Egėjo jūros brizas kurį laiką šauniai išpūtė „Žalgirio“ laivo bures, bet po to negailestingai bloškė į uolėtą Pirėjo pakrantę.

Kauniečių įgula penktadienį buvo nuskandinta rezultatu 68:83, nors pirmavo didesnę rungtynių dalį.

Koks kontrastingas buvo svečių žaidimas, geriausiai atspindi A. Milaknio puolimo statistika.

Dėl Janio Strelnieko traumos pirmą kartą šiame sezone susitikimą starto penkete pradėjęs 35-erių gynėjas iki pertraukos surinko 14 taškų, pataikęs 4 iš 5 mestų tritaškių.

Rungtynių pradžioje buvo apėmęs pojūtis, kad kamuolys „vaikšto“ labai gerai. Manau, kad čia ir bus pagrindas, nuo kurio galima atsispirti. Pirma mačo pusė bus mums pavyzdys, kaip turime žaisti, antra – kaip neturime.
Artūras Milaknis

Per likusius du kėlinius jis nebeatliko nė vieno metimo.

„Dvi skirtingos pusės. Pradžia buvo tikrai visai nebloga, išėjome į aikštę su tinkama energija, ir gynyboje viskas veikė, visi dalyvavome veiksme, neleidome rinkti „lengvų“ taškų.

Po pertraukos – visai kitas vaizdas. Sugriuvome, subyrėjome, niekas nebeveikė. Varžovai pakeitė gynybos sistemą, pradėjo keistis dengiamaisiais. Ėmėme strigti, kartu ir patys nebebuvome tokie agresyvūs gynyboje“, – komentavo veteranas.

Jis pats, galima sakyti, Eurolygos sezoną pradėjo tik Pirėjuje – per ankstesnius tris mačus snaiperis nei daug žaidė, nei buvo naudingas.

„Žalgirio“ senbuvis viliasi, kad, nepaisant pralaimėjimo, atspirties tašku rungtynės su „Olympiakos“ taps ir visai komandai, kurios pergalių sąskaita po keturių turų – vis dar tuščia.

– Per pirmus du kėlinius „Žalgiris“ pataikė šešis tritaškis, per likusius – tik vieną. Ar tai lėmė pasikeitusi „Olympiakos“ gynyba?

– Taip, nebebuvome tokie agresyvūs kaip pirmoje pusėje. Įsiveržimai, kamuolio numetimai, judėjimas – viskas, ką akcentavo treneris – iš pradžių vyko gan aukštu lygiu, bet vėliau buvome sustabdyti. Mūsų gynėjai nebebuvo tokie aštrūs, nebeįsiverždavome į baudos aikštelę, nebeišmesdavome iš ten perdavimų ties perimetru. Atsirado lengva stagnacija, neparuošti metimai, ir gavome į kitą pusę nemažai taškų.

– Treneris Jure Zdovcas prieš rungtynes prašė negailėti papildomų perdavimų?

– Net labai, apie tai jis kalba nuo pirmos dienos, kai atvyko į mūsų komandą. Pirmoje mačo pusėje buvo kažkas tokio, ką jis ir nori matyti. Bet matyti nori 40 minučių. Negalime džiaugtis, kad tinkamai žaidėme 20 min., nes paskui viskas buvo priešingai. Turime medžiagos darbui.

– Ar galima atsispirti nuo tos keliolikos minučių atkarpos, per kurią susikrovėte 14 taškų persvarą?

– Tai – pozityvi medžiaga, kurią turint treneriui bus lengviau perteikti savo norus treniruotėse. Kai yra ką parodyti vaizdo peržiūrose, gali daug aiškiau suprasti, ko konkrečiai siekia treneris, kokia jo sistema.

