„Neptūnas“ šiame mače metė daugiau tritaškių (33) nei dvitaškių (26), o realizavo 13 tolimų metimų bei 17 dvitaškių, be to, klydo neįprastai mažai – tik 10 klaidų, nors pagal jas komanda pirmauja lygoje (16,48 kl. per mačą).

„Pirmoje rungtynių pusėje suklydome tik 5 kartus. Tai geras skaičius ir esminis dalykas. Stengiamės mažinti klaidų skaičių, darome specialius pratimus, nėra taip, kad tik prie vaizdo peržiūrų sėdime. Žaidėjai treniruotėse atsižvelgia į tai, kamuolį šiame mače tikrai branginome.

Ties pataikymu taip pat dirbame. Be to, buvo savaitė, kai treniruotėse turėjome visus žaidėjus. Tikiuosi, tai bus tam tikras atspirties taškas“, – kalbėjo „Neptūno“ strategas Dainius Adomaitis, kuris liko nepatenkintas rungtynių pabaiga.

„Atrodo, kontroliuojame rungtynes, ketvirtame kėlinyje pirmavome 10 taškų, o likus 1:30 min. dar priekyje buvome 6-iais taškais. Žaisdami protingai galėjome kontroliuoti rungtynes išnaudodami priešininko kažkokias klaidas.

Juo labiau varžovus gynyboje tikrai gerai stabdėme. Bet padarėme 6-7 pražangas, kai buvome „bonuse“, ypač per paskutines pusantros minutės prasižengėme 4-is kartus taip pasiųsdami varžovus mesti baudas.

Turime žaisti su žymiai didesne koncentracija ir paprasčiausiai protingiau“, – kalbėjo D. Adomaitis.

Rungtynių pabaigoje, likus 25 sek. po netaiklaus Jonathano Elmore'o baudos metimo, kamuolio vos neprarado Matas Jogėla, vėliau atrodė, jog Žygimantas Janavičius sužingsniavo, galiausiai prieš jį prasižengė Donatas Sabeckis.

Greta aikštės tapo karšta: D. Adomaitis emocingai bėrė priekaištus arbitrui, prie „Neptūno“ atsarginių suolo balsą keldamas artėjo Antanas Sireika.

Po rungtynių strategai paaiškino, kas sukėlė tokias emocijas.

„Taip, mačiau ir Antaną priėjusį, bet negirdėjau, ką jis kalbėjo.

Arbitrai jau buvo įspėję varžovus dėl techninės, jei žaidėjai vėl šoktų į akis dėl pražangos ir panašiai. Aš tik dėl to atkreipiau dėmesį. Bet emocijos yra normalu.

Arbitrai pasielgė tikrai protingai. Sušvilpti tokioje situacijoje pražangą dėl emocijų būtų nelogiška. Taip, jei pražanga varžovams, gausi mesti baudą, bet kitą kartą toje situaicjoje pats gali pakliūti, niekas nenorėtų tokios situacijos.

Manau, teisėjai labai teisingai padarė nešvilpdami pražangų dėl emocijų, nes ir aš buvau pėdą įkėlęs į aikštę, ir Antanas iki manęs buvo priėjęs. Emocijos yra normalu“, – komentavo D. Adomaitis.

Antanas Sireika teigė pykęs ant Donato Sabeckio ir toje situacijoje neturėjo priekaištų nei „Neptūno“ stovyklai, nei arbitrams.

„Aš priekaištavau D. Sabeckiui, kuris galėjo išvengti pražangos, nes varžovai nebūtų spėję pereiti į kitą aikštės pusę, būtų arbitrai fiksavę klaidą. Trūko šalto proto, reikėjo pažvelgti į sekundes. Tik dėl to priekaištavau“, – paaiškino A. Sireika.

„Šiaulių“ strategas liko nesupratęs lemtingos auklėtinių atakos.

„Buvo momentų, kai vyrai viršijo mano lūkesčius, bet buvo situacijų, kai likome pasyvūs, pavyzdžiui, esant lygiam rezultatui pralaimėdavome atkarpą 0:8.

Klausiau dėl paskutinės atakos, kodėl taip sugalvota ją užbaigt? Isaiah Armwoodas turėjo kamuolį, galvojau, dės į krepšį, jis sako, nemačiau, davė Marčiui (Martynui Varnui), tas nepagavo kamuolio, o buvo du taškai skirtumas.

Būtų bent lygu, o gal galėjo su kokia ir bauda įmest. Bet fortūnai nepatiko mūsų planas, nenusišypsojo ji mums.

Neturiu daug priekaištų vyrams, kovėsi iki galo“, – po dvikovos kalbėjo A. Sireika.

Rungtynių apžvalga:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)