Milijoninės skolos, prasti rezultatai, pašlijusi reputacija, skubių permainų supurtyta struktūra – „Lietuvos rytas“ išgyvena vieną sunkiausių periodų klubo istorijoje.

Bet A. Guoga, atrodo, kur kas noriau dairosi į šviesų rytojų, o ne apniukusią šiandieną.

Po ketvirtadienį vykusio dalininkų susirinkimo prezidentas ir jo bendražygiai daug kalbėjo apie klubo atvirumą visuomenei, tačiau konkrečiai neatsakė nė į vieną klausimą.

Lieka neaiškios ne tik sandorio tarp A. Guogos ir buvusio ilgamečio „Lietuvos ryto“ prezidento Gedvydo Vainausko bei jo aplinkos žmonių, lėmusio klubo vadovybės pasikeitimą, detalės. Nežinia ir tai, kaip plačiai atverti piniginę formuojant naujo sezono biudžetą ketina pats A. Guoga.

„Dar sunku paskaičiuoti. Bet mano indėlis be galo maksimalus. Jeigu aš ateinu, tai indėlis – maksimalus. Man užduotis – atvesti rėmėjus, gerą valdymą, pasitikėjimą. Mano didžiausias indėlis bus, jei atgausime pasitikėjimą. Kvaili žmonės gali mesti labai daug milijonų ir juos sudeginti. Kas kita – geras valdymas, pasitikėjimas, noras laimėti. Vilniuje reikia atkurti norą laimėti, ir aš tą tikrai padarysiu“, – dėstė verslininkas ir Europos Parlamento narys.

Krepšinis.lt paklausus, kodėl jis nekalba apie finansinį indėlį, A. Guoga vėl negalėjo ar nenorėjo pateikti jokio skaičiaus.

„Aš jau įdėjau nemažai pinigų. Turbūt daugiau negu bet kas paskutiniu etapu. Ir manau, kad toliau įdėsiu, pagal savo galimybes“, – nuo tiesaus atsakymo išsisuko buvęs profesionalus pokerio žaidėjas.

Kokios tos galimybės, belieka spėlioti – anksčiau kalbėdamas apie būsimą klubo biudžetą, A. Guoga minėjo tai 2, tai 10 mln. eurų sumas.

Kol skirtumas – penki kartai, nenuostabu, kad naujoji klubo vadovybė dar nesudarė sutarties nė su vienu naujoku. Ir pralaimėjo konkurencinę kovą dėl Edgaro Želionio parašo Klaipėdos „Neptūnui“. Nors jau beveik vidurvasaris, ir naujais žaidėjais pildosi ne tik uostamiesčio ekipa, bet ir Panevėžio „Lietkabelis“ ar Utenos „Juventus“, o Kauno „Žalgiris“ jau senokai baigė komplektaciją.

Kita „Lietuvos ryto“ problema – solidūs įsiskolinimai. Praėjusį mėnesį A. Guoga teigė, jog pastarieji siekia 4 mln. eurų.

Ketvirtadienį jis tvirtino, esą visos skolos krepšininkams jau padengtos, beliko atsiskaityti su verslo kreditoriais.

Tačiau kiek tai sumažino bendrą „Lietuvos ryto“ skolų kuprą, taip ir lieka paslaptis. Keliskart paprašyti įvardinti klubo įsiskolinimų sumą, klubo vadovai atsakė juoku ir nutraukė spaudos konferenciją.

Prieš tai A. Guoga tik pranešė, esą klubas kitą savaitę ketina pasirašyti taikos sutartį su prekybos tinklu „Norfa“, dėl kurio ieškinio nebe pirmą kartą buvo areštuota „Lietuvos ryto“ arena.

Ketvirtadienį taip pat buvo pristatyta nauja klubo dalininkų struktūra. A. Guoga vieną iš dviejų turėtų balsų dalininkų susirinkime perleido „Lietuvos ryto“ viceprezidentu tapusiam buvusiam NBA žaidėjui Linui Kleizai, naujasis klubo direktorius Darius Gudelis savo dalį delegavo bendrovei „Norvelita“. Į dalininkus taip pat priimta viešoji įstaiga „KK Perlas“, valdanti to paties pavadinimo sostinės komandą, rungtyniaujančią antroje pagal pajėgumą Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL).

„Lietuvos ryto“ dalininke taip pat yra dosniausia klubo rėmėja Vilniaus savivaldybė.

Bet nauji bendraturčiai jokių naujų paramos įsipareigojimų neprisiėmė.

„Turime daug naujų rėmėjų, kurie bus paskelbti netrukus, deramės su tarptautinėmis kompanijomis. Susidomėjimas Vilniaus krepšiniu yra labai didelis, turėsime daug gerų žinių“, – kaip visada po neapibrėžtą ateitį dairėsi A. Guoga.

Artimiausiu metu taip pat žadama suformuoti naują klubo valdybą, kitą savaitę ketinama pradėti prekybą 2017-2018 metų sezono abonementais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)