Nuo to iš tiesų galime atsispirti ir bandyti taip sužaisti visas 40 min. Jei norime laimėti, turime būti agresyvūs, kas gali, turi draskyti varžovų gynybą. Šiandien rungtynių pradžioje tikrai buvo apėmęs pojūtis, kad kamuolys „vaikšto“ labai gerai. Dabar reikėtų atsisėsti ir viską ramiai peržiūrėti. Manau, kad čia ir bus pagrindas, nuo kurio bus galima atsispirti. Pirma mačo pusė bus mums pavyzdys, kaip turime žaisti, antra – kaip neturime.

Rungtynių "Olympiakos" - "Žalgiris" statistika

– Atrodė, kad Emmanuelis Mudiay iki pertraukos pagaliau aikštėje jautėsi patogiai. Kaip manote, kas jį pastatė į tinkamas vėžes?

– Jo vieno žaidimas pernelyg daug afišuojamas. Gal visų lūkesčiai buvo labai dideli. Mantas Kalnietis jam teisingai pasakė: atsipalaiduok, tiesiog žaisk krepšinį, daryk tai, ką moki geriausiai, ir į nieką nekreipk dėmesio. Vaizdas šiandien tikrai buvo neblogas: jis buvo agresyvus, gerai numesdavo kamuolį. Emmanuelis tikrai moka atlikti perdavimą, žaisti agresyviai ir sukurti progų tiek metikams, tiek aukštaūgiams. Jam tie du kėliniai irgi bus pavyzdys, parodantis, ką jis gali sukurti, kai būna agresyvus.

– Pats pataikėte keturis tritaškius. Kiek svarbu buvo pajusti ritmą sezono pradžioje, iki šiol negavus daug progų pasireikšti?

– Visada norisi tai padaryti kuo greičiau, geriausia – pačiose pirmose rungtynėse. Faktas, kad malonu pataikyti – juk dėl to ir esu šioje komandoje.

– Buvote skaudžiai nukritęs ant parketo, dabar ant jūsų kojos – ledas. Ar trauma – rimta?

– Nieko baisaus. Nepastebėjau, ar pašokęs nusileidau varžovui ant kojos, ar pats netinkamai atsistojau. Bet tos mano čiurnos – daug mačiusios, reikia jas tiesiog profilaktiškai pašaldyti.

Jei dar pernai „Žalgiris“ Eurolygos kampaniją pradėjo keturiomis pergalėmis iš eilės, dabar tuo pačiu sezono metu jo krepšyje – vis dar apvalus „riestainis“.

Modernios Eurolygos istorijoje Kauno ekipos startas toks blogas buvo tik du kartus. 2001-2002 metų sezoną Algirdo Brazio treniruojami žalgiriečiai atidarė penkiomis nesėkmėmis paeiliui, 2008-aisiais Gintaro Krapiko vadovaujama komanda pralaimėjo pirmus septynis mačus.

Pirėjuje svečiai vertėsi be traumuotų Joffrey Lauvergne'o, Pauliaus Jankūno ir Janio Strelnieko, „Olympiakos“ jokių nuostolių neturėjo.

Georgo Bartzoko ekipai praėjusią vasarą iš Kauno atvykęs naujokas Thomasas Walkupas, penktadienį sužaidęs savo šimtąjį mačą Eurolygoje, pelnė 6 taškus ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Rungtynes „Taikos ir draugystės“ arenoje stebėjo apie 7 tūkst. žiūrovų. Pagal šiuo metu Graikijoje galiojančius teisės aktus, sporto renginių metu publikos skaičius tribūnose ribojamas iki 8 tūkst.

Šeimininkų triumfas leido jiems vėl išlyginti pergalių ir pralaimėjimų balansą tarpusavio dvikovose per visą istoriją – 14/14. Prieš tai žali ir balti buvo laimėję tris akistatas iš eilės ir net 10 iš pastarųjų 12.

Kitą ketvirtadienį „Žalgiris“ namuose priims kaimyną iš turnyro lentelės dugno Miuncheno „Bayern“ (Vokietija), „Olympiakos“ keliaus į viešnagę pas Maskvos CSKA (Rusija).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)