Šių metų Eurolygoje „Žalgiris“ ne kartą sunkioje situacijoje rasdavo jėgų grąžinti intrigą, tačiau lemiamu momentu pergalę nugvelbdavo varžovai.

Trečiadienį vakare Kauno ekipa Tel Avive po dramatiškos kovos 85:83 palaužė „Maccabi“ komandą, kuri ne kartą buvo pavojingai nutolusi. Saviškių sėkme įsitikinę vietos sirgaliai nevengdavo į savo repertuarą įtraukti ankstyvas pergalės dainas.

Visgi areną aukštai iškeltomis galvomis paliko svečiai iš Kauno, nors pirmoji mačo pusė šeimininkams nieko blogo nežadėjo. Po dviejų kėlinių „Maccabi“ pirmavo 45:36, o energinga trečio ketvirčio pradžia leido jai atitrūkti rekordine persvara – 52:39.

Tačiau sunkiu momentu ir ypač triukšmingoje „Menora Mivtachim“ arenoje žalgiriečiai nepasimetė.

Esame „Žalgiris“, juk likus penkiems Eurolygos turams nepradėsime taupyti jėgų LKL kovoms.
Artūras Milaknis

Pirmasis taiklus Artūro Milaknio tritaškis, Thomo Walkupo ir Deono Thomposo dvitaškiai bei Leo Westermanno tolimas šūvis ištirpdė „Maccabi“ persvarą – 52:49, o po dar vienos žydų komandos klaidos Leo puolant išprovokavo pražangą mesdamas nuo tritaškio linijos. Po prancūzo taiklių baudų rezultatas tapo lygus 52:52.

Lemiamam kėliniui įpusėjus atrodė, kad „Maccabi“ ekipai pergalė jau ranka pasiekiama. Johno Dibartolomeo penki taškai iš eilės leido varžovams susigrąžinti beveik dviženklį pranašumą (74:65), o žaisti buvo likusios 5 minutės.

„Žalgiris“ atsakė atkarpa 11:3 ir vėl lipo šeimininkams ant kulnų – 77:76 (likus žaisti 2:39 min.).

Nors Scottie Wilbekinas pridėjo dvi taiklias baudas, bet „Žalgiris“ turėjo savų argumentų: galingas Brandono Davieso dėjimas ir L. Westermanno dvitaškis leido svečiams išsiveržti į priekį 80:79 (likus 2:08 min.).

Paskutinį kartą šeimininkai pirmavo po „Žalgirio“ krepšį trečiadienį terorizavusio Tariko Blacko dvitaškio (81:80), bet tuomet savo žodį tarė prmoje mačo pusėje pro šalį svaidęs Artūras Milaknis, lemiamu metu taikliai švystelėjęs tritaškį ir nutildęs „Maccabi“ tribūnas.

„Tai buvo paruošta ataka, o klausimų, ar pataikysiu, ar ne, mesti ar nemesti, tikrai nebuvo. Po pramestų tritaškių treneriui nereikėjo manęs nei guosti, nei raginti, tą darbą dirbu jau daug metų.

Čia mano duona. Kartais būna dienų, kai nekrenta, bet čia ir yra tikėjimas, kad tu negali visada nepataikyti. Aišku, būna, gaila neišnaudotų šansų iš gerų padėčių, bet treneris manimi pasitikėjo.

Būtų buvusi nuodėmė nepasinaudoti tuo šansu ir nuvilti trenerį, komandą ir save“, – po mačo teigė A. Milaknis, prie pergalės prisidėjęs 8-iais taškais (2/7 tritaškiai, 2/2 baudos).

Anot M. Grigonio, problemų „Žalgiris“ turėjo tuomet, kai nesilaikė trenerio paruošto žaidimo plano.

„Kai laikėmės trenerio nurodymų, pavykdavo varžovus pavyti, tačiau praradus koncentraciją likdavome vėl nubausti.

Galiausiai, paskutines minutes mes tikrai gerai sužaidėme. Varžovams – labai skaudus pralaimėjimas, o mums – ypač saldi, svarbi pergalė“, – rūbinėje šypsojosi 12 taškų pelnęs M. Grigonis.

