Įprastai D. Adomaičio pasisakymai Europos taurės rungtynių išvakarėse būdavo trumpi ir konkretūs, tačiau artėjant atkrintamosioms varžyboms „Ryto“ treneris įsikalbėjo.

Ir kalbėti tikrai buvo apie ką – per savaitę laukia du mačai su iki šiol viena iš geriausių šio sezono Europos taurės komandų. Pirmajame grupių etape 47-erių katalono Jaume Ponsarnau treniruojami Valensijos krepšininkai laimėjo 8 iš 10 rungtynių, o antrajame etape iškovojo 6 pergales iš tiek pat galimų.

Tiesa, Ispanijos čempionate Valensijos ekipai reikalai klostosi ne taip lengvai. Per 21 rungtynes ji laimėjo 13 sykių ir turnyro lentelėje yra 5-oje pozicijoje. D. Adomaitis turėjo paaiškinimą, kodėl yra susidariusi tokia situacija.

Treneri, šeštadienį iškovojote nelengvą pergalę įveikdami „Pieno žvaigždes“ (99:83, – red. past.). Kiek tokios rungtynės padeda ruoštis Europos taurei?“, – žurnalistai paklausė D. Adomaičio.

– Žiūrint iš vienos pusės, labai gerai, kad turėjome tokias rungtynes ir pamatėme bėdas, kilusias todėl, kad ilgokai nežaidėme. Nujautėme, kad taip gali būti ir prie susidariusios situacijos derinome treniruočių procesą. Manau, būsime pasiruošę.

–„Valencia“ šeštadienį taip pat sunkiai laimėjo Ispanijos lygoje (išvykoje 67:66 palaužė San Sebastiano „Gipuzkoa Basket“, – red. past.). Galima sakyti, kad varžovų žaidimas yra išsiderinęs?

– Sunku pasakyti, sąlygos yra vienodos. Su „Valencia“ komanda viskas aišku – ji prieš sezoną buvo įvardijama kaip viena iš favoričių laimėti Europos taurę. Ir nemanau, kad kas nors pasikeitė. Jie žaidė gerą krepšinį, tikrai turi daug stiprių pusių ir jas bando išnaudoti.

Jie po krepšiu turi Bojaną Dubljevičių ir Willą Thomasą, šie žaidėjai sukuria daug pavojingų situacijų. Prie tritaškio varžovai turi patyrusį Samą Van Rossomą, kuris gerai laiko žaidimo gijas. Dar pridėkime Mattą Thomasą, kuris gerai pataiko, ir turėsime labai pajėgią komandą. Kiti žaidėjai su savo vaidmenimis joje taip pat puikiai prisitaiko.

– Kas daro Valensijos komandą poros favorite?

– Jie turi vieną labai stiprų dalyką – žaidėjų branduolį, jau ilgą laiką rungtyniaujantį kartu. Ir jie tikrai už kiekvieną nesusikalbėjimą gynyboje nubaudžia greitais taškais. Kitas dalykas, jie žaidžia labai labai fizinį krepšinį, tai mums bus labai rimtas iššūkis.

– Ar galima teigti, kad „Rytas“ dabar yra geriausios formos šį sezoną?

– Sezonas yra ilgas ir stengiamės įgyti piko formą tada, kada jos reikia. Dabar esame neblogos formos ir bandysime tai išlaikyti.

– Ar tas faktas, kad „Valencia“ yra turnyro favoritė, vers jus labiau rizikuoti kuriant žaidimo planą? Kaip tai keičia jūsų pasirengimą?

– Sezono metu mes jau turėjome situacijų, kuriose prieš vienas komandas privalėjome žaisti vienaip, prieš kitas – visai kitaip. Žaidėjai visai neblogai prisitaikė. Faktas, kad žaisdami su „Valencia“ turėsime kitaip judėti gynyboje, kad kažkur turėsime rizikuoti. Turime treniruotę šiandien, dar vieną Valensijoje, bandysime būti pasiruošę. Žaidėjams nebus kažkokių naujovių, tai bus kažkas panašaus, ką jau darėme anksčiau.

– Ar tai, kad rungtynėse su „Pieno žvaigždėmis“ metėte 31 tritaškį, gali būti plano ateinančiai dvikovai dalis?

– Nesakyčiau, kad plano dalis, bet varžovų gynyba gali padiktuoti mums metimus nuo tritaškio linijos, reikės gero pataikymo. Mūsų pataikymo procentas iš toli turi būti geras.

– Kokia yra šios trumpos ketvirtfinalio serijos specifika?

– Prisideda daugiau psichologinių faktorių. Mūsų pagrindinis tikslas – primesti varžovams tokį žaidimą, kad jie jaustų spaudimą. Negalima jų paleisti pradžioje, reikia būti kantriems ir laukti savo momentų, nedaryti žioplų klaidų.

– Kokios atmosferos laukiate Valensijoje?

– Geros. Ko gali daugiau norėti, atkeliavęs iki šio etapo ir atkrintamosiose žaisdamas prieš gerą komandą būdamas krepšininku ar treneriu? Tik gerai pasiruošti ir įvykdyti savo planą.

– Ar galima sakyti, kad „Valencia Basket“ yra namų komanda?

– Sunku pasakyti. Man apskritai kartais susidaro toks įspūdis, kad Valensijos krepšininkai būna labiau susikaupę Europos taurei, o ne Ispanijos čempionatui. Galbūt jiems tai yra prioritetas. Galbūt todėl, kad Europos taurė jiems yra lengvesnis kelias patekti į Eurolygą, nei Ispanijos čempionatas.

Europos taurės ketvirtfinalio etape yra žaidžiama iki dviejų pergalių. Pirmosios komandų tarpusavio rungtynės Valensijoje prasidės antradienį 21.45 val. Antrasis komandų mačas Vilniuje vyks penktadienį 19 val.

Jei prireiks trečiųjų rungtynių, jos vyks trečiadienį, kovo 13 d. Valensijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)