Tris sezonus Vitorijos „Baskonia“ gretose praleidęs Patricio Garino oficialiose krepšinio rungtynėse nedalyvavo gerokai ilgiau, nei kiti koronaviruso pandemijos sustabdyti žaidėjai.

Dar praėjusių metų lapkritį puolėjui plyšo kryžminiai kelio raiščiai ir jis ilgam iškrito iš rikiuotės. Maža to, argentinietis netrukus beveik prarado ir ryšius su „Baskonia“ klubu, kuriam atstovavo.

Prie komandos vairo žiemą stojęs serbas Duško Ivanovičius laikėsi sau įprastos griežtos taisyklės – traumuotiems žaidėjams netgi neleisti stebėti ekipos treniruočių.

„Iš kitų žaidėjų buvau girdėjęs, kad traumuotiems krepšininkams Duško neleidžia būti salėje. Taigi, toks posūkis pernelyg nenustebino. Šios traumos gijimas – ilgas procesas, turbūt net ir nelogiška būtų visą laiką sėdėti salėje ir žiūrėti treniruotes. Tačiau, ilgainiui sveikstant, toks noras atsirado, bet galimybių nebuvo. Teko su tuo susitaikyti – jausmai jausmais, bet taisyklės yra taisyklės. O netrukus prasidėjo ir koronaviruso viruso pandemija, situacija visiškai pasikeitė“, – kalbėdamas su „Radio Sports“ prisiminė Pato vadinamas krepšininkas.

Nuošalyje komandos P. Garino liko ir vasarą atnaujinus Ispanijos čempionatą. Lemiamos sezono kovos vyko „burbule“ Valensijoje, o puolėjas tik per televizoriaus ekraną galėjo stebėti, kaip „Baskonia“ gana netikėtai tampa čempione.

„Buvo keista. Tiesą sakant, bjaurokas jausmas būti visiškai atskirtam, negalėti palaikyti komandos draugų, su kuriais žaidei keletą metų, netgi to paties sezono pradžioje. Ankstesniais metais, kai buvau traumuotas, aštuonias valandas automobiliu važiuodavau vien tam, kad pasižiūrėčiau draugiškas komandos draugų rungtynes.

O dabar...finalas. Būčiau daręs tą patį, bet galimybių neturėjau. Bet kuriuo atveju, nors asmeninis apmaudas ir tam tikras pavydas kitiems buvo, labai džiaugiuosi, kad vaikinams pavyko laimėti“, – pasakojo P. Garino.

Anot P. Garino, priimti galutinį sprendimą persikelti į „Žalgirį“ jį paskatino naujojo Kauno komandos trenerio Martino Schillerio skambutis ir jo išreikšta empatija.

„Treneris man asmeniškai paskambino, papasakojo, ko iš manęs tikisi, kaip išnaudos aikštelėje. Tai buvo didžiulė paskata priimti sprendimą keltis į „Žalgirį“ – gyvenime tikrai nebuvo daug atvejų, kai treneris tau skambina asmeniškai ir viską nuoširdžiai papasakoja. Man tai labai patiko“, – tvirtino argentinietis. – „Baskonia“ gretose buvo daug gražių akimirkų, tačiau man pačiam jau tikrai reikėjo įkvėpti šviežio oro.

Vitorijoje praleidau trejus metus, viską ten pažinojau, bet reikėjo permainų. Norėjau patirti kažką visiškai naujo. Be to, „Žalgirio“ komanda turi galimybių Eurolygoje, suteikė man galimybių pabaigti reabilitaciją po traumos. Žinoma, yra šiek tiek neaiškumų dėl naujojo sezono pradžios pandemijos metu, bet mes turime daug vilčių. Jau dabar galiu pasakyti, kad „Žalgiris“ yra puiki vieta žaisti ir vėl įrodyti savo vertę.“

Žurnalisto paklaustas, kokie buvo Pato lūkesčiai prieš persikraustant į Lietuvą ir kaip jis vertina realybę, su kuria susidūrė, krepšininkas ėmė plačiai šypsotis ir pažėrė komplimentų tiek Kauno miestui, tiek savo naujai darbovietei.

„Prieš atvykstant čia neįsivaizdavau, ko tikėtis. Buvau Kaune, kai žaidžiau „Žalgirio“ varžovų gretose, tačiau tai ne tas pats. Kai atvyksti žaisti, trumpai pagyveni viešbutyje, nuvažiuoji iki salės ir atgal, o dabar tenka ilgam apsistoti kitoje šalyje. Ir atvirai pasakysiu, mane viskas nustebino iš labai malonios pusės. Tiek miestas, tiek klubas“, – kalbėjo P. Garino.

„Miestas gražus, daug vietų pasivakščiojimams, pavalgymui, daug žalių zonų, teka upės. O klubas... Tai tiesiog neįtikėtina. Infrastruktūra – NBA lygio. Arena viena iš geriausių Europoje, treniruočių salė taip pat tame pačiame pastate.

Viskas įrengta amerikietišku stiliumi – milžiniškos rūbinės, kiekvienas turi savo spintelę. Netoli ir trenerių kambarys, ir klubo ofisas. Treneris M. Schilleris taip pat atvyko iš JAV ir nuo pirmų akimirkų bando perteikti savo amerikietišką žaidimo filosofiją. Taigi, pasikeitimų daug, tačiau jie labai malonūs“, – pažymėjo „Žalgirio“ naujokas.

Praėjusią vasarą P. Garino su Argentinos rinktine Kinijoje tapo pasaulio vicečempionu. Eurolygoje praėjusį sezoną puolėjas dėl traumos sužaidė tik 10 rungtynių, per kurias vidutiniškai pelnė po 6,7 taško ir atkovojo po 3,5 kamuolio.


Epizodiškai P. Garino yra tekę žaisti ir NBA lygoje. 2017-aisiais jis trumpai atstovavo Orlando „Magic“ ekipai, kurioje sužaidė penkias rungtynes.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)