Jei tik bus tas šiaudelis, už kurio galime kabintis, tai mes ir kabinsimės.
Artūras Milaknis

„Maccabi“ suklydo net 22 kartus, iš jų net 13 klaidų padaryta pirmoje mačo pusėje, tačiau tokios gausybės dovanų „Žalgiriui“ išnaudoti nepavyko.

„Tokiame mače turėjome aikštėje nuo pirmų minučių draskytis, kovoti, tačiau kažko trūko. Galiausiai rungtynių eigoje atsirado ir ta ugnis, ir emocija.

Pagaliau pergalė, nes visi žino, kaip šiame sezone panašias rungtynes dažniausiai pralaimėdavome ir tokios mačo pabaigos mums buvo skaudžios.

Šį vakarą – labai svarbus šis taškas. Dabar – labai geros emocijos, bet jei prieš „Daruššafaka“ pralaimėsime, šis taškas Tel Avive nieko nereikš. Reikia važiuoti toliau, kiekvienose rungtynėse – vis į priekį“, – po mačo kalbėjo M. Grigonis.

Jam pritarė Edgaras Ulanovas.

„Turbūt mūsų charakteris vertas paminėjimo, nes jo tikrai reikėjo. Iš tikrųjų visą laiką tikėjome, kad galime laimėti, nors buvo momentų, kai „Maccabi“ grėsmingai atitrūkdavo.

Iš jų pusės pirmoje mačo dalyje buvo pataikytų kelių sudėtingų metimų. Jei mes laikydavomės gynyboje ir puolime savo plano, viskas suveikdavo.

Jei ir toliau taip žaisime, mes turėsime šansų. Ši pergalė leidžia mums dar išsaugoti tą viltį“, – po mačo teigė E. Ulanovas.

Anot puolėjo, pirmoje mačo pusėje koją kišo prastas žalgiriečių taiklumas, ypač akis badė 10 pro šalį paleistų tolimų šūvių iš 12-os bandymų.

„Prametėme savo metimus, kai galėjome susikurti progas, jų nesusikūrėme, bet laimei, antroje mačo dalyje pavyko bent kažkiek pataikyti“, – džiaugėsi E. Ulanovas.

Pasibaigus mačui, „Žalgirio“ rūbinė griaudėjo nuo emocingų pergalės šūksnių, nuo jų aidėjo tunelis, vedantis į spaudos konferencijų salę.

Tas nevaldomas, džiaugsmo protrūkis, anot A. Milaknio, visiškai suprantamas.

„Šiame sezone patyrėme ne vieną skaudų smūgį, visko buvo…Kai pasieki tokias pergales jas išplėšiant paskutiniu metimu varžovų arenoje, paskutinėmis sekundėmis, tai suteikia didelį impulsą visai komandai.

O tos viltys, žinote, viskas priklauso nuo mūsų. Esame „Žalgiris“, juk likus penkiems Eurolygos turams nepradėsime taupyti jėgų LKL kovoms. Kovosime iki paskutinių rungtynių Madride, jei tik bus tas šiaudelis, už kurio galime kabintis, tai mes ir kabinsimės“, – kalbėjo A. Milaknis.



„Žalgiris“ turnyro lentelėje pasivijo ir aplenkė „Maccabi“. Abiejų ekipų sąskaitoje yra po 12 pergalių ir 15 pralaimėjimų, Kauno klubas klasifikuojamas 10-oje vietoje, įveikti varžovai – laipteliu žemiau. Iki reguliaraus sezono pabaigos lieka trys turai.

Primename, kad pirmojo rato akistatą gruodį Kaune laimėjo šeimininkai rezultatu 80:73.

Jau penktadienį „Žalgirio“ laukia dar vienas Eurolygos mačas: penktadienį namuose su absoliučia turnyro autsaidere Stambulo „Daruššafaka“.

Eurolygos rikiuotė po 27 turų (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, įmestų/ praleistų taškų santykis):

1.Fenerbahče *234252
2.CSKA *216179
3.Real *216252
4.Anadolu Efes *1710133
5.Barcelona *161157
6.Baskonia141375
7.Armani Olimpia141333
8.Olympiakos141327
9.Panathinaikos14136
10.Žalgiris1215-1
11.Maccabi1215-7
12.Bayern1215-60
13.Chimki918-94
14.Herbalife720-280
15.Budučnost621-281
16.Daruššafaka423-291

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)