„Sakoma, kad Eurolygos rungtynių kalendorių sudarinėja robotas. Tačiau jam negali labiau nesisekti. Arba planetų išsidėstymas kalendoriaus sudarinėjimo dieną buvo itin specifinis“, – šaiposi „Marca“ korespondentas Nacho Duque.

Į akį jam krito juoką keliantis sutapimas, kurį iš dalies jau anksčiau buvo pastebėjusi ir Lietuvos žiniasklaida.

Tragikomiškai atrodo aplinkybė, kad šį ketvirtadienį, kai FIBA pasaulio čempionato atrankos varžybose Brešoje žais Italija ir Lietuva, Kaune vyks Eurolygos rungtynės tarp Kauno „Žalgirio“ ir Milano „AX Armani“.

Taigi, sirgaliai bus priversti rinktis, kurias rungtynes stebėti, nes susitikimų laikas iš dalies susikirs.

Tačiau dar juokingiau atrodo tai, kad kai šį ketvirtadienį pasaulio čempionato atrankoje susitiks Ispanijos ir Turkijos rinktinės, paraleliai Eurolygos ture vyks net trys tarpusavio susitikimai tarp šių šalių klubų.

Šiandien Stambulo „Daruššafaka“ žais su Las Palmo „Gran Canaria“, rytoj Stambulo „Anadolu Efes“ priims Vitorios „Baskonia“, o „Barcelona“ – Stambulo „Daruššafaka“ krepšininkus.

Taigi, neva atsitiktinai padaryta viskas, kad Eurolygoje rungtyniaujančių klubų žaidėjai niekaip negalėtų padėti savo nacionalinėms rinktinėms pasaulio čempionato atrankoje.

„Kokį tikslumą turi robotas! Ir jeigu viskas gali pablogėti, taip ir bus. Kitą sezoną ekspansiją tęsianti Eurolyga turės jau 18 komandų. Ir tai reiškia, kad šiame turnyre bus keturiomis varžybų dienomis daugiau“, – pastebi N. Duque.

Akivaizdu, kad Eurolygos ir FIBA kariai užsikasė apkasuose ir bendro susitarimo rasti niekaip nepavyks, o tik pernai pradėta įgyvendinti (ir labai prieštaringai vertinama) FIBA „rinktinių langų“ idėja Eurolygos palaiminimo nesulauks. Kadangi „langų“ sistemos nežada atsisakyti ir FIBA, tampa akivaizdu, kad nacionalinių komandų atrankos kovos ateityje gali prarasti absoliučiai bet kokį prestižą, kam akivaizdžiai pritartų Eurolyga.

„Eurolyga ir FIBA kartu kiša pagalius Europos krepšiniui į ratus. Situacija, kuri neįsivaizduojama jokioje kitoje sporto šakoje, krepšinyje tapo visiška norma. Ir panašu, kad prie to reikės taikytis, nors ateityje viskas tik dar labiau pablogės. Kadangi Eurolygai reguliariajame sezone reikės papildomų keturių turų, turnyras turės prasidėti anksčiau ir baigtis vėliau, arba jo metu teks daryti net keturiomis dvigubomis rungtynių savaitėmis daugiau. Ir sunkiausioje iš visų padėtyje dėl tokių permainų atsidurs žaidėjai“, – svarsto N. Duque.

Šią akimirką Lietuvos rinktinė yra atsidūrusi palankioje situacijoje, nes jau užsitikrino vietą pasaulio čempionate. Dėl šios priežasties Eurolygos žaidėjų pagalba Dainiui Adomaičiui nėra būtina.

Tačiau galima prisiminti dar prieš keletą mėnesių susidariusią situaciją, kai žalgirietis Edgaras Ulanovas į rinktinę buvo išleistas tik po ilgų derybų, ir tai buvo pirmas kartas, kai Šarūno Jasikevičiaus treniruojamo „Žalgirio“ žaidėjas vilkėjo rinktinės marškinėlius 2019-ųjų pasaulio čempionato atrankoje.

Ir jeigu niekas nesikeis, akivaizdu, jog konfliktų tarp rinktinių ir klubinių komandų trenerių ateityje visoje Europoje tik daugės.

Galima pažymėti, kad būtent Ispanijoje (Barselonoje) yra įsikūrusi Eurolygos būstinė, o pagrindinius vadovaujančius vaidmenis organizacijoje užima ispanai ir katalonai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)