Incidentas. A diviziono rungtynėse tarp Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto ir Biržų „Biržų“ nuskambėjo Ž. Kelio pavardė. Susitikimo metu 29-erių krepšininkas pečiu stumtelėjo rungtynių arbitrą ir vėliau mėgino pakišti jam koją. Už ši veiksmą žaidėjas buvo pašalintas iš aikštės. Lyga išnagrinės filmuotą medžiagą, kurioje užfiksuotas minėtas elgesys ir skirs nuobaudą. Ž. Keliui gresia diskvalifikacija ir piniginė bauda.


Lyderiai. A divizione pasibaigus pirmajam reguliariojo sezono ratui ankstyvaisiais darbo vaisiais gali džiaugtis Gargždų SC ekipa. Ji jau po kartą sužaidė su visais galimais varžovais ir tvirtai pirmauja turnyro lentelėje. Per 15 susitikimu gargždiškiai yra iškovoję 14 pergalių ir tik kartą pralaimėję Panevėžio „Bangenei-Aiverai“. Antroje vietoje rikiuojasi Tauragės krepšinio klubas su 11 pergalių. Treti žengia A diviziono naujokai – Ukmergės „Olimpo“ krepšininkai. Paskutinėje vietoje kol kas – Biržų „Biržai“, laimėję vos 2 susitikimus.

Savaitės rungtynės. Penktadienį (12.09) Gargžduose surengta savaitės rungtynių šventė, kurios akcentu tapo A diviziono mūšis tarp vietos sporto centro ir ketvirtoje turnyro lentelės vietoje esančio Plungės „Olimpo“. Nors mačas gavosi ne itin atkaklus ir Gargždų SC laimėjo 93:70, tačiau geros nuotaikos renginyje netrūko. Ją palaikė „Leader dance“ šokėjų grupė, Amberis ir žaidimai žiūrovams. Į rungtynes specialiai iš Lenkijos atskrido „Natural Pharmaceuticals“ vadovas Ulfas Oldenborgas.

2 pratęsimai. B diviziono Aukštaitijos grupėje savaitgalį ietis sukryžiavo dvi turnyro lentelės lyderės – Trakų „TonyResort“ ir Kupiškio KK „Kupiškis“. Dviejų pratęsimų pareikalavęs trileris lėmė pirmą trakiškių pralaimėjimą 95:96. Istorija galėjo ir nesibaigti ties antru pratęsimu, tačiau Trakų atstovas Karolis Bielskis beveik pasibaigus laikui prasižengė prieš tritaškį išmesti bandžiusį varžovą Ernestą Umbrą. Rungtynių laikrodžiui rodant nulius kupiškėnas stojo prie baudų metimo linijos ir vieną iš 3 pataikė.

Smigo. Panašu, kad Radviliškio „KK Radviliškis-ŠSPC“ komandai vieno iš lyderių netektis turi skaudžių pasekmių. Neseniai Aivaras Kvedaravičius paliko savo gimtojo miesto komandą ir persikėlė į A diviziono lyderių ekipą – Tauragės KK. Tuo tarpu be 18 taškų per rungtynes pelnydavusio žaidėjo besiverčiantys radviliškiečiai patyrė du pirmus pralaimėjimus šiame sezone. 65:83 nusileista Jurbarko „Jurbarkui“ ir 71:76 Kelmės „Kelmei“.

Nepralaimėję. B divizione iki šio savaitgalio buvo 3 pralaimėjimų nepatyrusios komandos – Trakų „TonyResort“, Radviliškio „KK Radviliškis-ŠSPC“ ir Kėdainių „SC-Nevėžis“. Nuo šiol nepralaimėjusiųjų titulu gali džiaugtis tik vieni kėdainiečiai, kurie iki šiol išlošė visas 10 žaistų rungtynių. Nuo artimiausių persekiotojų Vidurio Lietuvos grupėje juos skiria 3 pergalės.

Akcija Šiauliuose. Šiaulių „Policijos“ komanda savaitgalį surengė šventę globos namų padalinio „Goda“ lankytojams. Penktadienį krepšininkai lankytojus pakvietė į bendrą treniruotę, o vėliau – į savo namų rungtynės prieš Pasvalio „Melioracijos-SM“ komandą. Šiame mače buvo registruotas ir aikštėje pasirodė negalią turintis žaidėjas Donatas Kalakauskas. Jis ne tik žengė į aikštę, bet ir 2 taškais prisidėjo prie ekipos pergalės 98:70. Daugiau apie tai.

Su sirena. B diviziono Vidurio Lietuvos grupėje per plauką nuo pirmos pergalės buvo Kauno „Perkūnas-Vytrita“. Svajonę į šipulius sudaužė Jonavos sporto klubo antrosios komandos žaidėjo Manto Lauraičio metimas. Esant lygiam rezultatui M.Lauraitis paskutinę sekunde pataikė divtaškį ir išplėšė pergalę 71:69.

Rekordas. Šį savaitgalį RKL čempionate buvo sužaistos net 33 rungtynės. Penktadienį ir šeštadienį įvyko po 16 mačų ir 1 buvo sužaistas sekmadienį. Toks rungtynių skaičius yra didžiausias lygos istorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)