M. Kuzminskas per beveik 24 minutes pelnė 17 taškų (2/4 dvitaškiai, 2/3 tritaškiai, 7/7 baudos) ir surinko 23 naudingumo balus, o jam būnant aikštėje šeimininkai varžovus pranoko 12 taškų skirtumu.

Tai – pirmas Kuzios mačas Milane, kai jo taiklumas viršijo 50 procentų. Prieš tai lietuvio taikiklis buvo kaip reikiant išsiderinęs.

Apskritai „AX Armani“ puolimas paliko šlapią vietą iš Malagos „Unicajos“ gynybos – tikslą pasiekė net 15 iš 24-ių milaniečių tolimų šūvių (62,5 proc.) ir jie pirmą kartą sezone per 40 min. peržengė 100 taškų ribą (laimėjo 101:87 – Krepšinis.lt).
Linkiu jam viso ko geriausio, bet aš esu nustebęs matydamas Mindaugą žaidžiantį ketvirtu numeriu. Prieš kelias dienas jis sužaidė prastas rungtynes, todėl norėjo atsigriebti prieš mus.
Joanas Plaza

Po šio benefiso bene daugiausiai ditirambų teko M. Kuzminskui – jie skambėjo tiek iš abiejų komandų vyriausiųjų trenerių, tiek iš Italijos bei Ispanijos spaudos puslapių.

„Milanas atrado Kuzminską ir sumušė Malagą“, „Kuzminskas pagaliau prisistatė ir parodė, ką sugeba“, „Nesustabdomas Kuzminskas – žvyras Malagos batuose“ – skelbia jie.

Patenkintas saviškiu buvo ir „AX Armani“ vairininkas Simone Pianigiani. Tiesa, jis įspėjo, kad Mindaugui dar reikia laiko ir kad jam dar pasitaikys įvairių pasirodymų.

„Kuzminskas? Suprantu, kad jūs mėgstate vertinti žaidėjus kas dvi dienas, bet mes esame žmonės. Per Kalėdas jis dar buvo Niujorke ir, nors ir individualiai treniravosi, ilgai neturėjo žaidybinės praktikos ir nejautė rungtynių ritmo.

Tada atvyko čia ir jam tenka žaisti kas dvi dienas. Taigi jis dar tikrai neišvengs mačų, kuriuose atrodys kaip vaiduoklis, kad ir kaip to nenorėtume. Jam dar reikia laiko adaptuotis ir prisiminti europietišką mokyklą“, – paaiškino strategas.

Tuo metu buvęs M. Kuzminsko auklėtojas Joanas Plaza stebėjosi tuo, kad lietuvis Milane yra pastumtas į ketvirtą – sunkiojo krašto puolėjo – poziciją.

„Linkiu jam viso ko geriausio, bet aš esu nustebęs matydamas jį žaidžiantį ketvirtu numeriu. Prieš kelias dienas jis sužaidė prastas rungtynes, todėl norėjo atsigriebti prieš mus. Sveikinimai Milanui, kuris nusipelnė laimėti.

Blogiausia dalis buvo pirmas kėlinys, kai praleidome net 31 tašką. Nėra jokio pasiteisinimo taip pradėti dvikovą.

O ir šiaip negalime leisti varžovams įmesti 100 taškų – tai ne tas krepšinis, kurio noriu. Netgi tada, kai priartėjome, nežaidėme pakankamai protingai, kad užsitarnautume sėkmę“, – konstatavo jis.

Pats M. Kuzminskas, duodamas interviu portalui BasketNews.lt, teigė jaučiantis, kad jo sportinė forma akivaizdžiai gerėja.

„Žinojau savo formą, tai nesitikėjau, kad iš karto nuversiu kalnus. Komanda irgi žinojo, kad reikės laiko įsibėgėti. Tikiuosi, kad tai po truputėlį ateina. Bet labiausiai džiugina pergalė, galų gale prieš „Unicaja“, ir sentimentai, ir treneris, su kuriuo praleidau savo ketverius karjeros metus. Dvigubas džiaugsmas“, – teigė Mindaugas.

Portalas basketinside.it M. Kuzminską išrinko geriausiu susitikimo žaidėju (MVP), nors jis nebuvo nei rezultatyviausias (Andrew Goudelockas 18 taškų – Krepšinis.lt), nei naudingiausias (Jordanas Theodore‘as 26 naud. balai – Krepšinis.lt) nugalėtojų narys.
Kuzminskas? Suprantu, kad jūs mėgstate vertinti žaidėjus kas dvi dienas, bet mes esame žmonės. Per Kalėdas jis dar buvo Niujorke ir, nors ir individualiai treniravosi, ilgai neturėjo žaidybinės praktikos ir nejautė rungtynių ritmo. Tada atvyko čia ir jam tenka žaisti kas dvi dienas. Taigi jis dar tikrai neišvengs mačų, kuriuose atrodys kaip vaiduoklis, kad ir kaip to nenorėtume.
Simone Pianigiani

Andalūzijos dienraštis „Malaga Hoy“ taip pat išskyrė M. Kuzminską kaip esminį herojų.

„Kiekvienas dabartinės Eurolygos mačas yra intriguojantis jau pats savaime, bet „Unicajos“ vizitas į „Medionalum Forum“ areną buvo dar ypatingesnis – Malaga ne tik užmetė tinklą aštuntai pergalei turnyre, bet ir vėl išvydo M. Kuzminską.

Bet lietuvis šįkart buvo kaip žvyras batuose. Jis pataikė iš visų distancijų ir inicijavo Milano spurtą 16:2. Kuzminskas vis labiau apsipranta su S. Pianigiani jam paruoštu vaidmeniu ketvirtoje pozicijoje.

Su 17 taškų savo sąskaitoje M. Kuzminskas pasiekė rezultatyvumo viršūnę nuo tada, kai atvyko į madų sostinę iš Niujorko. Panašu, kad čia – gera aplinka tam, kad ir vėl atgytų elfas“, – vaizdingai rašo ispanai.

Tiesa, jau penktadienį M. Kuzminsko ir „AX Armani“ laukia dar rimtesnis iššūkis – grumtynės svečiuose su dėl vietos Eurolygos atkrintamosiose varžybose lenktyniaujančia Vitorijos „Baskonia“ ekipa ir universaliuoju Tornike Šengelija.

Pastarojo globa gali būti patikėta būtent lietuviui, kuriam bent jau 2017-ųjų Europos čempionate pristabdyti gruzino visai nepavyko – šis finišavo su 29 taškais ir pergale prieš Lietuvos rinktine.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)