Praėjusią savaitę kas dvi dienas žaidęs Kauno „Žalgiris“ ir toliau žygiuoja beprotišku tempu.

Sekmadienį vargais negalais išvykoje palaužęs Panevėžio „Lietkabelį“, jau antradienį, sausio 15-ąją, „Žalgiris“ žais dar vienas rungtynes Lietuvoje. Šį kartą kauniečiai vyks į svečius pas LKL turnyro autsaiderius – „Šiaulių“ krepšininkus ir su jais žais pirmąsias Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio etapo rungtynes.

Lengvo pasivaikščiojimo kauniečiai vargu ar gali tikėtis. Pastaruoju metu nemenkoje duobėje atsidūrusio „Žalgirio“ krepšininkai gauna milžinišką fizinį krūvį ir yra nuvargę, o žaisdamos su čempionato lyderiais silpnesnės komandos visuomet bando išsinerti iš kailio ir kartais pasirodo aukščiau savo galimybių ribos.

Galima prisiminti ir praėjusį sezoną, kai Lauryno Biručio ir Donato Sabeckio vedami „Šiauliai“ nuskriaudė pernelyg atsipalaidavusį „Žalgirį“ – labai piktas po tų rungtynių buvęs Šarūnas Jasikevičius Saulės mieste gautos Antano Sireikos pamokos tikrai nepamiršo.

Kad šiauliečiai linkę pasikandžioti ir šiuo metu, galima spręsti iš praėjusio savaitgalio LKL rungtynių, kai rimtai kibo į atlapus gerokai paprakaituoti turėjusiam Vilniaus „Rytui“.

Svarbiausios savaitės rungtynės
(data, savaitės diena, rungtynės, turnyras, pradžios laikas)

Sausio 15AntradienisSIG – „Neptūnas“FIBA Čempionų lyga21.30
Sausio 16Trečiadienis„Rytas“ – ALBAEuropos taurė19.00
Sausio 16Trečiadienis„Lietkabelis“ – „Brose“FIBA Čempionų lyga19.00
Sausio 18Penktadienis„Žalgiris“ – „Panathinaikos“Eurolyga20.00
Sausio 19Šeštadienis„Rytas“ – „Lietkabelis“LKL17.20

Visgi kad ir kaip klostytųsi rungtynės Šiauliuose, Š. Jasikevičius jose turėtų suteikti daugiau laiko kojų komandoje normaliai dar apšilti nespėjusiam amerikiečiui Deonui Thompsonui.

Naujausias „Žalgirio“ pirkinys kol kas vis dar bando apsiprasti Šaro sistemose ir žaidžia nedaug – Eurolygoje per susitikimą su Stambulo „Fenerbahče“ puolėjas rungtyniavo tik kiek daugiau nei 2 minutes, ne ką daugiau laiko aikštėje jis praleido ir per mūšį su „Lietkabeliu“.

Eurolyga. Kauno "Žalgiris" - Stambulo "Anadolu Efes"

Naujoką įvesti į sistemą Š. Jasikevičiui reikėtų pasistengti kuo greičiau – jo paslaugų kauniečiams tikrai prireiks penktadienį, kai „Žalgirio“ arenoje viešės Atėnų „Panathinaikos“ ekipa, priekinėje linijoje turinti ne vieną galingą žaidėją.

Apskritai artėjant rungtynėms su „Žalgiriu“ graikai savo sudėtį sustiprino net dviem krepšininkais. Praėjusią savaitę pranešta apie NBA patirties turinčio gynėjo Seano Kilpatricko atvykimą, o savaitgalį „Pao“ informavo apie sutarties su Adrienu Payne'u pasirašymą. 207 cm ūgio puolėjas, Atėnuose rungtyniavęs praėjusį sezoną, į Graikiją sugrįžta iš Kinijos lygos, kur per rungtynes vidutiniškai rinko po 16,9 taško ir 8,9 atšokusio kamuolio.

Mačą „Žalgirio“ arenoje Eurolyga yra paskelbusi savaitės rungtynėmis, o bilietai į jas išparduoti dar gruodžio mėnesį.

Tai bus pirmoji Š. Jasikevičiaus akistata su naujuoju „Panathinaikos“ treneriu Ricku Pitino. Pirmojo rato rungtynėse Atėnuose, kurias „Žalgiris“ po pratęsimo laimėjo 87:83, graikus dar treniravo vėliau atleistas katalonas Xavi Pascualis.

Šiuo metu Eurolygoje „Žalgiris“ yra pralaimėjęs net ketverias rungtynes paeiliui ir su 7 pergalėmis turnyro lentelėje užima tik 13-ąją vietą. „Panathinaikos“ savo ruožtu praėjusią savaitę nugalėjo Miuncheno „Bayern“ ir neatsilaikė prieš „Barceloną“. Su 8 pergalėmis graikai turnyro lentelėje yra 10-ti. Visgi sėkmės Kaune atveju nuo „Žalgirio“ jie atitrūktų jau dviem laimėjimais ir tikrai palypėtų į aukštesnę poziciją.

