„Barcelona“ savo gerbėjų akivaizdoje smagiai startavo ir pirmo kėlinio viduryje pirmavo 20:8. Tačiau „Real“ neleido varžovams nutolti. Antrame kėlinyje svečiai iš Madrido netgi sugebėjo persverti rezultatą (36:34), bet įpusėjus rungtynėms vėl priekyje buvo „Barsa“- 51:46.

Trečiame kėlinyje šeimininkai kelis kartus buvo padidinę savo pranašumą iki 11 taškų, bet persvaros neišsaugojo. Ketvirtame kėlinyje „Real“ krepšininkai susigrąžino iniciatyvą ir 34 min. pirmavo 81:78.

Netrukus įtampa pasiekė apogėjų ir teisėjams teko skirti aikštės viduryje ne juokais susikibusius Nikolą Mirotičių ir Alberto Abaldę. Abu krepšininkai buvo išvaryti iš aikštės, tad „Barcelona“ rungtynes tęsė be savo lyderio.

Prasidėjus paskutinei ketvirtojo kėlinio minutei Sergio Llullas išvedė „Real“ ekipą į priekį (89:88), bet lemiamu momentu Madrido ekipos vidurio puolėjas Vincentas Poirier prasižengė prieš „Barsos“ centrą Sertačą Šanli. Pastarasis galėjo išplėšti pergalę, bet pataikė tik vieną baudos metimą, tad komandoms teko keliauti į pratęsimą.

Per papildomas 5 minutes aikštelėjė dominavo Katalonijos krepšininkai.

Buvęs žalgirietis Nigelas Hayesas-Davisas pelnė 5 taškus iš eilės, tritaškį pridėjo S.Šanli, o paskutinį tašką šiose rugntynėse galingu dėjimu padėjo Dante Exumas.


Po traumos į žaidybinį ritmą sugrįžtantis Rokas Jokubaitis aikštėje praleido 13 minučių, pelnė 5 taškus (0/1 dvit., 1/1 trit., 2/2 baud.), atliko rezultatyvų perdavimą, atkovojo kamuolį, bet net 4 kartus suklydo.

Nugalėtojams daugiausiai – 20 taškų pelnė Nicolasas Laprovittola, 18 prie pergalės pridėjo Rolands Šmitas.

„Real“ gretose pasižymėjo 17 taškų surinkęs Gabrielis Deckas.

„Barcelona“: Nicolasas Laprovittola 20, Rolands Šmits 18, Dante Exumas (7 atk. kam.) ir Nigelas Hayesas-Davisas – po 16, Nikola Mirotičius 14, Sertačas Šanli 10.

„Real“: Gabrielis Deckas 17 Vincentas Poirier ir Walteris Tavaresas – po 14, Guerchonas Yabusele 13, Adamas Hanga 11, Sergio Llullas 10.

Kitose rungtynėse Vitorijos „Baskonia“ (15/12) su Roku Giedraičiu ir Tadu Sedekerskiu svečiuose 78:62 (18:20, 22:14, 21:13, 17:15) įveikę Burgoso „San Pablo“ (8/19) ekipą.

R. Giedraitis per 33 minutes pelnė 9 taškus (1/3 dvit., 2/8 trit., 1/2 baud.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, blokavo 2 metimus ir 4 kartus prasižengė.

15 minučių ant parketo praleidęs T. Sedekerskis surinko 4 taškus (0/1 dvit., 0/1 trit., 4/4 baud.), atkovojo, perėmė po kamuolį, atliko rezultatyvų perdavimą ir triskart prasižengė.

Nugalėtojams Simone Fontecchio surinko 17 taškų.

Pralaimėjusiems po 14 surinko Vitoras Benite ir Julianas Gamble’as.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją