Kova dėl aukso žiedų prasidės trečiadienį. Jei pusfinalyje Utenos „Juventus“ santykiu 3:0 palaužę žalgiriečiai finalo pradžios laukė aštuonias dienas, „Neptūnas“ kelionę į Kauną pradėjo planuoti tik sekmadienį vakare.

„Tikrai nepoilsiavome – dirbome, gerinome žaidimo kokybę. Aišku, ruoštis varžybos su „Neptūnu“ pradėjome tik pirmadienį, nes turėjome laukti varžovų. Žinojome, kad tame pusfinalyje virs kova – ir iš tiesų ji galėjo pasvirti į abi puses. Smagu, kad Lietuvoje yra ne tik dvi komandos, tai tik gerina šalies krepšinio lygį“, – prieš finalo serijos startą kalbėjo „Žalgirio“ gynėjas Martynas Pocius.

Jo nuomone, nors kauniečiai galėjo ilgiau vėdinti galvas ir ilsinti raumenis, klaipėdiečiams palanku tai, kad per kelias dienas jie nespės prarasti varžybų ritmo.

„Galbūt nėra gerai, kad daugiau nei savaitę neturėjome rungtynių. Bet tai bus aktualu tik pradžioje. Jei serija užsitęs, daugiau jėgų turėsime mes“, – prognozavo M. Pocius.

Panašiai mąsto ir „Žalgirio“ vairininkas Šarūnas Jasikevičius.

„Esame „šviežesni“, turėjome laiko pasiruošti. Minusas tas, kad praradome varžybų ritmą. Pažiūrėsime, kas bus svarbiau trečiadienį“, – lygino treneris.

Reguliariajame sezone LKL čempionai visus keturis kartus gana įtikinamai pranoko „Neptūną“ bendra 59 taškų persvara.

Bet Š. Jasikevičius pripažįsta, kad atkrintamosiose varžybose uostamiesčio krepšininkai rungtyniauja kur kas galingiau nei tuomet, kai pasirodymą vietiniame fronte reikėjo derinti su Europos taurės turnyru.

„Dabar komanda žymiai atletiškesnė, gerą formą demonstruoja po traumos pasveikęs Mindaugas Girdžiūnas. Visas „Neptūnas“ šiuo metu žaidžia aukščiausio lygio krepšinį, be to, tai – kovotojų komanda. Todėl manau, kad serija bus labai sunki“, – triuškinančių pergalių nežadėjo favoritų strategas.

„Finalas – kas kita nei reguliarus sezonas. „Neptūnas“ dabar labai geros formos, įgavo pasitikėjimo savo jėgomis. Manau, visa serija bus beprotiškai sunki“, – antrino M. Pocius.

Beje, pastarosiomis dienomis į ekipos treniruotes sugrįžo praėjusių metų pabaigoje koją susilaužęs vidurio puolėjas Robertas Javtokas. Veteranas kol kas sportuoja mažesniu krūviu nei komandos draugai.

„Dėl jo sprendimą priimsime prieš pat rungtynes“, – teigė Š. Jasikevičius.

Primename, kad LKL finalo serija iki keturių pergalių prasidės trečiadienį, 19 val., Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)