Pažymėtina, kad prieš rungtynes Kaune „Panathinaikos“ krepšininkai turės viena poilsio diena daugiau už Lietuvos čempionus. Graikijos pirmenybių rungtynes „Pao“ žaidžia pirmadienį, sausio 14-ą dieną – išvykoje kaunasi su „Kymis“ komanda.

Eurolygos turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

Įsibėgėja ir Europos taurės turnyro antrasis etapas, kuriame puikias galimybes kovoti dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas turi „Rytas“. Po pirmųjų dviejų turų visos keturios E grupės komandos savo sąskaitoje turi po vieną pergalę. Antrąją įsirašyti Dainiaus Adomaičio auklėtiniai bandys trečiadienį, kai „Siemens“ arenoje susirems su Berlyno ALBA ekipa, atstovaujama Roko Giedraičio.

Pažymėtina, kad jau po savaitės abi komandos tarpusavyje santykius aiškinsis antrą kartą – ketvirtojo turo mačas sausio 22-ąją vyks Berlyne.

Dar pernai „Ryto“ ekipai atstovavęs R. Giedraitis greitai apsiprato ispano Aito Garcia Reneseso schemose ir yra vienas ir rezultatyviausių ALBA žaidėjų Europos taurėje. 26-erių puolėjas šiame turnyre vidutiniškai renka po 13 taškų ir sučiumpa po 4,8 atšokusio kamuolio.

D. Adomaitis savo ruožtu Europos taurėje pagaliau galės remtis beveik visais turimais žaidėjais. Išsigydę traumas į rikiuotę grįžo Chrisas Krameris ir Margiris Normantas, o komandos lazarete liko tik šį sezoną jau greičiausiai neberungtyniausiantis Evaldas Kairys.

Europos taurės E grupė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

Jei „Ryto“ komanda Europos taurėje šiuo metu vis dar yra savo likimo kalvė, kur kas sudėtingesnėse situacijose yra atsidūrę abu FIBA Čempionų lygoje žaidžiantys Lietuvos klubai.

Po 10-ies turų „Lietkabelis“ (3/7) C grupėje yra 6-as, o „Neptūnas“ (4/6) D grupėje – tik 7-as. Šią savaitę „Lietkabelis“ namuose priims Ainaro Bagatskio treniruojamą „Brose“ ekipą su Arnoldu Kulboka, o „Neptūnas“ išvykoje susikaus su Strasbūro SIG.

Pirmajame rate „Lietkabelis“ vokiečiams pralaimėjo 77:82, o „Neptūnas“ prancūzus patiesė 92:83.

Į kitą etapą – atkrintamąsias varžybas – FIBA Čempionų lygoje pateks pirmas 4 vietas užėmusios komandos. Tarptautinis sezonas nesibaigs ir 5-6 vietas užėmusioms ekipoms – jos kovą tęs FIBA Europos taurės atkrintamosiose varžybose.

Tiesa, noru patekti į šį turnyrą dega toli gražu ne visi klubai – dalyvavimas FIBA Europos taurės turnyre finansiškai nuostolingas, todėl nebus nieko keisto, jei paskutiniuose Čempionų lygos turuose dalis komandų dėl pergalių tikrai nesiplėšys ir varžybas užbaigti sieks paskutinėse grupės pozicijose.

Čempionų lygos C grupė
(vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai)

1.AEK1082
2.Hapoel Jerusalem1082
3Brose Bamberg1073
4.Telenet1055
5.Dijon1037
6.Lietkabelis1037
7.Nymburk1037
8.Montakit1037

Čempionų lygos D grupė
(vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai)

1.Virtus Bologna1082
2.Promitheas1073
3.SIG Strasbourg1064
4.Bešiktaš1055
5.Oostende1055
6.Bayreuth1046
7.Neptūnas1046
8.Olimpija1019

Kol kas teorinių šansų patekti į Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas dar turi abu Lietuvos klubai, tačiau šią savaitę patirtų pralaimėjimų atveju situacija galutinai komplikuotųsi.

Verta pažymėti, kad ateinantį savaitgalį vyks ir vienos intriguojančios LKL čempionato rungtynės tarp viršutinėje turnyro lentelės dalyje esančių klubų. Į antrąją vietą pakilęs „Rytas“ (14/4) šeštadienio vakarą namuose priims „Lietkabelį“ (10/8).

Pirmoji komandų akistata „Siemens“ arenoje baigėsi įtikinama panevėžiečių pergale, bet vėliau Aukštaitijoje revanšą pasiekė „Rytas“. Tai bus trečia ekipų tarpusavio akistata šį sezoną, per pirmas dvi Panevėžio ekipos sporto direktoriumi vis dar dirbo dabar jau atleistas Jonas Vainauskas.

LKL turnyro lentelė

(vieta, komanda, pergalės pralaimėjimai)

1.Žalgiris162
2.Rytas144
3.Neptūnas144
4.Lietkabelis108
5.Pieno žvaigždės99
6.Juventus711
7.Skycop711
8.Dzūkija612
9.Nevėžis414
10.Šiauliai315

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)