„Reikia pasikalbėti su vyrais, nes laukia dar dvejos rungtynės šiame Europos taurės varžybų etape. Taip negalima. Rėkti nerėkiau, bet, atrodo, vyrai mane suprato, nes visi buvo be nuotaikos, sutiko, kad šiandien į aikštę išėjo nesusikaupę. Gal tos penkios iš eilės pergalės taip užmigdė“, – galiausiai atėjęs į spaudos konferenciją, paaiškino Virginijus Šeškus.

Trenerio nuomone, rungtynių rezultatą daugiausiai nulėmė būtent koncentracijos stoka.

„Aš įsitikinęs, kad dėl to pralaimėjome 80 procentų mikrodvikovų. Patys taip pat nedarėme to, ką sutardavome. Pavyzdžiui, pasakai, kokį derinį daryti, o po minutės jau perduoda kamuolį ne į tą pusę. Arba sakai, kad kamuolį reikia kišti po krepšiu Antanui Kavaliauskui – trys perdavimai lekia į užribį“, – sielojosi „Lietuvos ryto“ vairininkas.

Tiesa, specialistas pripažino, kad ir pats buvo užkluptas nelaukto varžovų taktinio sprendimo.

Starto penkete vienas Volgogrado ekipos lyderių Romeo Travisas užėmė ne sau įprastą sunkaus krašto puolėjo, o vidurio puolėją poziciją. Aukštesniam, bet lėtesniam A. Kavaliauskui amerikietis virto neįmenama mįsle ir pirmame kėlinyje vertė dvitaškius vieną po kito, o iš viso surinko 26 taškus.

„Aišku, Antanui buvo sunku dengtis, dėl to mus truputį ir prigavo. Tokioms komandoms pradžioje tiesiog negalima leisti įsižaisti“, – teigė V. Šeškus.

Tuo tarpu „Krasnyj Oktiabr“ vyriausiasis treneris D. Bauermannas labiausiai gyrė auklėtinius už gynybą.

„Varžovai turi puikų trenerį, labai gerai žaidžia puolime, todėl vienintelis būdas juos nugalėti yra gera gynyba. Neskaitant klaidų, kurių pridarėme vilniečiams ėmus naudoti zoninį spaudimą, esu labai patenkintas mūsų šiandienos žaidimu. Kai tik atvykau į Volgogradą, krepšininkai žaidė kas sau, atmosfera buvo prasta, o dabar jau tikrai demonstruojame komandinį krepšinį. Be to, užsitikrinome vietą antrame etape – tai didelis pasiekimas mūsų klubui“, – aiškino specialistas iš Vokietijos.

Po rungtynių jis apkabino kone kiekvieną savo žaidėją, dėkodamas už pergalę Vilniuje. Galbūt pernai iš „Lietuvos ryto“ atleistam treneriui nugalėti čia buvo dvigubai svarbu?

„Ne. Aš džiaugiuosi tik pergale, kuri garantavo mums antrą etapą, ir jokio skirtumo, kur ji pasiekta. Aš gerbiu Vilniaus klubą ir suprantu, kad jie priėmė tokį sprendimą, koks jiems atrodė geriausias. Buvo puiku čia grįžti ir sužaisti rungtynes. Atrodo, fanai mane sutiko šiltai, ir man tai labai daug reiškia“, – dėstė D. Bauermannas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)