Pajėgiausioje pasaulio krepšinio lygoje išaugo ne tik lietuvių ir ispanų žaidėjų skaičius, bet ir krepšininkų algos. Dėka naujos NBA sutarties su televizija, lygos žaidėjai šią vasarą pasirašo dar niekada nematytų sumų kontraktus.

Ispanijos portalas „Elmundo“ paskaičiavo, kad 2016-2017-ųjų metų NBA sezoną ispanai uždirbs daugiau nei 90 mln. JAV dolerių – iki šiol neregėtą ir negirdėtą sumą.

Daugiausiai pinigų iš visų ispanų susižers Marcas Gasolis – po traumos sveikstančio Memfio „Grizzlies“ aukštaūgio sąskaitą per sezoną papildys 21,6 mln. dolerių, o iš viso iki 2019-ųjų jis turėtų uždirbti 94 mln. Vidurio puolėjas buvo įtrauktas į Ispanijos rinktinės sąrašą dalyvauti Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, tačiau panašu, kad nacionalinės ekipos marškinėlių šią vasarą taip ir neapsviliks – reabilitacija užtruko ilgiau nei planuota.

Antroje vietoje – pastarojo brolis Pau Gasolis. 36-erių metų veteranas su San Antonijaus „Spurs“ komanda pasirašė dvejų metų 30 milijonų sutartį, tad kitą sezoną užsidirbs 15 milijonų.

Trečias pagal algą yra Minesotos „Timberwolves“ įžaidėjas Ricky Rubio. Atakų organizatorius kitąmet gaus 13,4 milijono. Per kitus du kontrakto metus jo sąskaitą papildys dar 28,9 mln. dolerių.

Ketvirtas – neseniai iš Oklahomos „Thunder“ į Orlando „Magic“ iškeistas Serge‘as Ibaka. Jo alga ateinančiame sezone – 12,25 milijono.

Toliau seka įžaidėjai Sergio Rodriguezas ir Jose Manuelis Calderonas. Pirmasis po šešerių metų grįžo į NBA bei papildė Filadelfijos „76ers“ ekipą, kurioje uždirbs 8 milijonus. Antrasis iš Los Andželo „Lakers“ gaus 7,7 milijono.

Gana nemažai gaus ir naujokas Alexas Abrinesas, su „Thunder“ pasirašęs trejų metų 18 milijonų vertės kontraktą. Kitą sezoną ispanas uždirbs 6 milijonus.

Aštuntas pagal pinigus rikiuojasi Nikola Mirotičius, kitą sezoną Čikagos „Bulls“ komandoje uždirbsiantis 5,78 milijono.

Sąrašo pabaigoje – jaunieji broliai Juancho ir Willy Hernangomezai. Juancho, jeigu tikrai galutinai sukirs rankomis su Denverio „Nuggets“ ekipa, užsidirbs 1,6 milijono, o Willy Niujorko „Knicks“ gretose gaus 1,5 milijono JAV dolerių.

Sudėjus ispanų algas iš viso gaunasi kiek daugiau nei 92 milijonai. Kaip pastebi „Elmundo“ – tai didesnė suma, nei visos ACB (Ispanijos čempionato) algos kartu sudėjus.

Palyginus su Lietuvos krepšininkais, mūsiškių skaičiai – kiek kuklesni.

Artėjantį sezoną NBA turėtų žaisti keturi lietuviai – tai Jonas Valančiūnas, kontrakto dar neturintis Donatas Motiejūnas, Domantas Sabonis ir Mindaugas Kuzminskas. Kol kas nėra aišku, ar įsitvirtinti Bruklino „Nets“ gretose pavyks Egidijui Mockevičiui, turinčiam negarantuotą vienerių metų sutartį.

Daugiausiai, žinoma, uždirbs J. Valančiūnas, su Toronto „Raptors“ turintis ketverių metų 64 milijonų vertės sutartį. Kitą sezoną JV susižers 16 milijonų.

Antras pagal pinigus kol kas yra Knicks“ naujokas M. Kuzminskas, su klubu pasirašęs dvejų metų ir 6 milijonų vertės sutartį. Taigi, per ateinantį sezoną jo sąskaitą turėtų papildyti 3 mln. JAV dolerių.

Trečias – 11-uoju šaukimu naujokų biržoje į NBA lygą pašauktas D. Sabonis, kuris kitąmet žaisdamas „Thunder“ gretose uždirbs kiek daugiau nei 2 milijonus JAV dolerių.

Kalbant apie D. Motiejūną, jo situacija kol kas nėra aiški. Hjustono „Rockets“ atstovavęs lietuvis liepos 1-ąją tapo apribotuoju laisvuoju agentu, tačiau iki šiol dar nepasirašė jokio kontrakto.

Visgi pasiūlymą jis gavo – „Rockets“ D-Mo pateikė kvalifikacinį pasiūlymą, kurio vertė kitą sezoną – 3,4 milijono.

Skaičiuojant ir D. Motiejūno kvalifikacinį pasiūlymą, lietuviai kitą sezoną uždirbs apie 24 mln. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)