33-ejų K.C. Riversas buvo vienas drąsiausiai karantino laikotarpiu savo nuomonę reiškusių krepšininkų. Į JAV iš Kauno sugrįžęs amerikietis pasisakė prieš Eurolygos sezono pratęsimą, o netrukus tai tapo realybe – koronaviruso pandemijos akivaizdoje turnyrą nuspręsta nutraukti nepaskelbiant čempionų.

Snaiperis įsitikinęs, kad tai buvo pats teisingiausias sprendimas, o į sudėtingą karantino laikotarpį žvelgia kaip į galimybę krepšininkams padirbėti su savimi.

„Aš manau, kad šis laikas mus sustiprins ir padės fiziškai geriau paruošti savo kūnus kitam sezonui. Turėsime laiko, kurį galėsime skirti ir savo šeimoms, ir patiems sau. Vienaip ar kitaip, sugrįšime į aikšteles, todėl šioje situacijoje nematau nieko negatyvaus“, – tvirtino 196 cm ūgio gynėjas.

K.C. Riversas pripažino, kad kol kas net neįsivaizduoja, kur ateityje pratęs savo karjerą. Krepšininkas neslepia, kad iš „Žalgirio“ pasiūlymų likti Kaune kol kas nesulaukė.

„Esu laimingas būdamas laisvas. Nekalbėjau su „Žalgiriu“. Nežinau, ką mano agentas su jais šnekėjo. Bet viskas gerai.

Aš dirbu ir ruošiu savo kūną, leidžiu laiką su savo vaikais. Vienaip ar kitaip, artimiausiu metu bus žinių, kurių ir taip netrūksta – štai Kyle'as Hinesas persikėlė į Milaną, kuris, regis, buria labai rimtą komandą. Man smalsu, kokia bus mano paties karjeros ateities stotelė. Aš visuomet sakiau, kad nesu žvaigždė. Esu žmogus, kuris sujungia dėlionės daleles. Niekuomet nesijaučiau esantis itin svarbus“, – pažymėjo amerikietis.

Į Kauną K. C. Riversas persikėlė sezonui jau įsibėgėjus. Anot krepšininko, jam greitai pavyko rasti bendrą kalbą su Šarūnu Jasikevičiumi, kurį jis mato kaip vieną iš ryškiausių ateities Europos krepšinio strategų.

„Man labai patiko dirbti su Šaru. Žmonės manęs klausė: „Jis per triuškmingas, kaip tu tai gali pakelti?“ Bet jis žino, apie ką kalba. Net ir dabar jis mato krepšinį kaip žaidėjas, nors yra treneris. Jis mato dalykus dar prieš jiems atsitinkant, netgi atlikdamas skautingą. Ir jis visuomet labai gerai pasiruošęs.

Aš myliu žmones, kurie sugeba išnaudoti mano geriausias savybes. Ir mūsų bendradarbiavimas buvo puikus. Jis mane sugrąžino į Eurolygą, žinojo kaip mane išnaudoti, tikrai gerbiu tai“, – dėstė K. C. Riversas. – Šaras visuomet ras būdą, kaip nukreipti tave, kaip motyvuoti, kaip paskatinti. Kaip atiduoti viską ir būti kietu aikštelėje. Tai jis – tai yra jo stiprybė.“

Tiesa, vos persikėlus į „Žalgirį“ iš Sevilijos „Real Betis“ komandos, Eurolygoje amerikiečio ranka drebėjo. Iš pirmųjų 25 tritaškių per penkias rungtynes jis pataikė vos 3. Nutraukti sausrą jam pavyko per išvykos susitikimą su Miuncheno „Bayern“, kai tikslą pasiekė 4 iš 6 tolimų šūvių, o „Žalgiris“ pertraukė 9 iš eilės pralaimėjimų seriją. Anot K. C. Riverso, šiuo nelengvu periodu jis visą laiką jautė Šaro ir trenerių štabo palaikymą.

„Nesakyčiau, kad buvo labai sunku. Bet tai akivaizdžiai pridėjo papildomo spaudimo. Aš pasakysiu, kad su manimi tuo metu kalbėjosi ir Šaras, ir kiti trenerių štabo nariai. Jie kartojo: „Nenustok mesti, nenustok mesti. Tu atrasi savo ritmą, vieną dieną tu jį atrasi.“ Ir galų gale atėjo rungtynės su „Bayern“. Iki tol aš nuolat žiūrėjau video, studijavau, norėjau žinoti, ką dariau gerai ir kur buvo blogi sprendimai. Atlikau nedidelius pakeitimus ir tose rungtynėse rankos atsirišo. Pabaigiau sezoną su 41 proc. pataikymu, nors pradžia ir buvo prasta“, – prisiminė K. C. Riversas.

Anot amerikiečio, su Š. Jasikevičiumi jie dažnai ir pajuokaudavo, ir rimtai kalbėdavosi apie Atėnų „Panahtinaikos“ klubą, kuriam abu yra atstovavę. „Šaras komandai dažnai pasakojo, kaip reikalai vykdomi „Panathinaikos“ klube. Daug kartų per treniruotes, norėdamas patvirtinimo, jis prašė išsakyti savo nuomonę ir mane. Vertinu tai“, – dėstė amerikietis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)