„Burtai lėmė, kad kelias link olimpinio aukso – labai komplikuotas. Varžovai Ispanijos rinktinei kliuvo kur kas rimtesni, nei amerikiečiams“, – konstatuoja didžiausias šalies sporto portalas Marca.com.

„Sėkmė šį kartą nebuvo mūsų pusėje. Varžovus gavome kur kas rimtesnius, nei potencialūs turnyro favoritai amerikiečiai“, – panašiai situaciją įvertino ir AS.com.

Šio portalo apžvalgininkė Raquel Gonzalez analizavo visas jau aiškias ispanų varžoves ir savo publikacijoje pažymėjo, kad Europos čempionė Lietuva – viena iš grėsmingiausių varžovių grupėje.

„Dabartinė Europos vicečempionė, kurioje gyvena vos trys milijonai gyventojų, po Sovietų Sąjungos subyrėjimo tarptautiniuose turnyruose jau iškovojo 10 medalių. Tai rinktinė – visuomet turinti daug talento ir puikius metikus“, – rašoma portale AS.com.

Įdomu, kad įvardindama pavojingiausius Lietuvos rinktinės žaidėjus, žurnalistė išskiria ne tik Joną Valančiūną, Mindaugą Kuzminską ir Joną Mačiulį, bet ir veteraną Rimantą Kaukėną, kuris nacionalinės komandos marškinėlius paskutinį sykį vilkėjo 2012-ųjų Londono olimpinėse žaidynėse.

„Valančiūnas Europos čempionate žengė didžiulį žingsnį į priekį, Kaukėnas – kaip visuomet užtikrintas, Kuzminskas – tai naujasis Baltijos krepšinio perlas, o „Real“ gretose žaidžiantis Mačiulis – lyg visureigis, ką primena ir Europos čempionate jo surinkti 50 naudingumo balų“, – rašo R. Gonzalez.

Vertindama kitus varžovus, žurnalistė išskiria ir šeimininkę Brazilijos rinktinę.

„Nors praėjusiame FIBA Amerikos čempionate komanda atrodė juokingai, tai nėra nieko keisto – kišenėje turėdami olimpinius kelialapius, brazilų lyderiai nusprendė atsipūsti. Tai – labai greita komanda, turinti ir galingą priekinę liniją – Nene ir Andersoną Varejao, ir puikius snaiperius – Leandro Barbosą, Marquinhos“, – rašoma publikacijoje.

R. Gonzalez pažymi, kad Argentinos rinktinė šiuo metu išgyvena kartų kaitą.

„Luisui Scola – 35, Andresui Nocioni – 36 metai. Tai greičiausiai taps jų atsisveikinimu su nacionaline komanda. Visgi ateina naujoji karta – Facundo Campazzo, Nicolasas Laprovittola, todėl bus įdomu stebėti, kaip atrodys skirtingo amžiaus žaidėjų derinys principinių mūsų varžovų gretose“, – rašoma apie Argentinos rinktinę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (181)