Kauniečiai nuo pat pradžios griebė jautį už ragų ir per 5 min. nurūko į priekį 15:2, o vos prasidėjus antram ketvirčiui svečių pranašumas jau viršijo 20 taškų.

Šarūnui Jasikevičiui į aikštę vienu metu išleidus visą komandos jaunimą – Paulių Valinską, Gytį Masiulį ir Martyną Sajų – Justo Tamulio vedamas „Nevėžis“ atsitokėjo. O Lesterio Medfordo tritaškis paskutinę pirmos rungtynių dalies sekundę aptirpdė šeimininkų deficitą iki 10 taškų.

Dar kartą varžovams į atlapus kėdainiečiai kibo paskutiniame kėlinyje, kuomet Jamesas Woodardas paleido keturių taiklių tolimų metimų papliūpą. Likus žaisti 5 min. „Nevėžis“ priartėjo iki 2 taškų – 64:66.

39-ą min. Kėdainių klubas turėjo galimybę išsiveržti į priekį, bet ekipos snaiperiai prametė kelis svarbius tritaškius. Galiausiai Lietuvos čempionai iškovojo pergalę, tačiau ji buvo kur kas sunkesnė nei buvo galima tikėtis.

„Žalgirio“ gretose į aikštę grįžo daugiau nei mėnesį dėl kojos traumos ir ligos nerungtyniavęs Beno Udrihas. 35-erių įžaidėjas iš Slovėnijos per 18 min. pelnė 3 taškus, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, bet suklydo 3 kartus.

Pasižymėti taškais pirmadienį pavyko visiems dvylikai žalgiriečių.

Mačui Kėdainiuose Š. Jasikevičius neregistravo puolėjo iš Prancūzijos Axelio Toupane'o.

„Nevėžis“: Jamesas Woodardas 14 (4/6 trit., 4 rez. perd.), Justas Tamulis ir Aleksandras Zacharovas (1/8 trit.) – po 11, Giedrius Staniulis 10.

„Žalgiris“: Brandonas Daviesas 17 (6/8 dvit., 9 atk. kam.), Paulius Valinskas (5/6 dvit., 1/2 trit.) ir Vasilije Micičius (4 rez. perd., 3 kl.) – po 13, Artūras Milaknis 12.

Tarpusavyje LKL čempionate šios komandos kovėsi trečią sykį. Pirmojo rato dvikovą Kėdainiuose „Žalgiris“ laimėjo 77:66, o antrajame rate Kaune varžovus sutriuškino 94:68.

Š. Jasikevičiaus auklėtiniai LKL turnyro lentelėje vienu laimėjimu lenkia Vilniaus „Lietuvos rytą“, Kėdainių komanda lieka priešpaskutinė 9-a. Nuo aštuntoje pozicijoje esančios Alytaus „Dzūkijos“ ji atsilieka dviem pergalėmis, o autsaiderį Prienų-Birštono „Vytautą“ lenkia viena.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)