Pasak jo, sumanymas parašyti knygą apie Lietuvos krepšinio teisėjus kilo Lietuvos krepšinio federacijos teisėjų asociacijos prezidentui FIBA arbitrui Kęstučiui Pilipauskui ir jo bendražygiui FIBA arbitrui Romualdui Brazauskui. Jie tapo konsultantais rengiant šią knygą, kurią redagavo ir padėjo išleisti žinomas Lietuvos sporto istorijos puoselėtojas Vytautas Gudelis bei jo duktė Daiva Gudelytė.

„Mūsų mokytojo ir bendražygio knygoje sudėta labai daug įdomių faktų, primenančių žmones, be kurių neįsivaizduojamas į tokias aukštumas pakilęs Lietuvos krepšinis. Tai – nuostabi istorija, kurią dera žinoti ne tik kiekvienam krepšinio arbitrui, bet ir žaidėjui bei aistruoliui“, – sakė Lietuvos krepšinio federacijos Teisėjų asociacijos prezidentas K. Pilipauskas.

J. Jankausko knygoje aprašomi svarbiausi Lietuvos krepšinio teisėjų įvykiai nuo pat pirmųjų oficialių krepšinio rungtynių Lietuvoje iki šių laikų (1922-2012 m.).

Pats 1931 m. Kaune gimęs J. Jankauskas teisėjauti pradėjo praėjusio šimtmečio viduryje, o 1970-aisiais tapo tarptautinės (FIBA) kategorijos arbitru.

Daugelį aprašomų istorinių įvykių autorius matė savo akimis, todėl knygoje pateikia nemažai unikalių faktų. Knygos rengėjai taip pat pasirūpino daugybe istorinių nuotraukų ir iliustracijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)