„Tai dar viena talentinga komanda, kurioje viskas priklauso nuo gynėjų. Žaidimas geraisustyguotas ir sukasi aplink Eriką McColumą, Krunoslavą Simoną, Joshą Adamsą, Ricky Ledo, o netaiklius jų metimus kompensuoja Brockas Motumas ir kiti du aukštaūgiai“, – trečiadienį vykusiame susitikime su žurnalistais aiškino strategas.

– Per paskutines trejas rungtynes „Anadolu Efes“ iškovojo dvi pergales. Galima sakyti, kad komanda atranda savo žaidimą?

– Kai kurių jų žaidėjų sportinė forma yra tiesiog įspūdinga. Pavyzdžiui, McColumas tikrai gerai pataiko, bus svarbu dvigubinti gynybą prieš jį. Gal tie žaidėjai ir nėra geri kūrėjai, tačiau jie taškų darymo mašinos, kurios kiekvienose rungtynėse gali nulemti jų baigtį.

– Praėjusį sezoną „Žalgiryje“ atsiskleidęs Brockas Motumas dabar kitoje barikadų pusėje, renka po 8,9 taško ir 7,8 naudingumo balo per rungtynes. Kaip vertinate jo žaidimą?

– Brockas sezoną pradėjo labai tyliai ir ramiai, bet neblogai. Pastaruoju metu, gerėjant komandos žaidimui, kartu gerėja ir jo forma. Jis gali nubėgti į greito puolimo, pasiimti kamuolį po varžovų krepšiu ir taip pelnyti lengvus taškus. Ir, aišku, jis puikiai veržiasi į kairę pusę, turi puikų metimą.

– Visą sezono pradžią nerungtyniavo Derrickas Brownas. Kiek tai turėjo įtakos „Anadolu Efes“ žaidimui?

– Sunku pasakyti. Jie rungtynes visada pradeda žaisdami dviem aukštaūgiais, kurie yra aukštesni nei 210 cm. Dunstonas nėra toks aukštas, tačiau jis – įspūdinga figūra po krepšiu. Be Browno gal jie ir žaidžia kiek kitokį krepšinį, tačiau, kaip ir minėjau, net jei neįmeta gynėjai – aukštaūgiai atlieka savo darbą po krepšiu. Po varžovų krepšiu kartu jie atkovoja apie 13 kamuolių.

– Axelis Toupane'as ir Edgaras Ulanovas turėjo sveikatos problemų. Kokia dabar situacija su šiais žaidėjais?

– Edgaras jau treniruojasi, o Axelis šiandien atlieka testus ir antroje dienos pusėje bus žinoma, ar galės treniruotis su komanda.

– Paulius Valinskas gauna vis daugiau šansų. Ką jam dar reikėtų pagerinti, kad jis taptų stabilesniu žaidėju?

– Jis aikštelėje gali daryti viską, tiek puolime, tiek gynyboje. Dabar pradėjo ir gerai veržtis, labiau supranta žaidimą. Sakyčiau, kad čia daugiau patirties klausimas. Kiekvieną dieną jis treniruojasi su aukšto lygio partneriais, gauna žaidybinio laiko ir viskas ateis su laiku.

Pats P. Valinskas nebuvo linkęs savęs vertinti.

„Nelabai norėčiau vertinti save.. Gavęs minučių stengiuosi žaisti agresyviai ir pateisinti trenerio lūkesčius. Be abejo, man dar reikia gerinti sprendimus aikštelėje bei pasitempti gynyboje.

Gynėjas būsimus varžovus laiko labai pavojinga komanda.

„Pastarąsias rungtynes jie žaidė labai gerai, laimėjo porą rungtynių ir dabar jie pradeda atrasti savo žaidimą. Manau, tai labai pavojinga komanda. Akcentuosime jų gynėjų sustabdymą. Juos reikės dvigubinti ir neleisti pajusti savojo žaidimo, ypatingai McColumui“, - sakė krepšininkas

Eurolygos rungtynių ketvirtadienį pradžia – 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)