Gana energingai rungtynes pradėję italai žalgiriečius baudė tolimais šūviais, bet netrukus Šaras tobulai sustygavo savo auklėtinių žaidimą, o tai lėmė fantastišką „Žalgirio“ spurtą.

16:20 atsilikę Lietuvos čempionai pirmąjį kėlinį užbaigė spurtu 9:0, o antrajame „AX Armani“ turtuoliais į paširdžius sudavė dar skaudžiau – penkių minučių atkarpos metu pelnė net 16 taškų be atsako (47:24).

Apskritai, per aštuonias žaidimo minutes – nuo pirmo kėlinio pabaigos iki antrojo vidurio – Lietuvos čempionai surengė žvėrišką spurtą 31:4.

Bet ir po pertraukos Š. Jasikevičius „Žalgirio“ žaidėjams nė neleido pagalvoti apie apsukų mažinimą: po trijų kėlinių komandas skyrė 29, o ketvirtajame vienu metu – net 37 taškai.

Šaras pirmą kartą šiame sezone galėjo verstis visais žaidėjais – su „Žalgirio“ marškinėliais Eurolygoje debiutuos traumą galiausiai išsigydęs Dee Bostas, kuris per 14 minučių pasižymėjo 2 taškais, 2 atkovotais kamuoliais, 1 perimtu kamuoliu ir 1 klaida.


Lietuvos čempionų gretose ant parketo pasirodė visi 12 mačui registruoti žaidėjai ir visi jie pelnė taškus, o rezultatyviausias su 13 buvo Paulius Jankūnas. Kapitonas rezultatyviausių visų laikų Eurolygos krepšininkų sąraše aplenkė Sergio Llullą (2528) ir pakilo į šeštąją vietą. Dabar 33-ejų metų puolėjo kraityje – 2539 taškai.

Milano „AX Armani“ (1/5) – Kauno „Žalgiris“ (3/3) – 62:94 (20:25, 11:25, 10:20, 21:24)

„AX Armani“: Andrew Goudelockas 13, Jordanas Theodore'as 11, Vladimiras Micovas ir Mantas Kalnietis po 7, Kalebas Tarczewskis 6 taškai.

„Žalgiris“: Paulius Jankūnas 13, Kevinas Pangosas ir Brandonas Daviesas po 12, Axelis Toupane'as ir Artūras Milaknis po 11, Edgaras Ulanovas 10 taškų.

Žalgiriečių statistika
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (192)