Skelbiama, kad sutartį su „Obradoiro Rio Natura Monbus“ komanda pasirašė 25-erių metų 200 cm ūgio puolėjas Osvaldas Matulionis, kuris taps Santjago de Komposteloje toliau rungyniausiančio Eimanto Bendžiaus bendraklubiu.

Tiesa, bent jau kol kas klubas su krepšininku iš Lietuvos sudarė laikiną kontraktą – puolėjas komandoje pakeis kelio skausmų kamuojamą Txemi Urtasuną. Jeigu O. Matulionio žaidimas per mėnesį tenkins klubo vadovybę, lietuviui gali būti pasiūlyta pratęsti sutartį.

Osvaldas Matulionis

Šiaulietis O. Matulionis dar 2007-aisiais su Lietuvos šešiolikmečių jaunučių komanda iškovojo Europos čempionato bronzą, o vėliau pradėjo ir klubinę karjerą. Jis yra žaidęs Vilniaus „Akademijos“ (NKL), Kauno „Aisčių“ (LKL), „Šiaulių“ (LKL) ir Panevėžio „Techaso“ ekipose, o 2012-2013 m. pradėjo legionieriaus karjerą Estijoje, „Parnu“ komandoje.

2013 m. puolėjas persikėlė į Ispaniją ir iki šiol rungtyniavo žemesnėse šios šalies lygose. Du paskutinius sezonus O. Matulionis žaidė antrame pagal pajėgumą šalies čempionate, „Breogan de Lugo“ komandoje, o 2015-2016 m. per rungtynes vidutiniškai rinko po 11,1 taško, atkovojo po 3,6 kamuolio, perėmė po 1,9 kamuolio ir atliko po 1,3 rezultatyvaus perdavimo.

Šiam sezonui O. Matulionis rengėsi kartu su „Palencia“ ekipa, į kurią greičiausiai sugrįš, kai baigsis laikinas kontraktas su Santjago de Kompostelos klubu ir jei jis nebus pratęstas.

Lietuvos krepšininkų gretos Ispanijos aukščiausioje lygoje šį sezoną kaip reta gausios. Be minėtųjų O. Matulionio ir E. Bendžiaus, pajėgiausiame iš visų Europos šalių klubiniame čempionate taip pat žais Jonas Mačiulis (Madrido „Real“), Martynas Pocius (Mursijos UCAM), Marius Grigonis (Tenerifės „Iberostar“), Martynas Gecevičius (Saragosos CAI), Šarūnas Vasiliauskas (Badalonos „Joventut“) bei vietą pagrindinėje Vitorijos „Saski Baskonia“ komandoje pamažu užsitikrinantis Tadas Sedekerskis.

O. Matulionio treniruotė:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)