Klampiame mače pergalę šventė žalgiriečiai – 69:58 (23:15, 15:14, 16:20, 15:9).

Ilgai vargę kauniečiai įpusėjus ketvirtam kėliniui tepirmavo 55:51, tačiau tuomet laimėjo atkarpą 10:2 ir pergalingai atitrūko – 65:53.

„7bet-Lietkabelio“ krepšininkams klaikiai nekrito tritaškiai, kurių jie sugebėjo pataikyti viso labo 4 iš 24 (17 proc.).

Nugalėtojams kapitonas Edgaras Ulanovas surinko 16, Rolandas Šmitas – 11, o Laurynas Birutis – 10 taškų (14 atk. kam.).

Pernai šiame etape susitikus toms pačioms komandoms netikėtai 3-1 triumfavo ir į didįjį finalą keliavo panevėžiečiai.

Šiemet ketvirtfinalyje žalgiriečiai 2-0 susitvarkė su Kėdainių „Nevėžiu-Optibet“, o lietkabeliečiai 2-1 palaužė aršų Utenos „Uniclub Casino-Juventus“ pasipriešinimą.

Žaliai-balti pirmadienį vertėsi be minitraumą patyrusio gynybos specialisto Arno Butkevičiaus.

Antrame kėlinyje susižeidė ir puolėjas Achille Polonara, kuris po didžiosios pertraukos taip ir nebežaidė.

Ketvirtame ketvirtyje po susidūrimo su Luku Lekavičiumi nukentėjo ir svečių gynėjas Jordenas Duffy.

Rungtynių eiga:

„Žalgirio“ starto penketas: Lukas Lekavičius, Tomas Dimša, Edgaras Ulanovas, Rolandas Šmitas ir Laurynas Birutis.

„7bet-Lietkabelio“ starto penketas: Mantas Rubštavičius, Kristianas Kullamae, Vytenis Lipkevičius, Gediminas Orelikas ir Nikola Popovičius.

Galingai startavę žalgiriečiai po pirmų dviejų atakų šovė į priekį net 8:0 – tritaškį pataikius E. Ulanovui L. Lekavičius vidury aikštės apvogė M. Rubštavičių, kuris iškart buvo nubaustas nesportine pražanga, o ją šeimininkai pavertė penkiais Luko ir R. Šmito taškais. Latvis smeigė dar vieną tolimą strėlę, o nuo suolo pakilęs Isiah Tayloras sukrovė saviškiams dviženklę persvarą – 22:9. Atsilikimą švelnino G. Orelikas, Jamelas Morrisas ir Paulius Murauskas – 23:15.

J. Morrisas ir toliau siautėjo puolime, o skirtumas tirpo – 25:21. Tiesa, ramybę į „Žalgirio“ stovyklą žaibiškai grąžino Tyleris Cavanaugh, Ignas Brazdeikis ir Karolis Lukošiūnas – 33:21. Po dviejų kėlinių kauniečiai priekyje – 38:29.

Trečią ketvirtį trijų taškų vertės atakomis atidarė V. Lipkevičius ir M. Rubštavičius (38:35), o neapsikentęs Kazys Maksvytis netrukus prašė minutės pertraukėlės – 42:39. Po pasitarimo padėtį stabilizavo E. Ulanovas, T. Dimša ir L. Lekavičius – 49:41. Panevėžiečiai ir vėl atsitiesė (49:49), bet žaliai-balti atliko minispurtą – 54:49.

Lemiamame kėlinyje abiems komandoms krepšys tarsi užsirišo – 55:51 (likus žaisti 5 min.). Kauniečius pirmyn trūktelėjo L. Birutis ir L. Lekavičius – 59:51. Intrigą sklaidė E. Ulanovo tritaškis ir Lauryno išpuolis iš po krepšio – 65:53. Finalinė sirena paskelbė „Žalgirio“ pegalę – 69:58.

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 16 (3/4 tritaškiai), Rolandas Šmitas 11, Laurynas Birutis 10 (14 atk. kam., 22 naud. balai), Lukas Lekavičius (5 rez. perd.) ir Dovydas Giedraitis po 6, Tomas Dimša ir Tyleris Cavanaugh po 5 taškus.

„7bet-Lietkabelis“: Jamelas Morrisas 12 (2/8 tritaškiai), Vytenis Lipkevičius ir Kristianas Kullamae po 9, Nikola Popovičius 8 taškai.

Serija prasitęs trečiadienį Panevėžio „Kalnapilio“ arenoje, o į Kauną, kur ką tik nuvilnijo Eurolygos finalo ketverto turnyras, atkrintamosios varžybos pirmąkart šiemet užsuks penktadienį.

Jei prireiks ketvirto ir penkto susitikimų, jie bus žaidžiami sekmadienį Panevėžyje ir kitą antradienį Kaune.

Kitą pusfinalio sudaro šalies čempionas Vilniaus „Ryto“ ir staigmeną ketvirtfinalyje pateikęs Jonavos „CBet“ klubas. Ten kol kas 1:0 pirmauja vilniečiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją