų tritaškių.

Nepaisant dviženklio deficito, Burgoso krepšininkai sugebėjo nepalūžti, pademonstruoti charakterį, o ketvirto kėlinuko antroje pusėje – ir persverti rezultatą savo naudai,

Iki susitikimo pabaigos likus pusei minutės rezultatas dar buvo lygus, tačiau rungtynių didvyriu tapo „San Pablo Burgos“ gynėjas Ferranas Bassas. 28-erių metų ispanas likus 14 sekundžių pataikė sudėtingą tritaškį po driblingo per varžovo rankas ir išvedė į priekį Burgoso klubą.

Atsakomosios atakos metu „Morabanc“ patikėjo lemiamą šūvį Jeremy Senglinui, tačiau kairiajame atakos kampe ties tritaškio linija perdavimą priėmęs amerikietis prieš išmesdamas kamuolį sužingsniavo, o kitame aikštės gale „San Pablo Burgos“ persvarą iki 5 taškų padidino baudų metimus realizavęs McFaddenas.

Andoros viltis atgaivino likus mažiau nei 5 sekundėms tritaškį pataikęs Jelinakas, o prie baudų metimo linijos stojęs varžovų puolėjas Jasielis Rivero prametė abi baudas. Lemiamą metimą iš aikštės vidurio paleidęs Jelinakas pataikyti nesugebėjo ir „San Pablo Burgos“ šventė įsimintiną pergalę.

Pirmoje susitikimo dalyje užtikrintai tritaškius metę Andoros atstovai po ilgosios pertraukos pataikė vos 3 iš 13 tolimų metimų. Per savo klubo istoriją „Morabanc“ ACB pirmenybėse niekada neužėmė aukštesnės nei aštuntos vietos, o pusfinalio etape Andoros komandai iki šiol dar neteko rungtyniauti niekada.

„San Pablo Burgos“: Vitoras Benite 23, Draganas Apičius 19, Theo McFaddenas 13, Ferranas Bassas 10 taškų.

„Morabanc“: Davidas Jelinekas 19 (4/5 trit.), Frantzas Massenatas (8 rez. perd.), Tysonas Perezas ir Dejanas Todorovičius po 12 taškų.

Penktadienio vakarą ACB finaliniame turnyre įvyko dar du sustikimai, po kurių paaiškėjo, jog į pusfinalį iš B grupės žengė „San Pablo Burgos“ ir „Valencia“ klubai.

Keturis iš penkių pastarųjų ACB čempionų titulų nuskynęs karališkasis Madrido „Real“ klubas šiais metais nesugebėjo pasiekti pusfinalio barjero.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)